Görüş Bildir
Haberler
Yenidoğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı? Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?

Yenidoğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı? Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?

Şebnem Sucu
10.02.2022 - 11:23

Bebeklerin sağlıklı gelişimleri için uykunun hayati bir önemi vardır. İyi bir uyku çekebilmek için ise hiç kuşkusuz doğru bir yatak ve yastık seçmek gerekir. Bu yüzden bizler yenidoğan bebeklerin fiziksel gelişimlerini desteklemek bakımından yatak ve yastık seçiminde dikkat edilmesi gereken hususları sizler için sunduk. Peki, yenidoğan bebek yatağı nasıl olmalı? Bebek yastığı nasıl olmalı? İşte bebeğinizin rahat bir uyku çekmesine yardımcı olacak bazı ipuçları…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yenidoğan bebekler zamanlarının büyük bir kısmını uyuyarak geçirirler. Henüz kemik gelişimini tam olarak tamamlamadıkları bu süreçte bedenlerinin temas ettikleri yüzeyler oldukça önemlidir. Hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri için düzenli bir uyku ve bu nokta da yatak seçimi sıklıkla araştırılan bir konudur. Ayrıca bebekler için kullanılacak yastıkta en az yatak kadar önemlidir. Ancak uzmanlar bebeklerin 2 yaşına kadar yastık kullanmamalarını önermektedir. Haberimizde yenidoğan bebek yastığı nasıl olmalı? Sorusunun cevabını bulabilir? Bebek yastığı nasıl olmalı konusunun detaylarına ulaşabilirsiniz.

Yenidoğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

Yenidoğan Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

Bebeğinizin deliksiz ve rahat bir uyku çekebilmesi için bir yatakta olması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz; 

• Bebeğin yatağı konforlu ve vücuduna uyum sağlayacak özelliğe sahip olmalıdır.

• Yatak bebeğin rahat edebileceği yumuşaklıkta olması gerekir. Aksi takdire bebek yatakta hareket etmekte zorlanabilir. Bu nedenle orta sert yataklar ideal bir seçim olacaktır.

• Kılıfı yıkanabilir yataklar hijyen problemlerinin önüne geçmeye yardımcı olur.

• Kimyasal maddeler kullanılan yataklardan kaçınmak önemlidir. Çünkü yenidoğan bebekler kimyasallara karşı savunmasız ve oldukça dayanıksızdırlar. Doğal ürünlerden elde edilen yatakları tercih edebilirsiniz.

• Yatak çarşaflarının ve yastık kılıflarının pamuklu olmasına dikkat ediniz. Sentetik kumaşlardan mümkün olduğu kadar uzak durun.

• Yatak seçiminde tercih edebileceğiniz viskoz, lateks ve sünger gibi yatak çeşitleri bulunur. Her birinin farklı özellikleri olduğundan uygun bir yatağı seçerken seçim size kalmış. Ancak kaliteli sünger ve lateks yataklar önerilen bebek yatakları arasında ilk sırada yer almaktadır.

Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?

Bebek Yastığı Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz için yastık kullanmaya başladıysanız o halde yastık seçerken dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda sıraladık;

• Bebeğin yastığı doğal malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Bebekler uyku esnasında sık sık terlediklerinden bu soruna karşı özel olarak üretilmiş bir yastık tercih edebilirsiniz.

• Bebeğinizin yastığı yüksek ve sert olmamalıdır. Yumuşak ve ince bir yastık bebeğinizin rahat bir uyku uyumasına yardımcı olacaktır.

• Yıkanabilir yastıkların temizliği kolay olacaktır. Bebeğinizin ter ve salya akıtma durumlarından dolayı sık sık yastığını yıkama ihtiyacı doğacağından yıkanabilir yastıklar oldukça kurtarıcı bir çözümdür.

Bebeklerin erken dönemde yastık kullanmaları ani bebek ölümü sendromu riskine yakalanmalarına sebep olabilir. Bu nedenle yastık kullanımı için hiç acele etmeyin. Çocuğunuz illa yastık kullanmak istiyorsa çocuk doktorunuzla bu konu hakkında konuşabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın