Görüş Bildir
Haberler
Ve Tanrı Kadını Yarattı: Kadınların Şiirsel Güzelliğini Ön Plana Çıkaran 21 Film

etiket Ve Tanrı Kadını Yarattı: Kadınların Şiirsel Güzelliğini Ön Plana Çıkaran 21 Film

EC was here.
06.03.2016 - 16:13

Ve tanrı kadını yarattı... Kadınların büyüleyici güzelliğinin ön plana çıktığı filmlerde güzelliğin yanı sıra yönetmenin bunu ne kadar sanatsal anlattığı da bir hayli önemli. İkisi birleşince de ortaya böyle tablo gibi kareler çıkıyor.

Özetler beyazperde.com'dan alıntılanmıştır. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Angel-A (2005)

1. Angel-A (2005)

IMDb: 7.1

Filmin esas kahramanı Andre, kendi alanında pek de yetenekli olduğu söylenemeyecek bir üçkağıtçı ve dolandırıcıdır. Şehirde yaşayan insanların neredeyse yarısına on binlerce dolar borcu vardır. Bu durumda da alacaklı belalıları peşini bırakmazlar. Her an can güvenliği bir tehdit altındadır. Aklına kurtuluş yolu olarak konsolosluğa başvurmak gelir ancak her ne kadar o kendini teknik açıdan bir Amerikalı olarak algılasa da sistem farklı işler, kabul edilmez yardım isteği. Hal böyleyken o hapse girmeyi de göz alır ancak tam da o anda hayatına Angela adında uzun bacaklı mucize bir kadın girer. O andan itibaren de sıradaki mucize Andre’yi beklemektedir.

2. Veronique'nın İkili Yaşamı / La double vie de Véronique (1991)

2. Veronique'nın İkili Yaşamı / La double vie de Véronique (1991)

IMDb: 7.9

Veronika Polonya’da yaşamaktadır, Veronique ise Paris’te. Birbirinden haberleri bile olmayan bu iki insan, bir şekilde birbirlerinin hayatlarını etkileyeceklerdir. 

Veronika bir müzik okuluna girer ve çok çalışır. Ancak ilk performansını verirken ölür. Veronique’nın hayatı da bu noktadan sonra değişmeye başlar ve aniden şarkıcı olmamaya karar verir.

3. Özel Bir Kadın / Pretty Woman (1990)

3. Özel Bir Kadın / Pretty Woman (1990)

IMDb: 6.9

Son derece varlıklı bir işadamı olan Edward gösterişli olmasına rağmen sahte şeylerle örülü hayatından oldukça sıkılmıştır. Kendisini sokaklara attığı bir sırada Vivian isimli oldukça çekici bir sosyetik hayat kadınına rastlar ve o geceyi birlikte geçirirler. Bu sırada ilginç bir karar alırlar. Bir hafta boyunca birlikte olup sevgili gibi yaşayacaklar, bir haftanın ardından da yollarını ayıracaklardır. Bu süreç boyunca ikisinin hayatlarında da büyük duygu değişimleri olur.

4. Derinin Altında / Under the Skin (2013)

4. Derinin Altında / Under the Skin (2013)

IMDb: 6.3

Biçim, doğru anlatıyı bulma çabasından yola çıkar. Bu filmin biçimine baktığınızda, gördüğünüz şey gerçekten de sıradan olmayan bir film. Scarlett Johansson dünyaya erkek otostopçuları yakalamak için gönderilmiş bir uzaylıyı oynuyor. Ne kadar donuk ve buz gibi görünse de dolgun kırmızı rujlu dudaklardan kürk mantosuna noir filmlerinden çıkma bir femme fatale’den çok farkı yok aslında. İskoçya’nın ıssız mahallelerinde araba süren bu seksi kadının neyin peşinde olduğu ya da kim olduğu hakkında bir fikrimiz yok. Kült filmleri ve videolarıyla tanıdığımız Jonathan Glazer uzun yıllar sonra yine tuhaf ve görselliğiyle zihin açıcı bir filmle karşımızda.

5. Tiffany'de Kahvaltı / Breakfast at Tiffany's (1961)

5. Tiffany'de Kahvaltı / Breakfast at Tiffany's (1961)

IMDb: 7.8

New York Sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği her erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Bu hep böyle yaşanır. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu, zamanla platonik bir aşka dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Barselona, Barselona / Vicky Cristina Barcelona (2008)

6. Barselona, Barselona / Vicky Cristina Barcelona (2008)

IMDb: 7.2

Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya'da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat 'arıza' eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır.

7. Tess (1979)

7. Tess (1979)

IMDb: 7.3

Martin Thomas Hardy’nin “Tess of the D’Urbervilles” romanından Roman Polanski tarafından sinemaya uyarlanan filmde, Tess fakir bir köylü kızıdır. Babası tarafından kendilerine de zenginliklerinden pay çıkarılması için uzaktaki akrabalarının yanına gönderilir. Ancak gönderildiği aile, D'Urbervilles adını sonradan almıştır. Kadın olmanın zorluğunun yanı sıra geçmişinden kaçamayan insanların çaresizliğinin de başarılı bir şekilde tasvir edildiği film, Thomas Hardy'nin romanını 180 dakikaya sığdırmaya çalışıyor.

8. Titanik / Titanic (1997)

8. Titanik / Titanic (1997)

IMDb: 7.7

Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiç bir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. 'Titanic' adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu 'Düşler Gemisi'nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır.

9. Bazıları Sıcak Sever / Some Like It Hot (1959)

9. Bazıları Sıcak Sever / Some Like It Hot (1959)

IMDb: 8.2

Kariyerlerinde zorlanan iki Chicago’lu caz müzisyeni Joe ve Jerry 1929’da yaşanan bir katliamın iki tanığı olmuş, kendilerini gören gangsterlerden de canları pahasına kaçmışlardır. Kasabayı terk etmek ve yeni bir iş aramak durumunda kaldıkları için Miami’de bir kadınlardan oluşan bir müzik grubuna katılıp gizlenmek onlara fazlasıyla cazip gelmiştir. Kadın gibi giyinip Josephine ve Daphne adını alan ikilinin önlerinde atılmak üzere oldukları oldukça tuhaf bir serüven vardır.

10. Aşk Zamanı / Fa yeung nin wa (2000)

10. Aşk Zamanı / Fa yeung nin wa (2000)

IMDb: 8.1

Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Maç Sayısı / Match Point (2005)

11. Maç Sayısı / Match Point (2005)

IMDb: 7.7

Bir tenis maçında topun çizgiye yaklaştığı anlar vardır. Biraz da şansın yardımıyla top içeri düşebilir ve kazanırsın? Ya da ileri gider ve kaybedersin? Gerçek bu kadar basit midir?

Bir tenisçi olan Chris hayatı boyunca şansı yaver gittiği için kıskanılmıştır. Özellikle en yakın arkadaşı Tom'un kız kardeşi Chloe ile evlenmeye kalkıp büyük bir servetin ortaklarından biri olma şansını yakalayınca...

Chris'in hayatının en mutlu günleri olması gereken evlilik aşamasında hayaller, Tom'un rüyaları bile süsleyecek derecede güzel nişanlısı ile tanışınca sona erer. Hayranlık kısa süre sonra takıntı boyutunda tutkuya dönüşecek ve Chris'i zor bir seçime zorlayacaktır.

12. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005)

12. Aşk ve Gurur / Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7.8

Hikaye George dönemi İngilteresi’nde geçer. Ailenin yaşamı, genç ve zengin bir adam olan Bay Bingley’in ve onun en yakın arkadaşı Bay Darcy’nin komşu gelişleri ile tepetaklak olur. Kızların anneleri olan Bayan Bennet, onların evlenmelerini istemektedir. Bay Bingley’in iyi bir aday olduğuna kanaat getirir. Bu aday ise Jane’den etkilenecektir. Bu durumu fark eden anneleri, kızını yağmurlu bir günde Bingley’in malikanesine gönderir. Geri dönemeyen Jane, üstüne bir de hastalanır. Bu kez ona yardıma giden Elizabeth de Bay Darcy’nin takibine takılır. Elizabeth bu durumdan hoşlansa da esas Bay Wickham’dan ziyadesi ile etkilenecektir. Lydia işin içine hesapsızca dahil olduğunda cesaret kavramı gözler önüne serilir. Gururun, aşkın önüne geçtiği bir çizgide kız kardeşlerin yaşamları umulmadık bir biçimde karmaşıklacaktır.

