Görüş Bildir
Haberler
Yanukoviç'in Kaçtığı Ana Ait Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Yanukoviç'in Kaçtığı Ana Ait Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Fatih UZUN
23.02.2014 - 22:32 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 09:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Viktor Yanukoviç için seçenekler sayılı, kendisi kayıp

Ukrayna’da yaşanan dramatik bir devrimin ardından devrilen Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in nerelerde olduğu şu an bilinmiyor. Kendisi hakkında dedikodular ortaya atılsa da gidebileceği yer sayısı nispeten sınırlı.

İri kıyım yapısıyla, fiziksel saldırı nedeniyle aldığı iki mahkeme cezasıyla Viktor Yanukoviç’i gözden kaçırmak biraz zor. Ancak kendisinin nerede olduğu konusu şimdilik meçhul, ortada birkaç spekülasyon var.

Reuters’ın haberine göre, bu spekülasyonlardan biri, Yanukoviç’in Kiev’den bindiği charter uçağın yetiştiği şehir olan Donetsk’te aktarma yaparken indiği. Bir diğer iddia ise ekibindeki bir isimden: “Yanukoviç dün gün boyunca kuzey’deki Kharkiv şehrindeydi.” Kiev’deki bir taksi şoförü ise Yanukoviç’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde olduğuna dair yemin ediyor.

Dün parlamentonun Cumhurbaşkanı’nı azletmesine rağmen Yanukoviç’in yandaşları bağlılıklarını sürdürüyor. Yanukoviç’in Bölgeler Partisi’nden Oleh Çaryov, “Bizim meşru, yaşayan bir Cumhurbaşkanımız var, sadece nerede olduğunu bilmiyoruz” derken aslında Yanukoviç’in kaybolmasının, destekçilerinin elini güçsüz kıldığının tüyosunu veriyordu.

Kiev’in Bağımsızlık Meydanı’nda savaşan göstericiler ise aynı saatlerde bu kez Yanukoviç’in Kiev’in sırtlarındaki malikanesini işgal etmiş, kellesi için slogan atıyorlardı.

Yanukoviç’in, Donetsk’te kendisinin ve partisinin en önde gelen destekçisi, Ukrayna’nın en zengin ismi oligark Rinat Ahmetov’un desteğiyle ayakta kalma şansı varmış gibi gözüküyor. Öte yandan, Yanukoviç gibi Şahtar Donetsk taraftarı olan Ahmetov’un çıkarını yeni gelen yönetimde görüp sırtını devrik lidere dönmesi de ihtimaller dahilinde.

OĞLUNUN YANINA MI YERLEŞECEK?

Yanukoviç, canın maldan daha değerli olduğunu düşünüp en büyük oğlu Oleksandır’ın yanına yerleşmesi de ihtimaller arasında. Ukrayna’da “Aile” olarak anılan, Yanukoviç’in 2010′da başa gelmesinden beri zenginleşen ayrıcalıklı zümrede yer alan Oleksandır, üniversiteden dişçi olarak mezun olmuş, ancak son yıllarda hızla zenginleşmişti.

KIRIM’A GİDİP ÜLKEYİ BÖLEBİLİR

Yanukoviç, otel odası gibi gözüken bir yerde Ukrayna televizyonu UBR’a verdiği demeçte, ülkeden kaçma niyeti olmadığını söyledi. Etnik Ruslardan oluşan otonom Kırım bölgesine gitmesi de konuşulan Yanukoviç’in eğer buraya giderse ve savaşma kararı alırsa ülkeyi ikiye bölünmeye götüren bir süreci başlatabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Interfax haber ajansı, Yanukoviç’in Donetsk’ten yurtdışına uçması için iki silahlı korumanın havalimanı çalışanlarına rüşvet vermeye çalıştığı ancak teklifin reddedildiğini iddia etti.

RUSYA DA GÜÇLÜ BİR SEÇENEK ANCAK BELARUS KADAR DEĞİL

Eğer Yanukoviç’in Donetsk’te aktarma yaptığı iddiası doğruysa, buradaki yolculuk seçeneklerden en kuvvetlisi açık olarak Rusya. Ancak Ukrayna’ya 15 milyar dolarlık yardım sözünü askıda tutan Rusya’nın Dışişleri Bakanı Dimitri Medvedev, “Ukraynalıların kapıdaki paspas gibi ayaklarını sildikleri bir liderle uğraşmak istemeyeceklerini” açık olarak telaffuz etti.

Yanukoviç’in Belarus’ta daha sıcak karşılanması ise olası. Aleksandır Lukaşenko, 2010′da devrilen Kırgız lider Kurmanbek Bakiyev’i iltica talebini kabul etmiş olması, bu ihtimali güçlendiren noktalardan.

MALİKANESİNİ HELİKOPTERLE Mİ TERK ETTİ?

Son olarak bir Ukrayna kanalı, Yanukoviç ve ekibinin cumhurbaşkanlığı konutunu helikopterle terk ederlerken çekildiğini iddia ettiği görüntüler yayınladı.  Ancak Yanukoviç’in bindiği helikopterin eski cumhurbaşkanı ve ekibini nereye götürdüğü hala bilinmiyor.

zete.com

Kaynak: http://zete.com/2014/02/rusya-belarus...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0