Görüş Bildir
Haberler
Yaz Makyajı Nasıl Yapılmalı, Anlatıyoruz

etiket Yaz Makyajı Nasıl Yapılmalı, Anlatıyoruz

Ezgi Bulut
23.07.2021 - 18:00

Hiç kimse yaz sıcaklarında akan ya da yüzünde ağırlık hissi yaratan bir makyajla mücadele etmeyi istemez. Bu yüzden hafif ve dayanıklı makyaj malzemeleri tercih ederken doğal ve fresh tonlar kullanmalıyız. Çok fazla ürün kullanmak yerine hem cildi besleyen ve koruyan hem de sizi iyi hissettirecek şekilde bir yaz makyajı çok daha güzel olacaktır. Ürünlerin suya dayanıklı olması gerekirken, toz yerine likit malzemeler kullanmak da işinizi kolaylaştıracaktır. Tabii yazın neşesini kullandığınız renklerle yüzünüze yansıtmaktan çekinmeyin.  İşte doğal, cıvıl cıvıl ve enerji dolu bir yaz makyajı için yapmanız gerekenler...

Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk adım nemlendirici.

1. İlk adım nemlendirici.

Yazın cildimiz çok fazla su kaybetme ve kurumakta. Bu yüzden nemlendirme işlemine gün boyu dikkat etmeliyiz. Özellikle kaliteli bir yaz makyaj için yağsız nemlendiricilerden kaçınmalıyız. L'Oreal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu istediğiniz nem desteğini size sağlayacaktır.  

Yaza uygun diğer nemlendiricilere buradan ulaşabilirsiniz.

2. Güneş kremini evde bile kullanmakta fayda var.

2. Güneş kremini evde bile kullanmakta fayda var.

Güneş kremi cildi korurken, lekelerin oluşumunu önleyen, cildi nemlendiren ve yazın çantanızdan ayırmamanız gereken en önemli ürün. Nivea Güneş Koruyucu & Nemlendirici Spray, transparan olması sebebiyle rahatlıkla makyaj öncesinde kullanıma uygun.  50 Spf yüksek koruma ile cildiniz güvende.

Farklı güneş kremlerine buradan ulaşabilirsiniz.

3. Makyaj bazı kullanmadan fondöten sürmeyin.

3. Makyaj bazı kullanmadan fondöten sürmeyin.

Kusursuz bir ten makyajının olmazsa olmazı makyaj bazı. Özellikle fondöteninizi maskenize bulaşmaması için Maybelline New York Baby Skin Makyaj Bazı sayesinde sabitleyebilirsiniz. Şimdi rahatlıkla Maybelline New York Superstay Active Wear Fondöteni kullanabilirsiniz. 30 saate kadar kalıcılığını koruyan ve terden etkilenmeyen çok hafif yapısıyla yazın favoriniz olacak. Üstelik bu iki ürün şu an kampanyada!

Farklı makyaj bazlarına buradan ulaşabilirsiniz.

4. Fondöten bana göre değil diyorsanız...

4. Fondöten bana göre değil diyorsanız...

Evet yazın tüm yüzümüze fondöten uygulamak istemiyoruz. O yüzden BB ve CC kremler bu konuda gerçekten kurtarıcı. Yüksek kapatıcılığı sayesinde lekelerinizi gizlerken kremsi yapısı sayesinde yüzünüz yokmuş hissi yaratan Missha Perfect Cover BB Cream tam size göre.

Farklı BB kremlere buradan ulaşabilirsiniz.

5. Rahatsız edici bir parlaklıktan uzak durun.

5. Rahatsız edici bir parlaklıktan uzak durun.

Evet yazın ışıltı güzel şey fakat yağlı bir cilt ile karıştırma. Cildinin makyaj ürünlerini kusmaması için ve doğal bir bitiş için Maybelline New York Fit Me Transparan Pudra kesinlikle ilk başvurulacak ürün. Üstelik tüm cilt tiplerine uygun.

Farklı markaların transparan pudralarına buradan ulaşabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaşlarınızı beslemeyi unutmayın.

6. Kaşlarınızı beslemeyi unutmayın.

Özellikle tuzlu sudan dolayı saç ve kaşlarımız çok çabuk yıpranmakta. Bu yüzden Wet n Wild Mega Clear Jel Maskara çok kullanışlı. Soya proteini ve E vitamini ile dökülmeleri de engelliyor.

Benzer ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

7. Yazın toz farlardan kaçıyoruz.

7. Yazın toz farlardan kaçıyoruz.

Yaz makyajlarında genel olarak toz ürünlerden uzak dursak iyi olur. Çünkü hem uzun süre kalıcı değil hem de kirli bir görünüm veriyor. Maybelline krem göz farı hem yaz renkleri ile hem de nude tonları ile oldukça etkili bir far. 

Rengarenk likit ve krem göz farlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Farlarınızın kalıcılığını arttırmak için göz far bazı ihtiyacınız varsa buradan inceleyebilirsiniz.

8. Suya dayanıklı maskarayı çantanızdan eksik etmeyin.

8. Suya dayanıklı maskarayı çantanızdan eksik etmeyin.

Kirpiklerimi daha dolgun göstermek hoşuma gidiyor diyorsanız yazın kesinlikle suya dayanıklı maskara tercih etmelisiniz. L'oréal Paris Paradise Suya Dayanıklı Siyah Maskara yağlarla zenginleştirilmiş formülü ile kirpiklerinizi ağırlaştırmadan yumuşacık yapacak. 

Farklı maskaralara buradan ulaşabilirsiniz.

9. Toz allık yerine likit tercih edin.

9. Toz allık yerine likit tercih edin.

Toz far kullanmadığınız gibi allıkta da toz ürünlerden kaçınmalısınız. Daha evden çıkmadan yüzünüzden uçup gidebilir. Missha Juicy-Pang Water Blusher her makyajınıza uymakla beraber oldukça fresh bit görüntü sağlayacak.

Likit allıklara buradan ulaşabilirsiniz.

10. Yaz demek ışıltı demek...

Herkes ışıl ışıl görünmeye bayılır. Ancak siz yine de abartıdan uzak durarak hafif bir parlaklık vermeyi tercih edin. Bunun için Pastel Moon Light Highlighter en iyi seçenekler arasında.

Farklı markaların aydınlatıcılarına buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Doğal tonlu rujlara yönelin.

11. Doğal tonlu rujlara yönelin.

Kırmızı ya da bordo rujların yaz akşamlarında ne kadar çekici olduğunu biliyoruz. Ancak gündüzleri dudaklarınıza ağırlık yapmayan, mat olmayan saten ya da parlak yapıda doğal tonlarda rujları kullanmalısınız. Hatta Golden Rose Fruit Roll Dudak Parlatıcısı bile dudaklarınızı canlı göster için yeterli olacaktır. Farklı rujlara buradan ulaşabilirsiniz.

12. Sabitleme spreyini unutmayın.

12. Sabitleme spreyini unutmayın.

Gündüz ya da gece, yazın  evden çıkarken her zaman makyajınızı sabitlemeyi unutmayın. Mac Prep + Prime Fix Sabitleyici Sprey ile acaba makyajım terden bozuldu mu diye düşünmeden rahatça tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Benzer ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
12
7
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın