Görüş Bildir
Haberler
Hanefi Avcı: 'Bir An Önce Susturulmam Gerekiyordu'

Hanefi Avcı: 'Bir An Önce Susturulmam Gerekiyordu'

FreiGeist
24.12.2014 - 14:05 Son Güncelleme: 24.12.2014 - 15:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Devrimci Karargah davası sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi AvcıHabertürk TV'te canlı yayında Gazete Habertürk yazarı Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Avcı, Yargıtay'ın kararına ilişkin 'Yargıtay'daki ceza benim için sürpriz değildi. Şu anda karara karşı bizim müracaat edebileceğimiz bazı kanun yolları var. Devlete değil akla, vicdana güveniyorum' dedi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Avcı’ya verilen yasa dışı 'Devrimci Karargah örgütüne yardım' ve “Ruhsatsız vahim nitelikte silah bulundurma” suçundan toplam 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

Avcı'nın açıklamalarından satır başları:

HANEFİ AVCI HAPSE NASIL GİRDİ?

Zannederim biraz susturmak için alelacele bir komployla içeri gönderildik. Benim başıma gelen her şey kitaptan geldi, son kısımda örgütten bahsediliyor. Oda TV davası da kitabımdan ötürü açıldı. 2 ay içinde 400 bini aşkın satış vardı, sonra bıçak gibi satışlar kesildi. İnsanlar kitabı almaktan korktu. 

Olayı sadece iktidar-cemaat meselesi olarak görmemek lazım. Belli bir aydın kesim de kitabı beğenmedi, 'abartıyorsun' dendi. Kitapta abartı yok hatta kitabın eksik olduğu kanaatindeyim. Cemaatin 2010 oylamasından sonra aldığı güçle sınırsızca yaptığı şeyler var.

'BİR AN ÖNCE SUSTURULMAM GEREKİYORDU'

Benim hayatım sol örgütlerle mücadeleyle geçti. Cemaatin acelesi vardı, bir an önce susturulmam gerekiyordu. Bir kişi hariç benimle birlikte yargılanan insanları tanımıyorum. Yargıtay'daki ceza benim için sürpriz değildi. Cemaat yargıyı ele geçirdi, her başta alkışladı.  

Cemaat kendine göre suçlu ilan ediyor, bunu hayata geçirmek için yukarıdan talimat veriliyor.  Yargıya hükümetin müdahalesi çok kolay değil. İktidarın müdahelesi suni olur, yargının kendisinin müdahale etmesi lazım. Kitabım sadece cemaati değil, onla birlike cemaate imkan veren hükümeti de eleştiriyordu. 

Kitabımda anlattığım olayların bir kısmını müfettişler tahkik etmeye kalktılar, hiçbiri görevini yapmadı.  Türkiye'de devletin kendi içinde enformasyonu yoktur. 

HÜKÜMETE DANIŞMANLIK YAPTIĞI İDDİASI

Hiçbiri doğru değil. 

YARGITAY'IN KARARI

En 4-5 yıl daha yatmam gerekir. Şu anda karara karşı bizim müracaat edebileceğimiz bazı kanun yolları var. Devlete değil akla, vicdana güveniyorum.  Mahkemeler yorum yaparak hukukun önünü açtı.  

Cemaatin özel bir kasıtla beni tuttuğu açık.  Bana ceza vermek için bahane arandı.  Örgüt mensubu statüsünde olduğumuz için daha dar irtibat imkanımız oldu. 

Ölçüsüzlük ve sınırsızlık vardı, o gün için hukuk yoktu. Fikrin namusu olan çok insanlar vardı.  Kitap yayınlandığı zaman belli medya uzak durdu.  Cemaat denilen olgu sadece iktidarın karşısında bir güç değildir. 

Devlet kendi görevini kendisi yapması gerekir, teslim ederseniz olacağı budur. Cemaatle herhangi bir temasım olmadı. 

Cemaat mensubu kendi dünyasında yaşadığı sürece varlığından rahatsız olmam. Cemaat siyasi aktör olarak ortaya çıktığı için hükümetle karşı karşıyalar.

14 ARALIK OPERASYONU

Basın mensupları çağrılınca olayın özrü tartışılmadı.  

Ben her şeyimle dürüst olmaya çalışıyorum.  28 Şubat'ta da dürüstçe tavrımı koyuyorum.  

'BU KADAR HIZLI CEVAP VERECEKLERİNİ TAHMİN ETMİYORDUM'

Cemaate hangi insanın ne zaman çizgiui geçip suç işlemeyeceğini bilemiyoruz.  Bu kadar hızlı hesap vereceklerini tahmin etmiyordum. 

'ASIL SUÇLU POLİSLER, SAVCILARDIR'

Türkiye'de hiçbir bakan kimin nasıl dinlendiğini bilmiyor.  Cemaat operasyon öncesi kamuoyunu oluşturmak için önce kendi mensuplarına bilgi veriyor.  Asıl suçlu polisler, savcılardır. Basın mensuplarının çizgiyi aşıp aşmadığı zamanla belli olur. 

Tahşiye grubunu duymamıştım. 

'CÜBBELİ HOCA'YA DA AZİZ YILDIRIM'A DA KUMPAS KURULDU'

Cübbeli Hoca'ya da Aziz Yıldırım'a da kumpas kuruldu. Bir bardakla isterlerse sizi terör üyesi yapabilirler. Cemaat insanları iftira atmak için dinliyor. Cemaat hala iktidara karşı alternatiftir. 

'ELLERİNDE BİNLERCE KAYIT VAR'

Sadece yayınlanan konuşmalar yok, ellerinde binlerce kayıt var, bütün bakanlar dinlendi.  

DEVRİM KARARGAH PROTESTOLARI

Protestocular gösterilerinde haklılar. Devrim Karargahta yapılan protestolar haklı ama yöntem yanlış. 

Rayting operasyonunu cemaat yönetti. 

ŞİKE OPERASYONU

Cemaat tarafından önce kamuoyu hazırlanıyordu, ardından operasyon geliyordu. Yasadışı dinlemeler operasyonlardan çok daha önce başlatılıyordu, ardından komplo kuruluyordu. 

YARGITAY'IN KARARI

Türkiye'de herkes Yargıtay'da cemaat grubu olduğunu biliyor. Kararın onanacağı belliydi. Türkiye'de yargı gerçeğin ortaya çıkmaması için ne gerekiyorsa yaptı, yargı bu hatayı taşıyamaz.

Cemaatle ilgili kitabımda anlattığım her şeyin belgesi sonradan ortaya çıktı. Cemaatin yabancı istihbarat örgütlerine bilerek isteyerak casusluk yapacağını sanmıyorum.

Cemaat ile AK Parti arasında çatışma çıkması kaçınılmazdı. Halk, AK Parti ve cemaati kendine yakın gördü ama çatışma başlayınca cemaate karşı tavır alındı.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0