Görüş Bildir
Haberler
Yandex, Arama Motoru İçin Yeni Bir Dizin Oluşturuyor

Yandex, Arama Motoru İçin Yeni Bir Dizin Oluşturuyor

Pchocasi
17.08.2014 - 19:01 Son Güncelleme: 17.08.2014 - 19:58

Yandex, bugün duyurmuş olduğu yeni dizin değişikliği ve algoritmalar ile en iyi ve en hızlı sonuçları verebilmek için arama mimarisini değiştiriyor.

Yandex ekibi, Türkiye’deki faaliyetlerine kaldığı yerden devam ettiği gibi, Google’a kafa tutmaya da devam ediyor. Yandex gibi bir arama motorunun yeni algoritmalar ile birlikte indeksleri ve aranan sonuçları en doğru şekilde çıkartabilmesi için bir takım değişiklikler yapacağını duyurdu.

Yapılan çalışmalar ile birlikte algoritmalarda değişikliğe gidileceğini duyuran Yandex, artık yeni algoritması sayesinde en doğru ve en uygun sonuçları arama yapan kullanıcıları için çıkartacak. Google ile Yandex’in kapışmaları şimdilik Webmaster platformlarında karşılaştırılamayacak kadar küçük görülse bile, Yandex ekibi her geçen gün farklı içerikler ile kullanıcılarını karşılamaya devam ediyor. Yeni algoritmasında Yandex, orange robotu ismi verilen örümceğine yüklü görevler veriyor.

YENİ ALGORİTMALAR GELİYOR

Malum Google kullanıcıları bundan yaklaşık 3 sene öncesine kadar arama motoru ülkemizde tek Google meşhur olduğu için tüm sorgular buradan yapılıyordu. Artık Yandex olaya el atarak Google’ın arama yapan kullanıcılarından trafiklerini kendisine çekmeye başladı. Açıkçası Google’ın sürekli olarak algoritmaları değiştirmesi, sildiği siteleri bir daha getirmemesi, indeks sorunları, kullanıcıların siteleri için ağır cezalar ve tema değişimine giden sitelerin sonradan yaşadığı sorunlar ile Google çok can sıkıyor.

PCH Online olarak Yandex’in bu pazar payında çok daha iyi yerlere gelmesini gönülden diliyoruz. Google ‘ın sergilemiş olduğu bu tutum karşısında Yandex’in pazar payını artırması belki Google nezlinde bir takım iyileştirmelere gitmeyi zorlayacaktır.

PEKİ YANDEX BİR SİTEYİ NASIL İNDEKSLER ?

Yandex’in internet sitesinde yayınlanan açıklamalara göre, Yandex arama motoru kullanıcılardan gelen sorguları internette ilgili dosyaları bulup eşleştirme usulü yayınlıyor. İnternette depolanan verilerin toplamının bir milyon terabyte ya da 1,000,000,000,000,000,000 bayt’a eşit olan exabayt’larla ölçümlendiği günümüzde, her sorgu için Yandex internetin tamamını baştan sona aramak yerine, önceden “ ev ödevini ” yaparak sorguları yanıtlama işlemini hızlandırıyor.

Arama ile birlikte Yandex’in bildiği her web sitesindeki bir kelimenin birer sayfa adresi ve o sayfadaki tam yerinin belirlendiği özel bir veritabanı üzerinde sorguları gerçekleştirmektedir. Bir adres rehberi veya kitaplarda bulunan dizinlere benzeyen bu veritabanına verilen isim ise indeks olarak adlandırılıyor.

Web arama işlemlerini ikiye bölen Yandex ekibi, yeni algoritması sayesinde artık en uygun sonuçları kullanıcıların karşısına getirecek. Ayrıca Türkçe desteği ile kullanıcıların gün geçtikçe ilgisini çekiyor.

Pchocasi

Kaynak: http://www.pchocasi.com/yandex-arama-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tunc Yilmaz

bir tane turk arama motoru yokmu ya

Pchocasi

Var, fakat tutmadığı için şuanda sürünüyor