Görüş Bildir
Haberler
Web Sitelerinin Yüzde 25'ini WordPress Oluşturuyor

Web Sitelerinin Yüzde 25'ini WordPress Oluşturuyor

ATKN
09.11.2015 - 09:53

W3Techs tarafından yapılan araştırmaya göre içerik yönetim sistemi kullanan her dört web sitesinden birininin altyapısını WordPress oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebMasto.com'da yer alan habere göre kolay kullanımı, yardımcı araç kaynaklarının zengin olması, ücretsiz ve açık kaynak olarak sunulması gibi sebeplerden dolayı en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi (CMS) haline gelen WordPress, pazardaki payını arttırmaya devam ediyor. W3Techs tarafından yapılan son araştırmaya göre her dört web sitesinden birinin altyapısını WordPress oluşturuyor.

Araştırmaya göre WordPress tüm web sitelerinin %25‘ini oluştururken; bilinen içerik yönetim sistemlerini kullanan web sitelerinin ise %58.7‘sini oluşturuyor. Bu da WordPress’in CMS pazarının yarısından fazlasını elinde tuttuğu anlamına geliyor.

Her sene ortalama %2 oranında artış grafiği yakalayarak 2015 itibariyle %25’e ulaşan WordPress’i ise Joomla (%2.8) ve Drupal (%2.1) takip ediyor. Ancak aralarındaki farkın oldukça fazla olması da dikkat çekiyor. WordPress dışındaki diğer içerik yönetim sistemlerinin kullanım oranlarının ne denli düştüğü ise aşağıdaki grafikte görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

W3Techs’in tüm webi tarayacak teknik altyapıya sahip olmadığını; verilerin hazırlanmasında Alexa sıralamasına göre en çok ziyaret edilen 10 milyon web sitesinin baz alındığını (WordPress.com uzantılı tüm web sitelerinin de tek bir web sitesi olarak ele alındığını) da belirtmek gerekiyor.

Sonuç olarak %25 gibi bir kullanım oranına sahip olan WordPress’in -diğer CMS sistemleri ile karşılaştırıldığında- açık ara farkla sektörün hakimi olduğunu ve her geçen yıl da kullanım oranını arttırdığını söylemek mümkün.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0