Görüş Bildir
Haberler
'Yar Ben Belanın Ta Kendisiyim' Mottosuyla Kendi Adaletini Kendisi Sağlayan İnsanları Konu Alan Filmler

'Yar Ben Belanın Ta Kendisiyim' Mottosuyla Kendi Adaletini Kendisi Sağlayan İnsanları Konu Alan Filmler

claude cahun
16.03.2022 - 09:00

Dikkat! Az sonra okuyacağınız filmlerdeki ana karakterler size hayatı zehir edebilir. Onlara bulaştığınıza bin pişman olup 'Keşke zamanı geri alabilseydim' diyebilirsiniz. Aksiyon filmleri, psikolojik gerilim filmleri, korku filmleri, intikam filmleri gibi türlerin hepsinde onları görmek mümkün. Şimdi yerlerinizi alın. Zira birbirinden tehlikeli karakterleri odağına alan film listemize hızlı bir giriş yapıyoruz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mandy (2018)

15. Mandy (2018)

Özet: Ormanda bir kulübede sessiz sakin bir yaşam süren Red ve Mandy, birbirlerine tutukla bağlı olan bir çifttir. Ancak huzurlarının kaçması an meselesidir. Mandy'yi gözüne kestiren sapkın bir tarikat lideri, onu Red'in yanından kaçırarak bedenini ve ruhunu elde etmek için türlü zorbalıklar yapar. Tüm bu yaşananlardan büyük acı duyan Red, hem lideri hem de tarikatı yok etmek için intikam yemini eder. 

Oyuncular: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache

Yönetmen: Panos Cosmatos

14. Nefesini Tut (Don't Breathe, 2016)

14. Nefesini Tut (Don't Breathe, 2016)

Özet: Kör, yaşlı ve çaresiz görünen bir adamı gözlerine kestiren üç genç, onun evini soymak için evine girerler. Ancak kör adamın hiç de göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkar. Bu basit soygun gençler için hayatta kalma mücadelesine dönüşür. 

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

Yönetmen: Fede Alvarez

13. Adalet (The Equalizer, 2014)

13. Adalet (The Equalizer, 2014)

Özet: Gizemli geçmişini geride bırakıp sakin bir yaşamı benimseyen Robert McCall'un hayatı, Teri adlı bir kızla tanışınca altüst olur. Rus gangsterlerin kontrolünde olan Teri'ye yardım etmek isteyen McCall, bu savunmasız kız için adaleti sağlamaya yemin eder. 

Oyuncular: Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas

Yönetmen: Antoine Fuqua

12. Ong-Bak (2003)

12. Ong-Bak (2003)

Özet: Bir köye ait kutsal Buda heykelinin başı çalınır. Köylüler sefaletin gelip kendilerine bulacağına inanarak heykeli geri almanın yollarını ararlar. Oy birliğiyle genç bir dövüş sanatçısı olan Ting'i seçerler ve heykeli geri getirmesi için büyük şehre yollarlar. Ting, görevini tamamlamak için yeraltı dünyasının karanlığına sızar. 

Oyuncular: Tony Jaa, Petthai Wongkhamlao, Pumwaree Yodkamol

Yönetmen: Prachya Pinkaew

11. Adalet Peşinde (Law Abiding Citizen, 2009)

11. Adalet Peşinde (Law Abiding Citizen, 2009)

Özet: Clyde Shelton, evine yapılan bir soygunda eşi ve çocuğunu kaybetmiştir. Daha sonra ailesinin katledenlerden birinin, bir savunma pazarlığının ardından serbest bırakıldığını öğrenir. Shelton adaleti kendi sağlamaya karar verir.

Oyuncular: Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb

Yönetmen: F. Gary Gray

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. John Wick (2014)

10. John Wick (2014)

Özet: Emekliye ayrılan eski bir tetikçi olan John Wick, eşi ve köpeğiyle mutlu bir yaşam sürmektedir. Ancak eşi rahatsızlanarak hayatını kaybeder. John ise eşinden yadigar kalan köpekleriyle baş başa kalır. John'un bu sıkıntılı günleri, evine gelen gangsterlerin köpeğini öldürmesiyle darmadağın olur. Artık kaybedecek hiçbir şeyi olmayan John, intikam hırsıyla düşmanlarının peşine düşer.  

Oyuncular: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen

Yönetmenler: David Leitch, Chad Stahelski

9. Önemsiz Biri (Nobody, 2021)

9. Önemsiz Biri (Nobody, 2021)

Özet: Uysal bir aile babası Hutch Mansell, evinin iki hırsız tarafından soyulmasından sonra yavaş yavaş gerçek karakterini ortaya çıkarır. Yıllarca sessiz sakin bir karakteri olan Hutch'un tüm bastırılmış duyguları gün yüzüne çıkar ve kendisini suç dünyasının tam ortasında bulur.

Oyuncular: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen

Yönetmen: Ilya Naishuller

8. Karga (The Crow, 1994)

8. Karga (The Crow, 1994)

Özet: James O’Barr'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan Karga'nın konusu şöyle: Müzisyen olan Eric ve nişanlısı Shelly, nikâhlarından bir gün önce, Top Dollar adlı bir serserinin başında olduğu çete tarafından vahşice katledilir. Ancak hikâyeleri burada bitmez. Eric, ölümünden bir yıl sonra mezarına gelen bir karga tarafından uyandırılarak intikam peşine düşer.  

Oyuncular: Brandon Lee, Michael Wincott, Ernie Hudson

Yönetmen: Alex Proyas

7. Evde Tek Başına (Home Alone, 1990)

7. Evde Tek Başına (Home Alone, 1990)

Özet: Kalabalık bir ailenin en küçüğü olan sekiz yaşındaki Kevin, Noel tatilinde yanlışlıkla evde unutulur. Evde tek başına kalan Kevin, bu durumdan memnun memnun bile olur. Bu sırada mahalleye dadanan iki hırsızın yeni hedefi Kevin'ın kaldığı evdir. Kevin, hırsızlara karşı evi korumak için adeta savaş açar. 

Oyuncular: Macaulay Culkin, Catherine O'Hara, Joe Pesci

Yönetmen: Chris Columbus

6. İlk Kan (First Blood, 1982)

6. İlk Kan (First Blood, 1982)

Özet: Küçük bir kasabanın polis gücü tarafından taciz edilen Vietnam gazisi John Rambo, onlara karşı tek kişilik bir savaş başlatır. 

Oyuncular: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy

Yönetmen: Ted Kotcheff

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Azap Yolu (Road to Perdition, 2002)

5. Azap Yolu (Road to Perdition, 2002)

Özet: 1930'larda ekonomik buhranın yaşandığı Amerika'da İrlandalı bir çetenin tetikçisi olarak çalışan Michael Sullivan, ailesine çok bağlı bir adamdır. Fakat oğlunun bir cinayete tanık olmasıyla tüm yaşamları değişir. Sullivan, bu tehlikeli dünyada oğlunu korumak için elinden geleni yapacaktır. 

Oyuncular: Tom Hanks, Tyler Hoechlin, Paul Newman

Yönetmen: Sam Mendes

4. Affedilmeyen (Unforgiven, 1992)

4. Affedilmeyen (Unforgiven, 1992)

Özet: Little Bill Dagett adlı diktatör bir şef, başında olduğu kasabaya adeta kan kusturmaktadır. Eski bir silahşor olan William Munny, eski ortağı Ned Logan ve genç bir adam olan Schofield Kid'in de yardımıyla adaleti kendi elleriyle sağlayacaktır.

Oyuncular: Clint Eastwood, Gene Hackman, Morgan Freeman

Yönetmen: Clint Eastwood

3. V for Vendetta (2005)

3. V for Vendetta (2005)

Özet: Geleceğin neo-faşist Büyük Britanya'sında halk, baskının ve hukuksuzluğun kol gezdiği bir kaosun içindedir. Bu sırada ortaya çıkan gizemli bir anarşist olan V, zorbalara karşı adeta savaş açar. Üstelik bir müttefiki de vardır.

Oyuncular: Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Rea

Yönetmen: James McTeigue

2. İhtiyar Delikanlı (Oldeuboi, 2003)

2. İhtiyar Delikanlı (Oldeuboi, 2003)

Özet: Sıradan bir iş insanı olan Oh Dae-Soo, tam 15 yıl boyunca bir odada esir tutulur. Sonra bir gün hiçbir açıklama yapılmadan serbest bırakılır. Başına gelenlerin sebebini öğrenip kendisine bunu yapanlardan intikam almaya ant içen Oh Dae-Soo, düşündüğünden çok daha büyük bir planın içinde olduğundan henüz habersizdir.

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-Tae, Kang Hye-jeong

Yönetmen: Park Chan-wook

1. Cesur Yürek (Braveheart, 1995)

1. Cesur Yürek (Braveheart, 1995)

Özet: Çocukluk aşkıyla mutlu bir yaşam sürmenin hayalini kuran William Wallace, sevgilisinin İngiliz askerlerince öldürülmesiyle geri dönüşü olmayan bir yola girer. İskoç savaşçı, hem sevgilisinin intikamını almak hem de anavatanını İngiltere Kralı I. Edward'ın zulmünden kurtarmak için halkı örgütleyerek köklü bir isyan başlatır.

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Catherine McCormack

Yönetmen: Mel Gibson

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın