Görüş Bildir
Haberler
Yaz Makyajında Yapılan Hatalar

Yaz Makyajında Yapılan Hatalar

Yasin DÜLGER
21.07.2014 - 04:30 Son Güncelleme: 21.07.2014 - 11:53

Yaz sıcaklarının iyice hissettirmesi ve nemli günler geçirmemiz sebebiyle yaz makyajı gün boyu korumak gerçekten çok zorlaştı. Bu makyajı korumanın yanında yapılan hatalar da güzelliğinizden alıp götürüyor.

Yaz aylarında makyaj yapmamak ya da hafif yapmak gibi bir lüksünüz yok ise doğru makyaj tüyolarını ve tekniklerini uygulamalısınız. Makyajınızın kötü olmaması için aşağıdaki hataları kesinlikle yapmayın.

1. Güneşten koruyucu makyaj ürünlerine fazla güvenmeyin.

Güneşten koruyucu özellikleri bile olsa makyaj malzemelerinin amacı bellidir. Bunlar sizi sürekli korumayıp sadece ekstra korum sağlarlar. Hiçbir makyaj ürünü güneş koruyucuların etkisini gösteremez. Güneş koruyucuları sürmeden önce de cildinizi nemlendirmeniz gerektiğini hatırlatalım.2. Makyaj Primeri kullanın.

Yazın önemli ürünlerinden biridir primer. Yazın makyaj ter ile yüzden akar. Cilt tipinize göre alacağınız bir primer sizi makyaj akması derdinden kurtaracaktır.

3. Bronzlaştırıcı ürünlerde aşırıya kaçmayın.

Bronzlaştırıcı kullanmayın demiyoruz ancak miktarı oldukça önemli. Bronzlaştırıların kullanıldığı vücut bölümleri de oldukça önemlidir. Yüzün heryerine bronzlaştırıcı allık ve pudra uygulamamalısınız.4. Pudralı ürün kullanmayın.

Sıcak ve nemli havada pudralı makyaj malzemelerinden kullanmamaya çalışın. Kullanacaksanız da çok az miktarda uygulayın. Sıvı ya da krem çok daha fayda edecektir.5. Fondöten – BB krem gibi ürünleri yüzün yanında boynunuza da uygulayın.

Fondöten güzel ve yayılarak – yedirilerek kullanıldığında ton farklılıklarını ortadan kaldırır.

Kaynak: http://www.kombinle.net/yaz-makyajind...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın