Görüş Bildir
Haberler
Sahtecilikte Yeni Boyut: Yapay Zeka Rembrandt Üretti

Sahtecilikte Yeni Boyut: Yapay Zeka Rembrandt Üretti

Ulaş
07.04.2016 - 14:26 Son Güncelleme: 07.04.2016 - 18:25

Sanat eleştirmeni robot, roman yazan yapay zeka derken bu gelişmelerden resim sanatı da uzak kalamazdı. Aşağıda yer alan tablodaki siyah kıyafet üzerine geniş kenarlı siyah bir şapka ve beyaz yaka giyen adam 17’inci yüzyıldan kalma gibi gözükse de aslında 2016 ürünü. Adı da “The Next Rembrandt”.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekim 2014’te Hollandalı finans kuruluşu ING, J. Walter Thompson Amsterdam reklam ajansı ile Hollanda sanatında inovasyon yaratacak bir proje için bir araya geldi. Projenin fikrini de ajansın kreatif direktörü Bart Korsten üretti: “Bir bilgisayara Rembrandt gibi resim yaptırmak!”

Korsten’la ekibi, Microsoft, Delft University of Technology, Mauritshuis galerisi ve Museum Het Rembrandthuis ill birlikte Rembrandt’ın sanat anlayışını çözüp onun tarzında yeni eserler üretecek bir yazılım hazırladılar.

Yazılıma Rembrandt’ın kullandığı geometri, kompozisyon ve boyama materyalleri gibi bilgiler girildi ve yazılım Rembrandt’a ait 346 tablonun analizini yaptı. Bir buçuk yıl sonra bu ay başında ortaya çıkan sonuçsa muazzamdı. Ekip karşısında 2016 model bu tabloyu buldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
77
17
17
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Benim bu resmi yapabilmem için birkaç yılımı vermem gerekiyor... lanet olası federaller.

Hakan Köroğlu

Biran kendimi johnny depp in transcendence(evrim) filminde gibi hissettim sanki bir adım ötesi yapay zekanın dünya egemenliği