Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuzun Size Bir An Önce Tatile Çıkmanız Gerektiğini Gösteren 12 Uyarısı

Vücudunuzun Size Bir An Önce Tatile Çıkmanız Gerektiğini Gösteren 12 Uyarısı

Fulin
09.06.2017 - 14:16

'Tatile ihtiyacım var'. Bu cümle bir bahane ya da yakınma değil, vücudunuz yaşadığınız yoğun tempoya ara vermeniz gerektiğini kendi yöntemleriyle ifade bile ediyor. İşte araştırmalara göre vücudunuzun tatil ihtiyacınızı gösterme şekilleri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyuyamamak.

Uykusuzluk, tükenmişlik sendromunun da ilk belirtilerinden biri. Sık sık uyuyamıyor ya da sebepsizce pek çok defa uyanıyorsanız, biraz ara vermek iyi gelecektir.

2. Sebepsiz görünen karın ağrıları.

2011'de Güney Florida Üniversitesi'nde yapılan araştırmada mide yanması, hassas bağırsak sendromu, mide ve karın bölgesi kramplarının stres kaynaklı olabileceği ortaya çıkmıştı. Karın bölgesindeki bu ağrılar vücudunuzun artık stresle başa çıkamadığını gösteriyor olabilir.

3. Sık sık baş ağrısı yaşamak.

Baş ağrısı çoğumuzun yaşamının bir parçası. Ancak son dönemde sıkça baş ağrısı yaşıyorsanız ve doktorunuzdan bunun sebebinin herhangi bir hastalık olmadığını öğrendiyseniz, sebep oldukça basit. Beyin stres altındayken ağrı sinyalleri göndermede ekstra hassas olur, en ufak bir olumsuzlukta bile ağrı başlatabilir.

4. Bel ve sırt ağrıları.

Yukarıda bahsettiğimiz ağrı sinyalleri baş ve omurgayı daha fazla etkiler. Ayrıca yanlış oturma, çalışırken pozisyonu dikkate almama gibi durumlar da bel ve sırt ağrısı oluşturur. Vücudunuz bu şekilde size bu rutini sonlandırmanız veya ara vermeniz konusunda çağrı gönderir.

5. Sık sık hasta olmak ve uzun süre iyileşememek.

s567.photobucket.com

Bu vücudun tükenmişlik sendromu yaşadığını gösterir. Bağışıklık sistemi bu durumda daha ağır ve zayıf çalışır. Bu size temponuzu düşürmeniz için bir uyarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daima yorgun ve bitkin hissetmek.

Tatil ihtiyacının en net belirtisi bu olsa gerek. Ağırlaşmış, yorgun bir vücut aslında artık taşıyamadıklarını gösteriyor.

7. İşte sorunlar yaşamaya başlamak.

Herkes işinde sorunlar yaşar. Ancak her şey aynı olduğu halde sorunlar arttıysa, iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle iletişimsizlikler yaşamaya; işinizi ve işe olan katkınızı sorgulamaya başlamışsanız, tatile ihtiyacınız var demektir.

8. Yeme alışkanlıklarının değişmesi.

Normalden az ya da fazla yemeye başlamak, stresin bir sonucu olabilir. Böyle durumlarda vücudunuz salgıladığı hormonlarla iştahınızı kesebilir, ya da bazı amino asitler ile aç hissetmenize sebep olabilir.

9. Yalnızlığı tercih etmek.

Sosyalleşmekten keyif alan bir insanken bir anda almamaya başlamak ve daha çok yalnız kalma isteği duygusal olarak düşüşte olduğunuzu gösteriyor olabilir.

10. Hata yapmaya başlamak.

Hatasız insan olmaz, ancak son dönemde fazlaca hata yapıyorsanız ve ufak dalgınlıkların sayısı arttıysa; zihninize bir reset atmanız gerekebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Öğle yemeklerini uzatmak.

s1322.photobucket.com

Sabah geç kalmak, öğlen arasını uzatmak, akşam erkenden çıkmak... Pek çok çalışan işteki iş dışı zamanları sever ama son dönemde bunu abarttığınızı düşünüyorsanız ve aslında işinizle ilgili bir derdiniz yoksa beyninizin sizi tatile yönlendirdiğini hatırlamalısınız.

12. İsteksizleşmek.

Her şeye karşı motivasyon ve hevesi kaybetmek tükenmişliğin en genel belirtisi.

İyice bir dinlenmek her şeyi çözecektir, iyi tatiller!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
80
29
23
21
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın