Görüş Bildir
Haberler
Yemek İçin Yaşayanların Hemen Yola Koyulacağı Mükemmel Lezzetlerle Dolu Bir Türkiye Turu

etiket Yemek İçin Yaşayanların Hemen Yola Koyulacağı Mükemmel Lezzetlerle Dolu Bir Türkiye Turu

Fulin
14.11.2015 - 11:56

Vakti ve imkanı olan lezzet tutkunları için özel bir Türkiye turu planladık. Gelin, İstanbul'dan start alıp yine İstanbul'da son bulacak olan eşsiz bir lezzet turuna çıkalım.

Kuru Fasulye / Süleymaniye - İstanbul

Kuru Fasulye / Süleymaniye - İstanbul

Başlangıç için Süleymaniye Camii'nin hemen dış avlusunda bulunan kuru fasulyecileri seçtik. Burada çömleklerde pişen, mükemmel İspir fasulyesinden yapılmış kuru fasulyenin yanında tereyağlı pilav, yoğurt ve turşu da kesinlikle tadılmalı.

Uludağ Kebabı / Osmangazi - Bursa

Kuruyemiş / Bozüyük - Bilecik

Kuruyemiş / Bozüyük - Bilecik

Bursa'dan hareket ettikten sonra belki de ülkemiz sınırlarında görüp görebileceğiniz en fazla çeşidin bulunduğu Bozüyük'teki kuruyemişçi dükkanına geliyoruz. Burası hem yöresel özel kuruyemişlerin, hem de lokum çeşitlerinin bulunduğu mükemmel kokulu bir yer. Hemen tüketmek üzere alacaklarınız ile eve götürmek üzere alacaklarınızı ayrı ayrı yerlere koymanızı tavsiye ederiz.

Gözleme / Kütahya

Gözleme / Kütahya

Bozüyük'ten yaptığımız kuruyemiş alışverişimiz sonrasında Kütahya'ya hareket ediyor ve en çok şehirdeki gençlerin rağbet ettiği gözlemeciye varıyoruz. Haşhaşlı gözlemenin hayat gücünüz ile sınırlı malzemelerle birleşimi mükemmel bir lezzet patlamasına dönüşüyor.

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı / Afyon

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı / Afyon

Rotamızı Kütahya'dan sonra Afyon'a çeviriyor ve oraya gidildiğinde tatmadan gidilirse büyük şeyler kaybedilecek Afyon Kaymağı'nın ekmek tatlısı ile mükemmel birleşimine şahit oluyoruz. Mükemmel kaymağın kaynağının manda sütü olduğunu öğreniyor ve Afyon aksanını da ağzımıza dolayarak bir sonraki noktaya doğru yola çıkıyoruz.

Kuyu Kebabı / Akşehir - Konya

Kuyu Kebabı / Akşehir - Konya

Afyon'da tatlıya doyduktan sonra Akşehir'e uğrayıp yörenin eşsiz kuzularından yapılan kuyu kebabını tatmak mükemmel olur. Saatlerce ağır ağır pişerek mükemmel bir lezzete dönüşen kuzuların en güzel şeklini Akşehir'de tadabilirsiniz.

Etli Ekmek / Meram - Konya

Etli Ekmek / Meram - Konya

Konya'nın etli ekmeği bu rotanın en üst sıraya oturacak adaylarından birisi. Etli ekmek, yanında bol köpüklü ayran ve yan ürünlerin lezzeti ile damakları şenlendiriyor.

Kebap / Küçüksaat - Adana

Kebap / Küçüksaat - Adana

Sıra rotanın yıldızlığına aday olan kebaba geldi. Adana'da kebapçı seçenekleri inanılmaz sayıda. Ancak bizim durağımız gösterişten uzak, bol meze ve mükemmel kebabın bir araya geldiği bir adres. Burada kebap yedikten sonra başka bir yerde kebap yemeyi düşünmeyeceksiniz.

Cezerye / Yenişehir - Mersin

Cezerye / Yenişehir - Mersin

Buraya kadar gelmişken cezerye için Mersin'e uğramamak olmazdı. Bol fıstıklı, cevizli bu tatlının tadına en güzel bu adreste varılıyor. Cezeryenin yanında bir de sade dondurma söylerseniz keyfi ikiye katlamak mümkün. Eve götürmek için paket yaptırmayı unutmayın.

Balık ve Deniz Ürünleri / Alanya - Antalya

Balık ve Deniz Ürünleri / Alanya - Antalya

Balık ve deniz ürünlerinin en tazesini bulabileceğiniz bu adreste her zevke yanıt verebilecek bir balık yemeği var. Rotamız boyunca hiç yemediğimiz balık da bu anlamda seyahatimize renk katıyor.

Dönüş Yolu

Dönüş Yolu

Seyahatimizin 1444 km'lik birinci kısmı burada son buluyor. Dönüş yolu başlıyor. 

Uğradığımız adresleri merak edenler aşağıdaki linkte tıklayarak detayları bulabilirler: 

https://goo.gl/maps/2RpDzzU9Ztp

Burdur Şiş / Burdur

Burdur Şiş / Burdur

Bu mükemmel lezzet için yol üstünde olsa da, çoğu zaman uğranmayan Burdur'a geliyoruz. Bu yalın lezzetin damaklardaki tadı uzun zaman kalacak gibi gözüküyor.

Pide / Nazilli - Aydın

Pide / Nazilli - Aydın

Yine es geçilen ve hak ettiği değeri görmeyen bir lezzet olan Nazilli Pidesi ile devam ediyoruz.. Üzerine yöresel tedarikçilerden temin edilen doğal tereyağı ekletmeyi unutmayın.

Kumru / Çeşme - İzmir

Kumru / Çeşme - İzmir

Ekmeği atom kuvvetinde olan bu sandviçin en güzel yapıldığı yer elbette Çeşme. Yanında turşu ve ayran almayı unutmayın.

Kahvaltı / Küçükkuyu - Çanakkale

Kahvaltı / Küçükkuyu - Çanakkale

Sabah saatlerine denk getirdiğimiz bu adresimizde inanılmaz lezzetli kahvaltı bileşenleri ile mutluluğun tanımını baştan yapıyoruz.

Tava Ciğer / Edirne

Tava Ciğer / Edirne

Sakatat ile arası iyi olmayanlar için bile kışkırtıcı bir lezzet olan ciğerin yapıldığı en iyi yer Edirne elbette.

Köfte / Babaeski - Kırklareli

Köfte / Babaeski - Kırklareli

Ülkemizin her yerinde köfte meşhur ama Trakya'da köftenin tadı bir başka. Havasından mı suyundan mı bilinmez bu köfteler lezzetiyle sıra dışı. Eve dönüş yolunda bu köfte iyi gelir.

Baklava / Karaköy - İstanbul

Baklava / Karaköy - İstanbul

Eve geldik. Finali baklava ile yapalım dedik ve tabii ki en iyisiyle.

Eve Dönüş

Eve Dönüş

1654 km'lik dönüş yolumuzda da mükemmel lezzetleri en iyi adreslerde tattık. 

Adresleri merak edenler aşağıdaki linkten bulabilirler: 

https://goo.gl/maps/xtMAbeUr5Lu

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
484
355
188
46
46
37
5