Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Örgün Eğitimde Sosyoloji Okuyanların Bildiği 10 Durum

etiket Yalnızca Örgün Eğitimde Sosyoloji Okuyanların Bildiği 10 Durum

1Sosyolog
09.09.2014 - 23:54 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 02:57

1. Şimdi Kaç Yıllık Oluyor Sosyoloji ?

1. Şimdi Kaç Yıllık Oluyor Sosyoloji ?

Bunu duymaktan o kadar çok sıkılmışınızdır ki. ''Abi ben bıraktım öyle şeyleri sadece okuyorum gittiği yere kadar'' dememek içten bile değildir. Kısaca Sosyoloji 4 yıllık bir bölümdür :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Anlaşılmak !

2. Anlaşılmak !

Okuduğunuz 4 yılın rahat 3 yılı çevrenizdeki insanlara Sosyolojinin ne olduğunu anlatmak ile geçer. Hala anlamak istemeyenler ise cabası :)

3. Marx, Weber, Durkheim !

3. Marx, Weber, Durkheim !

4 sene boyunca bu üçlünün adını anne babanızın adından daha çok duyarsınız :)

4. Düşünmek !

4. Düşünmek !

1. Senenin sonunda Dünya artık bildiğiniz dünya değildir. Her şeye bakışınız değişir. Düşünmek başlıca eyleminiz olmuştur, otu boku düşünür hale gelirsiniz :)

5. Güven !

5. Güven !

2. Senenin sonunda her şeyin altında bir çıkar aramaya başlarsınız. Size 'Seni seviyorum' diyene. 'Canım ben de seni' dersiniz ama ne çıkarı var diye düşünmeden edemezsiniz :)

6. Gözlem Yeteneği !

6. Gözlem Yeteneği !

3. Senenin sonuda artık çok iyi bir gözlemcisinizdir. Her ortamda insanları gözlemler, ikili ilişkilerini eleştirmeye başlarsınız. Dayak yeme ihtimaliniz yüksek, çok dik değil çaktırmadan bakın :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Mükemmeli Aramak !

7. Mükemmeli Aramak !

4. Sene ile beraber eleştiri artık en yakın dostunuzdur. Her işi, olayı, nesneyi eleştirmeye başlarsınız. Tabi bu kadar değil :)

8. Anarşizm !

8. Anarşizm !

Okulda Anarşizmin yuvası olarak kabul görürsünüz. Kollektif bilince sahip oluşunuz ve eleştirmekten korkmamanız, dekanlığın size karşı hep teyakkuzda olmasının temel sebebidir :)

9. Farkında Olmak !

9. Farkında Olmak !

A.Ö.F. Sosyoloji okuyanların aksine,donanımlı ve bilinçli olarak okulunuzu bitirirsiniz. Çünkü siz Sosyolojiyi sadece okumak için değil, insanları anlamak için okumuşunuzdur :)

10. Şimdi Ne Olucan Sen ?

10. Şimdi Ne Olucan Sen ?

Nihayet okul biter! 4 sene deli gibi kitap okumuşunuzdur, tezler, saha çalışmaları, analizler,anketler, makaleler,sunumlar. Teorik ve pratik olarak hazırsınızdır lakin ülkemizde Sosyolog olmak o kadar kolay değildir. Olsanız bile hayalini kurduğunuz şekilde değildir.Adamlar da haklı kim yanında her işi eleştiren toplum için daha iyi hale getirmek isteyen birini ister ki. Zaten bunu için size gerek yoktur. Çünkü baştakiler her şeyi sizden daha iyi bilirler  :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
69
41
21
20
14
11