Görüş Bildir
Haberler
Yapay Zekanın Günümüzde En Yaygın Kullanıldığı 10 Alan

Yapay Zekanın Günümüzde En Yaygın Kullanıldığı 10 Alan

Mia Zona
04.07.2021 - 13:00

Yapay zekanın kullanım alanı her geçen gün genişliyor. Makineler dünyayı ele geçirene kadar işlerimize oldukça yarayacağa benziyorlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sağlık

1. Sağlık

Tıpta yapay zeka kullanımı, doktor ve hastanelerin hastalarla ilgili verilere daha kolay ve sistematik bir şekilde ulaşarak hızlı bir şekilde hareket etmelerini sağlıyor. Böylece hastalıklara edilen müdahaleler daha iyi yönlendiriliyor.

2. E-Ticaret

Günümüzde online alışveriş yapmak artık çocuk oyuncağı haline geldi. Ürünleri sıralama tercihleri, renk, materyal ve diğer tüm filtreleme seçenekleriyle birkaç dakikada aklınızdaki ürüne ulaşabiliyorsunuz. E tabii bunlar hep yapay zeka sayesinde...

3. Ulaşım

3. Ulaşım

Yapay zekanın kullanılarak üretildiği arabalar henüz çok yaygın olmasa da yakın gelecekte yollarda fazlasıyla görecek gibiyiz! Yol boyunca arkanıza yaslanarak yapay zekanın sizin yerinize aracı sürdüğünü düşünsenize...

4. Eğitim

Özellikle de pandemi dönemiyle eğitimde yapay zekanın yeri oldukça önemli bir hale geldi. Yapay zeka sayesinde en basitinden öğrencilerin eksik oldukları konular kolay bir şekilde tespit edilip eğitimin kalitesinin artılması sağlandı.

5. Turizm

5. Turizm

Japonya'da görevli kadrosunun robotlardan oluştuğu oteli hiç duymuş muydunuz? Elbette tüm otellerin çalışan kadrosunu yapay zekalar oluşturmuyor ama daha şimdiden sanal asistanlar turizmde önemli bir yere sahip olmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bankacılık

Bankacılık uygulamalarında her kullanıcının aylık ve yıllık harcamaları, gelirleri göz önünde bulundurularak yapay zeka aracılığıyla yatırım önerileri ve daha birçok yönlendirme yapılıyor.

7. Müşteri hizmetleri

7. Müşteri hizmetleri

Firmaların yapay zeka kullanımının yaygınlaşmasıyla bir ürün veya hizmet hakkında bilgi almak için gerçek bir insana ihtiyaç duymamaya başladık. Bazen bizi çıldırtsa da yapay zekalardan oluşan müşteri hizmetleri çok pratik!

8. Dijital asistanlar

8. Dijital asistanlar

Gün içinde yeterli kadar su içmekten önemli bir toplantıya kadar her şeyi hatırlatan birinin olması müthiş değil mi? Yapay zekanın en büyük nimetlerinden biri de artık akıllı bir elektronik cihazı olan herkesin sahip olabildiği kişisel asistanlar!

9. Eğlence

Canınız film izlemek isteyip de film tercihinde saatler harcadığınız o eski günleri hatırlıyor musunuz? O günler geride kaldı! Artık yapay zeka sayesinde önceden izlediğiniz programlara göre sevebileceğiniz programlar sizin için listeleniyor...

10. Dil çeviri sistemleri

10. Dil çeviri sistemleri

Dünyanın neresine giderseniz gidin karşınızdaki insanın konuşmasını akıllı telefonunuzdaki çeviri uygulamasına dinleterek iletişim kurabilirsiniz. Ve tabii aynı şekilde siz de bu yolla onlara söylemek istediklerinizi iletebilirsiniz. Gerçek bir kurtarıcı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Herkes için daha akıllı teknolojiler Lenovo’da!

Herkes için daha akıllı teknolojiler Lenovo’da!

Lenovo, onsuz olmuyo…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın