Görüş Bildir
Haberler
Yengeç Burcu Annelerin Çocuklarına Gösterdiği 12 Karakteristik Davranış

etiket Yengeç Burcu Annelerin Çocuklarına Gösterdiği 12 Karakteristik Davranış

Meraklı Fare
23.05.2016 - 15:58

Her anne çocuğuyla kendi kişiliği, kendi tarzıyla ilgilenir. Anaçlığın bir numaralı adresi olan yengeç burcu anneler ise çocuklarıyla ilgilenirken biraz daha abartıya kaçıyor olabilirler. Sizin için yengeç annelerin çocuklarına karşı bazen bunaltıcı, ama tamamen sevgi dolu 12 davranışını listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı Duygusallık

Annesi yengeç burcu olanlar iyi bilirler ki ister acıklı bir film izleyin, ister atarlı bir Demet Akalın şarkısında elleri havaya kaldırıp dans edin, yengeç annemiz gözlerini dolduracak, uzaklara dalıp gidecek bir ayrıntı mutlaka bulacaktır.

2. Alınganlık

'-Yavrum yemek yiyecek misin, hazırladım bak.

+Yok anne ben tokum, işim var şu an.' 

Bu diyalog sizin için gayet normal olabilir, oysa bir yengeç anneye göre bu dünyanın sonu, sevilmediğinin kanıtı, önemsenmediğinin nişanesidir. Yengeç anneleri siz hiç farkında olmadan gün içinde defalarca kez size küser, içine atar.

3. Evham

Hava ne kadar ısınırsa ısınsın Haziran gelmeden üzerinizde sadece tişörtle evden çıkamıyorsanız, gece geç saatte eve dönerken telefonunuz 56 kere aranıyorsa, balkondan bakarken bile biri gelip arkadan kazağınızı çekerek sizi tutmaya çalışıyorsa iddia ediyoruz ki anneniz yengeç burcu. Yengeç anneleri uçan kuştan, konan böceğe, kapalı alanlardan uçağa kadar sahip olunabilecek tüm fobileri bünyesinde barındıran, dünyanın en evhamlı insanlarıdır.

4. Hasta olduğunuzda son 3 gününüzmüş gibi davranması

E bu kadar evhamlı olunca doğal olarak biricik yavrusu hastalandığında uluslararası düzeyde kırmızı alarm seviyesine geçiverir yengeçler. Bir yandan 'Ah ben sana dedim öyle yavan giyinme bu havada diye, dinleyen kim' diye söylenirken bir yandan da türlü çorba, ıhlamur, nane limonla başucunuzdan ayrılmaz, özeniyle size 'keşke hep hasta olsam' dedirtirler.

5. Evde değilseniz 15 dakikada bir araması

Ve bu kadar evhamla, haliyle, çocuğu yanında değilken başına neler gelebileceğine dair binlerce senaryo kafasında beliren yengeç annesi ister arkadaşınızda kalın ister sokakta, eylemde ya da bir barda olun iyi olduğunuzdan emin olmak için 15 dakikada bir arar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şefkatle teselli etmek

Çocuğu acı çektiğinde her annenin içi parçalanır, ama yengeç anneler bir başka. Sizi sonsuz şefkatiyle öyle güzel teselli eder, ne olursa olsun yanınızda olacağına öyle inandırır ki bütün kötülüklerden ona sığınırsınız.

7. Duygu sömürüsü

Evet, biliyoruz biraz ağır kaçabilir, sonuçta onlar bizim annelerimiz. Ama konu yengeç anneleri olunca evlatlarından ilgi görmek için biraz duygu sömürüsü yapmaya meyilli olduklarını söylemeden edemeyeceğiz. Eğer anneniz yengeçse, en az bir kere arkadaşlarınızla buluşmanızı 'Ama annecim çok hastayım :(' yakarışı yüzünden ertelemişliğiniz vardır, yanlış mıyız?

8. Dominantlık

Siz bakmayın yengeçlerin öyle duygusal, naif durduklarına; kendi hakimiyet alanları olan ev içinde gerçek birer patrona dönüşürler. Annesi yengeç olup da odasını dağınık bırakabilen, eve giriş çıkış saatleri için hesap vermeyen varsa beri gelsin!

9. Temizlik hastalığı

Eğer annenize, 'Anne yeter, daha geçen gün temizlik yaptık, niye yeniden yapıyoruz?' dediğinizde cevap olarak 'Olsun, uzun yola gidiyorum, yolda ölür kalırsam eve bakıp ne pis kadınmış demesinler' geliyorsa muhtemelen anneniz yengeç burcudur. İki eli kanda olsa camlarım kirli mi diye vahlanır yengeç anneleri.

10. Çocuklarını hayatının merkezine koyması

Yengeç anneleri için hayattaki en önemli şey çocuklarıdır. İş hayatlarında ne kadar başarılı, eşlerine ne kadar aşık oldukları fark etmez; hayatta en çok değer verdikleri şey biricik yavrularıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Teşhisi konulamayan hastalıklar

Bu kadar duygusal, bu kadar hassas olup bir de üstüne çocuklarıyla ilgilenirken kendilerini unutunca yengeç annelerinin her gün bir başka hastalığı çıkar. İşin kötü tarafı hastalıklar psikolojik olduğundan teşhis de konamaz.

12. Yufka yüreklilik

Yengeç anneleri dünyanın en kolay affeden, çocuğunun tek bir yalvaran bakışına bütün buzları eriyen anneleridir. Ona hatanızı anladığınızı belirtecek en ufak bir davranışta bulunun, size kocaman yüreğiyle cevap verecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
355
193
97
24
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın