Görüş Bildir
Haberler
Yaptırımlar Nedeniyle Rus Turistler Tayland'da Mahsur Kaldı

Yaptırımlar Nedeniyle Rus Turistler Tayland'da Mahsur Kaldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle ülkeye uygulanan yaptırımlar Rus vatandaşlarının günlük yaşamını da etkilemeye başladı. Tayland Turizm Otoritesi üst düzey yetkililerinden Yuthasak Supasorn, savaş nedeniyle birçok hava yolu firmasının Rusya'ya uçuşları iptal ettiğini belirtti. Supasorn, ülkenin turistik Phuket, Surat Thani, Krabi ve Pattaya bölgelerinde yaklaşık 6 bin 500 Rus turistin mahsur kaldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Binlerce Rus turist, ülkelerinin Ukrayna ile savaşı nedeniyle tatil için geldikleri Tayland'dan çıkamıyor.

Tayland Kamu Sağlığı Bakanlığı verilerinde, şubatta ülkeye gelen Rus turistlerin sayısının 17 bin 599 olduğu belirtildi.

Verilere göre, bu rakam, Rusya - Ukrayna Savaşı'nın başladığı 25 Şubat'ın ardından sert düştü.

Tayland Turizm Otoritesi üst düzey yetkililerinden Yuthasak Supasorn, savaş nedeniyle birçok hava yolu firmasının Rusya'ya uçuşları iptal ettiğini ve Rusya'ya yönelik kredi kartı yaptırımları başta olmak üzere finansal hizmetlere ara verildiğini söyledi.

Rusya'ya dönüşleri ertelediler

Rusya'ya dönüşleri ertelediler

Supasorn, söz konusu nedenlerin yanı sıra bazı turistlerin de kendi tercihleri doğrultusunda Rusya'ya dönüşlerini ertelediklerine dikkati çekti.

Böylelikle ülkenin turistik Phuket, Surat Thani, Krabi ve Pattaya bölgelerinde yaklaşık 6 bin 500 Rus turistin mahsur kaldığını açıklayan Supasorn, bu bölgelerde 1000 Ukraynalı turistin de olduğunu ifade etti.

Supasorn, Rusya'ya halen uçuş yapan hava yolu şirketlerinin aktarmalı çalıştığını söyledi.

Alternatif yöntemler üzerinde çalışıyorlar

Alternatif yöntemler üzerinde çalışıyorlar

Ülkede kalan Rus turistler için uçuş düzenlemeye çalıştıklarını söyleyen Supasorn, yaptırımlar nedeniyle ödeme konusunda sıkıntı yaşayan turistler için alternatif ödeme yöntemleri bulmak için uğraştıklarını dile getirdi.

Tayland hükümet yetkilileri, savaş nedeniyle ülkede kalış süreleri uzayan turistlere vizelerini ücretsiz olarak 30 gün daha uzatmalarını önerdi.

Yetkililer, otel ödemelerini karşılamakta zorlanan turistler için alternatif kalacak yer arayışına girdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Bence Tayland mahsur kalmak için çok güzel bir ülke...

Ukela

Çok kazık bir ülke , her şey ateş pahası , tavsiye etmem , Kamboçya yada Vietnam çok daha iyi.

Sigurd

Takılsınlar Pattaya'da.

Ukela

Pattaya abuk bir şehir , nüfusun yarısından çoğu homoseksüel , Tayland'da seks turizminin merkezi. Gençlere Phi Phi adasını , kafa dinlemek isteyenlere de Ko... Devamını Gör

Ukela

Ulan ilk kez bir kriz bize yarayacak galiba , bu kriz böyle giderse Ruslar için en güvenli destinasyon Türkiye gibi. Ha bir de ABD Türkiye konsolosu Rusyadan... Devamını Gör