Görüş Bildir
Haberler
Yarsuvat, Savcıya da ‘Duyum’ Dedi

Yarsuvat, Savcıya da ‘Duyum’ Dedi

Enver K.
06.02.2015 - 15:34 Son Güncelleme: 06.02.2015 - 15:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hukukçu kimliğine sahip olan Duygun Yarsuvat, savcılık ifadesinde Cemaat’in 50 milyon dolar istediği yönündeki ifadelerinin duyumdan ibaret olduğunu kabul etti.

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan Cemaat’in şike soruşturması öncesi 50 milyon dolar istediği yönündeki sözleri üzerine 13 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdiği ortaya çıktı.

Hukukçu kimliğine sahip olan Yarsuvat, savcılık ifadesinde Cemaat’in 50 milyon dolar istediği yönündeki ifadelerinin duyumdan ibaret olduğunu kabul etti. Milliyet gazetesinde çıkan haberi doğrulayan Yarsuvat, söz konusu konuşmanın Galatasaraylılar Lokali’nde gündeme geldiğini açıkladı ve “Haberin bu şekilde çıkacağını bilseydim izin vermezdim.” şeklinde savunma yaptı. Yarsuvat’ın gündeme getirdiği bu iftirayı, Aziz Yıldırım ve Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak yalanlamıştı.

3 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsav-cılığı’nda ifade veren Yarsuvat, Fenerbahçe ve Galatasaray ku-lüpleri arasındaki hasımlığın giderilmesi için Galatasaraylılar Lokali’nde bir grup arkadaşla toplandıklarını aktardı. Bu iftirayı basından duyduğunu kabul eden Yarsuvat, “Kamuoyundan ve çevreden duyduğum bu bilgileri dost  ortamında konuştum. Bu konuşmaların daha sonra Atilla Gökçe tarafından yayınlanacağını bilmiyordum. Birkaç gün sonra kendisi beni telefonla aradı. ‘Konuşmalarımızı yayınlayabilir miyim?’ dedi. Yazının asıl konusunun FB ve GS kulüpleri arasındaki dostlukla ilgili olacağını düşünerek evet dedim. Ancak sonradan bu şekilde çarpıcı başlıklı bir haber yayınlandı. Haberin bu şekilde çıkacağını bilseydim elbette izin vermezdim. Tamamen kendi duyumlarıma ve kamuoyundaki tevatüre dayanmaktadır.” sözleriyle de iddiaları çürütmüş oldu.

Galatasaray başkanı olarak temsil ettiği 100 yıllık kulübün değerlerini bir kenara bırakarak açıklamalarda bulunan Duygun Yarsuvat’a Sarı-Kırmızılı camiadan da büyük tepki geldi. En büyük taraftar grubu UltrAslan “Galatasaray başkanlığınızı arka plana atıp “hukukçu” kimliğinde konuşma hakkını vermiyor! 3 senedir süren davada hukukçu olduğunuzu hatırlamadınız da bugün Galatasaray başkanlığı koltuğuna gelince mi aklınıza geldi?” sözleri dikkat çekti. Eski yöneticilerden oluşan Galatasaray Düşünce Derneği de Yarsuvat’ı eleştirerek şu açıklamayı yapmıştı: “Başkanlık makamı Galatasaray’ı temsil etmektedir ve camiamızda büyük rahatsızlık yaratan bu demeç hakkında bir yalanlama ve açıklama yapılmamıştır. Sn. Yarsuvat’ı iddiasının delillerini sunmaya ve tescillenmiş bir şike konusunu aklamanın Galatasaray’ımızı neden ilgilendirdiğini açıklamaya davet ediyoruz.” Kulübün eski yöneticilerinden Fatih Altaylı da “Duygun Yarsuvat, üzerine vazife olmayan konularda konuşup duruyor.” diyerek Sarı-Kırmızılıların hassasiyetini şöyle dile getirdi: “Yarsuvat avukat şapkasıyla Galatasaray başkanı şapkasını karıştırmış. Balyoz davası sanıklarından bazılarını savunuyor. Galatasaray başkanının söylemesi gereken şeyler değil bunlar.”

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/spor_yarsuvat...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0