Görüş Bildir
Haberler
'Yeni Türkiye'nin Kamu Düzeninde Oturmak da Yasak

'Yeni Türkiye'nin Kamu Düzeninde Oturmak da Yasak

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde, arkadaşlarına uzaklaştırma cezası verilmesini oturma eylemiyle protesto eden 44 öğrencinin dün darp edilerek gözaltına alınmasının ardından ‘yeni önlem’ lere başvuran üniversite yönetimi, aktivite merkezindeki oturma yerlerini şerit çekerek kapattırdı.

Oturma eylemine karşı tüm önlemler alındı

Dün karga tulumba sürüklenerek gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan öğrenciler eylemlerini bugün de sürdürdü. Yeni bir oturma eylemi ihtimaline karşı tedbirli davranan üniversite yönetimi ise dünkü eyleme sahne olan basamakların etrafına güvenlik şeridi çektirdi, özel güvenlik görevlileri de şeridin etrafında bekledi.

Oturmalarına İzin Verilmeyen Öğrenciler Rektörlüğe Yürüdü

Oturmalarına İzin Verilmeyen Öğrenciler Rektörlüğe Yürüdü

Aktivite merkezinde eylem yapmalarına izin verilmeyen öğrenciler eğitim fakültesinin önünde toplanarak rektörlüğün önüne yürüdü. İnsan Hakları Derneği Sakarya Şube Başkanı Muhammet Işık ile yönetim kurulu üyesi Yüksel Büyükakten, üç öğrenciyi yanlarına alarak Rektör Hayri Coşkun ile görüştü. Görüşmenin ardından Rektör Coşkun’un, uzaklaştırma cezası alan yaklaşık 30 öğrencinin sınavlara girmelerine yeşil ışık yakması üzerine öğrenciler rektörlük önündeki eyleme son verdi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/yeni-turkiyen...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam