Görüş Bildir
Haberler
Verimli bir çalışma performansı için konsantrasyonu güçlendirmenin yolları

Verimli bir çalışma performansı için konsantrasyonu güçlendirmenin yolları

uplifers .com
24.06.2014 - 11:57

Her şeyin çok hızlı başladığı, geliştiği ve sonlandığı bir dünyada yaşıyoruz. Multitasking (aynı anda birden fazla işi halletmeye çalışmak) çoğumuz için bu ritmi yakalamanın tek yolu olarak düşünülüyor. Arkadaşlarımızla açık büfe kahvaltı yaparken aynı zamanda e-postalarımızı gözden geçiriyor; ya da bir Excel dosyası üzerinde çalışırken bir yandan telefon görüşmesi yapıyoruz. Üstelik akıllı telefonların, tabletlerin ve dizüstü bilgisayarların hayatımıza girdiği günden bu yana, bunları çoğu zaman farkına bile varmadan yapıyoruz.

Fakat şöyle bir sorun var: Psychology Today’de yer alan bir makaleye göre, insanlarınsadece %2’si bu şekilde çalışırken gerçek anlamda verimli olabiliyor. Kalan %98’imizse ne yazık ki çok yönlü çalıştığını zannederken aslında verimsiz bir şekilde bir işten diğerine atlıyor.

Beyinlerimiz aynı anda birden fazla konuya odaklanmakta genellikle başarısız. Michigan Üniversitesi Psikoloji Departmanı öğretim üyelerinden Moore ve Weissman’ın çalışmalarına göre, beyin birden fazla işle karşı karşıya kaldığı zaman aşırı yükleme durumu ortaya çıkıyor.

Moore ve Weissman’ın araştırmasına göre aynı anda birden fazla işle uğraşmaya çalıştığımız zaman, bilgiler tıkanmaya başlıyor ve dikkat, bir konudan diğerine atlatıyor. Kişi bu tip bir çalışmanın başta daha verimli olacağını düşünüyor; ancak bu çabanın sonunda elde edilen, genellikle yorgun bir beyin ve azalmış verim oluyor.Çalışma performansınızı arttırmak için ne yapabilirsiniz?

Eğer siz de %98’lik çoğunluğa ait olduğunuzu düşünüyorsanız ve aynı anda birden çok iş yapmaya çalışmanın bir avantajını göremediyseniz, bunun yerine belirli bir zaman diliminde yalnızca bir şeyi üretmeye odaklanmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede işlerinizi çok daha hızlı ve kolay bir yoldan halledebilirsiniz.

Konsantrasyonunuzu arttırmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:

  • Telefonunuzu bir kenara bırakın

İster çalışırken, ister arkadaşlarınızla dışarıdayken sizi içinde bulunduğunuz andan koparacak bütün dikkat dağıtıcıları çevrenizden uzaklaştırın. Kullanmadığınız zamanlarda telefonunuzu yanınızdan uzaklaştırarak veya izlemiyorken televizyonu kapatarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. Kısacası herhangi bir şey yaparken dikkatinizi başka bir yöne çeken ne varsa göz önünden kaldırmalısınız...

Kaynak: http://www.uplifers.com/verimli-bir-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın