Görüş Bildir
Haberler
Yargı Bir Yıldır Sessiz: Araştırma Görevlisinin Cinsel Saldırısına Uğrayan Öğrenci Baskılar Nedeniyle Okulu Bıraktı

Yargı Bir Yıldır Sessiz: Araştırma Görevlisinin Cinsel Saldırısına Uğrayan Öğrenci Baskılar Nedeniyle Okulu Bıraktı

Üniversitede araştırma görevlisi tarafından cinsel saldırıya uğrayan öğrenci şikâyetini geri çekmesi yönündeki baskılar nedeniyle okulu bıraktı. Araştırma görevlisi YÖK tarafından meslekten ihraç edilirken olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen savcılık dava açmadı. Öğrencinin avukatları, okulda cinsel saldırıya uğrayan başka öğrencilerin de olduğunu ancak baskı ve tehditle susturulduklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Burdur Çavdır Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan ve maddi sorunlar yaşayan S.G.A. annesinin kendisine gönderdiği parayla geçinmeye çalışıyordu. Bu durum, danışmanı olan araştırma görevlisi M.Ö.T’ye iletildi.

Tacizlerine telefonda başladı

Tacizlerine telefonda başladı

S.G.A’nın numarasını alan M.Ö.T., attığı mesajlarda bir süre sonra “içki masalarından” bahsederek “Ortamsa ortam, gel bize takıl” diyerek tacizlere başladı. 

M.Ö.T., 2019 Ocak’ta yanında başka bir hocanın olduğunu belirterek S.G.A’yı ders çalıştırma bahanesiyle bulunduğu eve davet etti. 

Eve gittiğinde diğer hocanın olmadığını gören S.G.A, burada araştırma görevlisinin cinsel saldırısına uğradı.

"Yıldırma politikası uyguladılar, okulu bırakmak zorunda kaldım"

"Yıldırma politikası uyguladılar, okulu bırakmak zorunda kaldım"

Olay, üniversite tarafından 12 Mart’ta savcılığa iletildi. Savcılık tarafından ancak 18 Ekim’de ifadesi alınan ve yaşadıklarını anlatan S.G.A, 

“Birkaç gün geçtikten sonra okulda garip bir şey sezdim. Kimse benimle konuşmuyor, hocalar sürekli beni derste arkadaşlarımın içinde azarlıyordu. Sonra öğrendim ki M. Hoca ve S. Hoca başka bir MYO’ya gönderilmiş. Diğer öğretim üyeleri ve öğrenciler geri dönmeleri için imza kampanyası başlatmışlar. Bize yıldırma politikası uyguladılar ve ben daha fazla eğitim hayatıma devam edemeyip okulu bırakmak zorunda kaldım” dedi. 

Okula devam edemeyen S.G.A., 7 Ekim’de, Çavdır Meslek Yüksekokulu’na başvurarak kayıt dondurma talebinde bulundu. Yüksekokul müdürlüğü, 21 Ekim’de dondurma talebini reddetti. Gerekçe olarak başvurunun akademik takvimde yer alan “ders kayıt ve yenileme süresi” içinde yapılmaması gösterildi. 

Dondurma işlemi kabul edilmeyen S.G.A., okula da devam etmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırma görevlisi meslekten ihraç edildi

Araştırma görevlisi meslekten ihraç edildi

Bu süreçte YÖK, şüpheli araştırma görevlisini meslekten çıkardı ancak savcılık olaya ilişkin yaklaşık bir yıl geçmesine karşın dava açmadı.

Başka öğrenciler de var

Başka öğrenciler de var

Öğrencinin avukatları Çağrı Ayhan Şenel ve Birgül Tavşan Kayıran, müvekkillerinin yaşadıklarını şöyle anlattı: 

“Müvekkil, yaşamış olduğu travmanın ardında okuldaki diğer öğretim görevlilerinin ve bazı grup öğrencilerin de aşağılama, hakaret ve iftiralarına maruz kalmış, dışlanarak ötekileştirilmiş ve adı geçen öğretim görevlisi hakkındaki şikâyetini geri çekmediği müddetçe okulu bitirmesinin engelleneceği konusunda tehdit edilmiş hatta ölüm tehditleri dahi almıştır. Müvekkil, Ankara’daki ailesinin yanına dönmek zorunda kalmıştır. Çavdır Meslek Yüksek Okulu’nda, M.Ö.T’nin cinsel saldırısına uğrayan başka kız öğrenciler de vardır ancak mağdurlar susturulmuşlardır.”

Avukat Çağrı Ayhan Şenel'den 'pes etmeyeceğiz' paylaşımı

Avukat Çağrı Ayhan Şenel'den 'pes etmeyeceğiz' paylaşımı

S.G.A'nın avukatı Şenel, olayın medyada yer bulmasının ardından yapyığı paylaşımda;

'Ne kadar görmezden gelirseniz gelin gerçekler ortaya çıkacak ve bir gencin hayatıyla oynamanın cezasını çekeceksiniz. Savcılık makamı halen iddianamesini düzenlenmese de şüpheliler aramızda olsa da pes etmeyeceğiz, bu konuyu da sonuna kadar takip edeceğiz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
186
42
20
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayaz

AKP döneminde kadınlara çocuklara tecavüz etmek öldürmek suç olmaktan çıktı sistematik olarak bilerek ceza vermiyorlar bunların gözünde kadın sokağa adımını ... Devamını Gör

Aysun Bulut

Herkes azdı kudurdu bu ne ya! Öğretmen öğrenci ilişkisi nerede kaldı? Bir öğretmen öğrencisini nasıl içki masasına davet eder! Bu kız hocasıyla birlikte ols... Devamını Gör

Lestat

Aileler çocuklarını okullara, eğitim görsün, bir şeyler öğrenip kendini yetiştirsin diye gönderiyor! Siz onları taciz edin diye değil OROSPU ÇOCUKLARI.