Görüş Bildir
Haberler
Yahudileri Nazilerden Koruduğu İçin Aldığı Madalyayı İade Etti

Yahudileri Nazilerden Koruduğu İçin Aldığı Madalyayı İade Etti

Ulaş
16.08.2014 - 17:35

Hollandalı Henk Zanoli, İkinci Dünya Savaşı sırasında iki Yahudi çocuğu Nazilerden sakladığı için aldığı madalyayı, İsrail’in Gazze saldırılarında altı akrabasının yaşamını yitirmesinin ardından iade etti.

BBC’nin haberine göre, 91 yaşındaki Zanoli, Lahey’deki İsrail Konsolosluğu’na mektup yazarak artık bu onuru taşımasının mümkün olmadığını belirtti. Zanoli, “ Bu şartlar altında İsrail devletinin bana verdiği bu onura sahip olmak aileme ve yaşamını yitiren akrabalarıma küfür gibi olurdu ” diye yazdı.

Zanoli, 20 Temmuz’da İsrail’in Gazze’ye yönelik hava bombardımanında Filistinli bir ekonomistle evli olan yeğeninin kızının evinin yıkıldığını ve evdeki herkesin öldüğünü söyledi. Emekli avukat, İsrail’in savaş suçları ve insanlığa karşı suç işlemekten yargılanması gerektiğini belirtti.

Dünya Uluslarının Dürüst İnsanları (Righteous Among the Nations) adlı madalya, Yahudileri kurtarmak için hayatını riske atan gayri-Yahudilere veriliyor. Zanoli ve annesi 2011 yılında bu madalyaya layık görülmüştü.

Zanoli, babasını da Nazi toplama kampında kaybetmişti.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/yahudileri-na...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0