Görüş Bildir
Haberler
Yargıtay 3 Cezayı Onadı: Canan Kaftancıoğlu'na Siyasi Yasak!

Yargıtay 3 Cezayı Onadı: Canan Kaftancıoğlu'na Siyasi Yasak!

Batuhan
12.05.2022 - 15:26 Son Güncelleme: 12.05.2022 - 16:44

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü. 

Hakkında siyasi yasak da getirilen Kaftancıoğlu, 'İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin bütün milletvekillerini CHP İstanbul İl Başkanlığı'na çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret'ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak'tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onadı. Kaftancıoğlu'na, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onandı.

Kaftancıoğlu'na, 'PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis ile 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan verilen 2 yıl 8 hapis cezaları ise daire tarafından bozuldu.

Kaftancıoğlu'ndan karara yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine çağrı

CHP liderinin saat 19.00'da bir açıklama yapması bekleniyor. 👇

Siyasi yasak da getirildi

Siyasi yasak da getirildi

Yargıtay'ın onama kararlarının ardından Twitter'da bir paylaşım yapan gazeteci İsmail Saymaz, Kaftancıoğlu hakkında siyasi yasak getirildiğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇

İmamoğlu: Destek için yanına gidiyorum

İmamoğlu: Destek için yanına gidiyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum.' dedi.

👇

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: Bu duruma karşı mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayım. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
42
38
17
13
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

eee şimdi ne olacak,5-10 yıl önce atılan tvitlerden ceza alınabiliyorsa,fetö için onca tvit atan ekepeli ibneler de ceza alacakmı ??? gelde bitsin bi hasret ... Devamını Gör

tugcecim

bu kafadaysan sende kesin maklume ci fetöcüydün sende yargılanmalısın lale !

ckkenon

İdeolojileriyle uyuşmayan her bireyin bozuk terazide aldığı cezaları sevinçle karşılayanlar o terazinin bir ucunda olduklarında da aynı duyguları yaşayabilec... Devamını Gör

Ece anay

o günü bekliyoruz. yüce divanın adını bile duyunca sevineceğim aklima gelmezdi

Pasif Kullanıcı

Bu ülkenin her tarafı çamura battı bakalım nasıl temizlenecek