Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay HDP Hakkında İnceleme Başlattı

Yargıtay HDP Hakkında İnceleme Başlattı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP ile ilgili inceleme başlattı. İnceleme sonucu HDP'nin 'örgüt eylemlerinin odağı' olduğu tespit edilirse parti hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NTV'nin aktardığı bilgiye göre, Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazarak eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da sanıkları arasında bulunduğu 108 sanıklı Kobani ididanamesinin ekleri ile birlikte gönderilmesini istedi.

Kobani soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da aralarında olduğu HDP'li 9 milletvekili hakkında fezleke düzenlenmişti.

Parti kapatma gündeme gelebilir

Parti kapatma gündeme gelebilir

Başsavcılık bu fezlekelerin örneğini de istedi. Başsavcılık kaynakları tüm siyasi partilerin faaliyetlerinin takip edildiğini vurgulayarak, söz konusu belgelerin rutin inceleme kapsamında talep edildiğini bildirdi.

Siyasi partilerin faliyetlerini izlemekle görevli Başsavcılıkça yapılacak inceleme sonucu, HDP’nin 'terör eylemlerinin odağı' olduğu tespit edilirse, HDP hakkında kapatma davası açılması gündeme gelebilecek.

Bahçeli: "HDP'nin kapatılması şarttır"

Bahçeli: "HDP'nin kapatılması şarttır"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın HDP hakkında inceleme başlatmasının 'önemli ve beklenen bir gelişme' olduğunu belirterek şunları kaydetmişti:

'Başsavcılık inceleme sonucunda HDP’nin faaliyetlerinin terör eylemlerinin odağı haline geldiğine karar verirse soruşturma safhasına geçecek. Nihayetinde hazırlanan iddianame Anayasa mahkemesine sunacaktır. Siyasi partilerin kapatılması Yargıtay cumhuriyet başsavcısının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından kesin olarak karara bağlanmaktadır. Türkiye bir hukuk devleti ise HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır. Başka bir ad altında paravan terör oluşumu çatısı ile bile tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmemelidir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
48
36
9
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sergo

Bahçeli kalan şerefini de al git! GİT!

infinite

Yeni anayasa için HDP'nin kapatılması mı gerek oldu, hayırdır

Berkay Kucuk

HDP'nin kapatılmasını bırakın, terör örgütü ile bağı olan hiçbir partinin açılmaması gerekiyordu ki buna akp falanda dahil, muhtemelen iktidar ya bunu gündem... Devamını Gör