Görüş Bildir
Haberler
Wikileaks ile Yeni Skandallara Hazırlanın!

Wikileaks ile Yeni Skandallara Hazırlanın!

Deniz Gök
04.05.2015 - 20:57 Son Güncelleme: 05.05.2015 - 10:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

WikiLeaks yaklaşık 5 yılın ardından yeniden gizli belgeleri kabul etmeye başladı. Belgeler casusların hatta WikiLeaks ekibinin bile gönderenin kimliğini görmemesini sağlayacak şekilde WikiLeaks’e isimsiz olarak gönderilebiliyor.

1 Mayıs tarihinde yapılan duyuruyla birlikte site, yazarın kimliğini gizleyen Tor yazılımında çalışan sistemin beta versiyonunu açtı. Wired haberine göre yaklaşık 4,5 yıl önce WikiLeaks çalışanlarının arasındaki bir anlaşmazlık sonucu belgelerin ve şifrelerin kaldırılması sitenin bilgi ve kimlik koruma konusunda ilgisiz olduğu söylentilerini doğurmuştu. 

WikiLeaks portalının kapanmasının ardından Avrupalı SecureDrop ve ABD’li GlobaLeaks kullanılmaya başlandı. Diğer taraftan WikiLeaks kurucusu Julian Assange 1 Mayıs’ta yayınladığı yazısında bu tür alternatiflerin birçok açıdan çok iyi olmasına rağmen WikiLeaks standartlarını karşılamadığına dikkat çekti. Bir süredir test edilen sistem şu anda beta sürümünde olsa da yapılan açıklamaya göre site oldukça güvenli ve işlevsel bir kullanım sunuyor.

Bilgi Çağı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0