Görüş Bildir
Haberler
Yağ Yakan Kür Tarifleri…

Yağ Yakan Kür Tarifleri…

Şebnem Sucu
26.08.2021 - 09:53

 Zayıflamak için yapılan kürlerin birçoğunun amacı iştahı bastırmak ve daha az beslenerek yağ yakımını sağlamaktır. Aynı zamanda metabolizma hızını arttırmakla görevlidirler. Ancak, zayıflamak için önceliğimiz sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersizler yapmak olmalıdır. Aksi takdirde tek başına kürlerle zayıflama uygulamaları gözle görülür bir etki yaratmayacaktır. Kür uygulamaları zayıflamanıza katkıda bulunan bir yardımcıdır. Bu nedenle diyetinize ek olarak zayıflatıcı kürlerle kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Ancak kronik hastalığı bulunanlar ve hamileler bu tip kür uygulamalarından mutlaka kaçınmalıdır. İşte yağ yakan kür tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pek çok kişi özellikle bölgesel yağlanmalarından dert yanıyor. Hem sağlık açısından hem de fiziksel olarak yorucu ve zarar verici olan fazla kilolar, bazı kişilerin yaşamında ciddi sorunlara yol açabiliyor. Sağlıksız diyetler, düzensiz bir yaşam tarzı ile alınan fazla kiloların verilmesi de kolay olmuyor. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için mutlaka doğru uygulamalar gerekiyor. Uygun bir diyet ve egzersizlerin yanı sıra kilo vermek isteyenler yağ yakan kür tarifleri ile kilo kaybınız hızlandırmak istiyor. Metabolizma hızlandırıcı, ödem atıcı ve idrar söktürücü özellikleri ile yağ yakımını arttıran bu kürler son dönemde yoğun bir şekilde araştırılıyor. Öyleyse, yağ yakan kür tariflerine yazımızda sizler için yer veriyoruz…

ZENCEFİLLİ LİMON KÜRÜ

MALZEMELER

- 1 adet limon

- 2 litre içme suyu

- 1 adet elma

- 1 adet salatalık

- 6 dal taze nane

- 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil

- 1 fincan sıcak su

- 1 yemek kaşığı yeşil çay

- 1 adet çubuk tarçın

YAPILIŞI

İlk olarak yeşil çayı demlemekle kür yapımını başlayalım. Daha sonra 1 fincan sıcak suyun içerisine 1 yemek kaşığı yeşil çayı ekleyelim ve 10 dakika bekletelim. Demlenen yeşil çayı 2 lt. içme suyunun içine döküp karıştıralım. Limonun dışını iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla halka halka dilimleyelim. Limon dilimlerini çayın içine atarak elmayı da kabukları ile dilimledikten sonra karışıma ekleyelim. Şimdi de salatalığı kabuğu ile dilimleyerek suyun içine atalım.

Son aşamada ise taze nane ve çubuk tarçını ilave edelim. Karışıma rendelediğimiz zencefili de ekledikten sonra sürahinin ağzını kapatalım ve 1 gece dinlendirmek üzere buzdolabına kaldıralım. 

Hazırladığınız kürü gün içinde belli aralıklarla tüketebilirsiniz. Özellikle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmanıza yardımcı olacak olan bu kür, sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına katkıda bulunacaktır.

SİRKELİ YOĞURTLU KÜR TARİFİ

MALZEMELER

- 1 çorba kaşığı elma sirkesi

- 3 çorba kaşığı yağsız yoğurt

- 1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Özellikle basen ve göbek bölgenizdeki yağların parçalanmasını sağlayan sirkeli yoğurtlu kür tarifi için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasenin içine alarak iyice karıştırın. 2 hafta boyunca yatmadan 30 dakika önce hazırlamış olduğunuz kürü her gün tüketerek basen ve karın bölgenizdeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. Kürü 2 hafta uyguladıktan sonra 1 hafta ara vererek tekrar yapabilirsiniz.

TARÇINLI KÜR TARİFİ

MALZEMELER

- Yarım çay kaşığı toz tarçın

- 2 çorba kaşığı elma sirkesi

- 1 çorba kaşığı bal

- 1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI 

Bir bardak suyun içerisine elma sirkesi, bal, tarçın ve limon suyunu ilave edin. Karıştırın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Günde 3 defa 15 gün boyunca kullanarak kilolarınızda azalma göreceksiniz, ancak kürün yanı sıra bol su tüketmeli ve hafif besinlerle zayıflamayı desteklemeniz gerekir.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın