Görüş Bildir
Haberler
Yeni Fransız Yasası TOR'un Terör Saldırılarına Karşı Yasaklanmasını İstiyor

Yeni Fransız Yasası TOR'un Terör Saldırılarına Karşı Yasaklanmasını İstiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız gazetesi Le Monde'ye göre, Paris'teki yetkililer kullanıcıların interneti anonim olarak kullanmasını sağlayan TOR servisini yasaklamayı düşünüyor. Bu yasak geçen ayın terör saldırılarından sonra alınması planlanan bir dizi önlem arasında geçiyor.

Le Monde gazetesi Fransa'nın meclisinden önce getirilmek üzere ortaya atılan iki değişiklik önerisine ulaştığını söyledi. Bunlardan birincisi, bir acil durum anında 'paylaşımlı ya da açık' Wi-Fi ağları ile ilgili: polisin aktardığı bilgilere göre, şüpheliler genel Wi-fi ağlarını arkalarında iz bırakmadan kullanabiliyor ve bu yüzden bir acil durumunda kanunlar halka açık Wi-fi noktalarını kapatmalı. (aynı Paris'e düzenlenen saldırıdan sonra olduğu gibi. )

Önerideki ikinci madde ise sadece acil durumlar yerine temelli olarak 'Tor ağının iletişiminin engellenmesi veya yasaklanması.' TOR gönüllü-çalışan bir anonimleştirme ağı. Kullanıcının bilgisinin bulunmasını imkânsızlaştırmasa da oldukça zorlaştırması ile ön plana çıkıyor. Böylece bilgisayar ekranın arkasında kimin olduğunu bulmak zorlaşıyor.

TOR'u bütün ülkeden birden kaldırmak kolay bir şey değil. Daha önce Çin de TOR'a erişim yolunu kapattı ancak kullanıcılar bu yolu bir şekilde açtılar. Daha etkili bir yolun yasama ile olabileceği, Fransız hükümetinin TOR ağına bağlanan kullanıcıları tespit edip onlara ceza kesebileceği düşünülüyor.

Tabi bu öneriler yasa haline gelmekten henüz çok uzak. Le Monde gazetesi önerilerin parlamentoya önümüzdeki yıla kadar sunulmayacağını ve sunulsa bile oylanıp yasalaştırılmasının zaman alacağını söyledi. 

TOR yasaklanırsa büyük ihtimal yasaların uygulanması kolaylaşacak ve ancak aynı zamanda online güvenlik ve insanların gizliliği daha da zayıflayacak.

Kaynak: http://gizmodo.com/proposed-french-la...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0