Görüş Bildir
Haberler
Yatırımcı ve Yaratıcılarına Son Zamanlarda Büyük Servetler Kazandıran NFT’ler Nedir ve Nereden Alınıp Satılır?

etiket Yatırımcı ve Yaratıcılarına Son Zamanlarda Büyük Servetler Kazandıran NFT’ler Nedir ve Nereden Alınıp Satılır?

Well Ok Then
13.09.2021 - 08:30

Yatırım anlayışını sonsuza kadar değiştireceğine inanılan NFT'lerin ne olduğunu ve nasıl alınıp satılacağını gelin birlikte inceyeleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

NFT Nedir?

NFT Nedir?

NFT, sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve genellikle birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar.

NFT'ler nasıl çalışır?

NFT'ler nasıl çalışır?

Spesifik olarak, NFT'ler tipik olarak Ethereum blok zincirinde tutulur, ancak diğer blok zincirleri de onları destekler. Hem maddi hem de maddi olmayan öğeleri temsil eden dijital nesnelerden bir NFT oluşturulur veya “bastırılır”: Sanat, GIF'ler, videolar ve önemli spor olayları, koleksiyon, sanal avatarlar ve video oyunu görünümleri, tasarımcı spor ayakkabılar, müzik gibi... Hatta Tweetler bile bunlar arasında sayılabilir. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, ilk tweet'ini NFT olarak 2,9 milyon dolardan fazla satmıştır. Esasen, NFT'ler fiziksel koleksiyoncu öğeleri gibidir, yalnızca dijitaldir. Böylece alıcı duvara gerçek bir yağlı boya tablo asmak yerine dijital bir dosya alıyor.

NFT'lerin sadece bir sahibi olabilir.

NFT'lerin sadece bir sahibi olabilir.

NFT'lerin benzersiz verileri, sahipliklerini doğrulamayı ve sahipler arasında belirteçleri aktarmayı kolaylaştırır. Sahibi veya yaratıcısı ayrıca belirli bilgileri içlerinde saklayabilir. Örneğin, sanatçılar bir NFT'nin meta verilerine imzalarını ekleyerek sanat eserlerini imzalayabilirler.

NFT'ler nasıl popülerleşti!

NFT'ler nasıl popülerleşti!

2014'ten beri var olmalarına rağmen, NFT'ler artık dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için giderek daha popüler bir yol haline geldikleri için ün kazanıyor. Kasım 2017'den bu yana NFT'lere şaşırtıcı bir şekilde 174 milyon dolar harcandı. Örneğin, daha çok “Beeple” olarak bilinen ünlü dijital sanatçı Mike Winklemann, o anın belki de en ünlü NFT'sini yaratmak için 5.000 günlük çizimden oluşan bir bileşik hazırladı, Christie's'de rekor fiyata satılan “EVERYDAYS: The First 5000 Days”. 69.3 milyon doları aştı.

NFT'lerin kripto paralardan farkı nedir?

NFT'lerin kripto paralardan farkı nedir?

NFT, değiştirilemez token anlamına gelir. Genellikle, Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimi ile aynı tür programlama kullanılarak oluşturulur, ancak benzerlik burada sona erer.

Fiziksel para ve kripto para birimleri 'değişebilir'dir, yani birbirleriyle takas edilebilir veya takas edilebilirler. Aynı zamanda değer olarak da eşittirler—bir dolar her zaman başka bir dolar değerindedir; bir Bitcoin her zaman başka bir Bitcoin'e eşittir. Crypto'nun değiştirilebilirliği, onu blok zincirinde işlem yapmak için güvenilir bir araç haline getirir.

NFT'ler farklıdır. Her birinin, NFT'lerin birbiriyle değiştirilmesini veya birbirine eşit olmasını (dolayısıyla takas edilemez) imkansız kılan bir dijital imzası vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NFT'ler nasıl alınır?

NFT'ler nasıl alınır?

Kendi NFT koleksiyonunuzu oluşturmaya hevesliyseniz, bazı önemli öğeleri edinmeniz gerekir: İlk olarak, NFT'leri ve kripto para birimlerini saklamanıza izin veren bir dijital cüzdan edinmeniz gerekecek. NFT sağlayıcınızın hangi para birimlerini kabul ettiğine bağlı olarak, muhtemelen Ether gibi bir kripto para birimi satın almanız gerekecektir.  Ardından, borsadan seçtiğiniz cüzdanınıza taşıyabilirsiniz.

OKX’e üye olarak OKX DeFi üzerinden en popüler DeFi protokollerini istediğiniz blok zinciri ağından tek bir yerden yönetebilir ve merkeziyetsiz finans dünyasının kazançlı fırsatlarından sizler de yararlanabilirsiniz.

OKX’e üye olarak OKX DeFi üzerinden en popüler DeFi protokollerini istediğiniz blok zinciri ağından tek bir yerden yönetebilir ve merkeziyetsiz finans dünyasının kazançlı fırsatlarından sizler de yararlanabilirsiniz.

OKX DeFi üzerinden NFT Marketplace’e giriş yaparak siz de son dönemin fenomen dijital metası NFT’leri kolaylıkla alıp satabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın