Görüş Bildir
Haberler
Ekonomi Gündemi: Kırmızı Etin Durdurulamayan Yükselişi

Ekonomi Gündemi: Kırmızı Etin Durdurulamayan Yükselişi

Batuhan
04.08.2015 - 13:04 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 15:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Et fiyatlarındaki artış kurban bayramı öncesinde de hız kesmeden devam ediyor. Karkas etin fiyatı 26-27 TL’yi bulurken perakende fiyatı ise 40-45 TL arasında değişiyor. Sektör temsilcileri ise hükümetin yeni bir planlama yapması gerektiğini söylüyor

'Fiyatlar daha da artacak'

'Fiyatlar daha da artacak'

Besilik hayvan ithalatı devam etmesine rağmen yükselişi süren et fiyatları hakkında konuşan İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, tarım ve hayvancılık alanında yeni uygulamalar gerektiğine dikkat çekerek, “Öncelikle memlekette varolan hayvan sıkıntısı ve yanlış uygulanan politikaları kırmızı etin fiyatını bu dereceye taşıdı.

Geldiğimiz nokta hiç iç açıcı değil. Biz 3-4 sene evvel varolan bu politikaların yanlış olduğunu Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na iletmiştik.

Gerekenler yapılmadı. Şimdi canlı hayvan ithalatı yapıyorlar onun da Türkiye’ye fiyatların düşmesi açısından yansıması 3-4 ayı bulur.

Bu zaman zarfı içerisinde de etin kilosunu 50 TL civarında görebiliriz. Umarım bundan sonra bu durumu giderici önlemler alırlar. Bakanlık bir an evvel yeni kurulacak hükümetle birlikte yeni bir planlama yapmalı. Tüketiciyi ve üreticiyi mağdur etmeyen bir politika uygulanmalı’’ dedi.

Hayvan yetiştiriciliği azaldı

Hayvan yetiştiriciliği azaldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

AA muhabirine konuyla ilgili görüşlerini bildiren sektör temsilcileri ise hayvan sayısının yetersiz olduğunu ve bayram öncesi piyasaya ürün verilmediğini, bu yüzden fiyatların arttığını öne sürüyor. Diğer bir görüşe göre ise, devletin uyguladığı yanlış tarım ve hayvancılık politikaları önümüzdeki günlerde etin fiyatını daha da yukarıya taşıyacak.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Mustafa Bılıkçı ise, fiyatların hayvan azlığı ve  kurbanlık piyasasını bekleyen besicinin elindeki hayvanı kesime göndermemesinden kaynaklandığı öne sürerek, karkas et ithalatının gündeme alınması gerektiğini savundu.

Merkez Bankası: Kırmızı et gıda fiyatlarını kötü etkiliyor

Merkez Bankası: Kırmızı et gıda fiyatlarını kötü etkiliyor

Merkez Bankası’nın, Temmuz ayı tüketici fiyatları enflasyonuna ilişkin aylık fiyat gelişmeleri raporunda, taze meyve-sebze fiyatlarındaki düzeltme eğiliminin sürdüğü belirtilerek, “Buna karşılık kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin sürmesi gıda ve yemek hizmetleri fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam etti; sonuç olarak gıda grubu yıllık enflasyonu bir önceki aya kıyasla yatay seyretti” denildi.

Birgün, DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0