13. Aşk Yazım / My Summer of Love (2004)

13. Aşk Yazım / My Summer of Love (2004)

IMDb: 6.8

Bir obsesyon ve aldatmaca, aşk için mücadele ve dünya üzerinde imkansız görünen bir sadakat kavramı. Film, ikin genç kadının bir yaz süresince duygusal ve fiziksel boyutta yaşadıklarının haritasını çıkartıyor. Mona, dışarıdan görünen sivri dilli tutumunun ardında kullanılmayan bir zeka ve boş geçen günlük yaşamının içinde duyduğu bilinmeyen bir özlemle doludur. Tamsin, iyi eğitim almış ancak huyu bozulmuş ve alaycı bir tiptir. Birbirlerinin tamamen zıttı olan bu iki kadın, bu durumu farkında olmakla beraber çok geçmeden bibirlerine doğru çekilir ve kaynaşırlar. Mona’nın ağabeyi Phil, dindar biridir ve kız kardeişini de o yola çekmek ister. Mona’nın tüm düşüncesi ise Tamsin üzerindedir. Ağabeyinin yanından kaçıp Tamsin’e geldiğinde ise ilk baştaki çoşkunun yerinde yeller esmektedir.

14. Kırmızı Değirmen / Moulin Rouge! (2001)

14. Kırmızı Değirmen / Moulin Rouge! (2001)

IMDb: 7.6

Bir şair olan Christian, sık sık ziyaret ettiği bir gece kulübü olan Moulin Rouge'daki dansçılardan bir tanesine delicesine aşık olur. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Zira oldukça kıskanç bir karakter yapısına sahip olan bir Dük de, aynı kıza sırılsıklam aşıktır. Artık ortada müzikal tonlara çalan ve başlamak üzere olan bir düello vardır. Belli olan şudur ki, iyi olabilen kazanacaktır.

15. Gençlik / Youth (2015)

15. Gençlik / Youth (2015)

IMDb: 7.4

Fred ve Mick iki eski arkadaştır. Ömürlerinde pek çok kez yaptıkları gibi Alplerin kalbinde yer alan bir kaplıca/dinlenme otelinde biraraya gelmişlerdir. Fred artık emekli olmuş bir besteci, Mick ise halihazırda son filmini projelendirmeye çalışan bir yönetmendir. İkili, toplumun karmaşasından uzaklaşmak için adeta 'sığındıkları' bu konforlu otelde hem kendi çocukları hem de yeni jenerasyonun eğilimlerine dair bakış açılarını tazelerler. Özellikle Mick, bu otelde tanıdığı yeni insanları, yeni filminin öyküsüne taşımayı hedeflemektedir. Mick üretirken, birileri de Fred'in yeniden müzik kariyerine dönüş yapmasını beklemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Temel İçgüdü / Basic Instinct (1992)

16. Temel İçgüdü / Basic Instinct (1992)

IMDb: 6.9

San Francisco polisi cinayet masasından dedektif Nick Curran, bir cinayet dosyasını araştırırken davanın şüphelisi olan Catherine Trammel’le yakınlaşır. Yazar olan ve cinsellik konusunda son derece serbest davranan Catherine, son kitabında Nick’in davasındaki cinayetin bir benzerini detaylı şekilde anlatmıştır. Catherine, çekiciliğiyle Nick’i etkisi altına alır ve ikili ihtiras dolu bir ilişkinin içine sürüklenirler.

Cinayetlerin devamı geldiğinde Nick’in psikiyatristi Elisabeth ve ortağı, onu Catherine’le olan yakınlığı nedeni ile uyarırlar ancak Catherine’in kıskanç lezbiyen sevgilisi Roxy’nin onu öldürmeye çalışması bile Nick’in kadına olan tutkusunu engelleyemez.

17. Karamel / Sukkar banat (2007)

17. Karamel / Sukkar banat (2007)

IMDb: 7.2

Beyrut’ta yaşayan beş kadın aşk, evlilik, eşlik edilebilecek bir birliktelik, dostluk, iş aramak gibi konu başlıkları ile bir araya gelirler. Bu kadınlar bir güzellik salonunda buluşur her şeyden konuşurlar. Hatta bu birkaç farklı nesilden kadınları içeren sohbetlerdir. Sırlar paylaşılır, hayaller dile getirilir burada. Burası şehrin en renkli yerlerinden biridir. Kadınların her birinin bambaşka hayatları vardır ve aynı zamanda da her biri çok farklı ve kendine göre son derece de güzeldir. Film, bu kadınların paylaşımlarına odaklanıyor.

18. İnci Küpeli Kız / Girl with a Pearl Earring (2003)

18. İnci Küpeli Kız / Girl with a Pearl Earring (2003)

IMDb: 7.0

Tracy Chevalier’in romanından uyarlanan film, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in “İnci Küpeli Kız” tablosunun yaratılış sürecini çevreleyen olayları anlatır. Tablodaki kız hakkında çok az şey bilinmektedir. Her ne kadar herhangi bir tarihi kanıt olmasa da ressamın evinde, uzun yıllar ailesi ve hizmetlileri ile birlikte yaşamış bir hizmetçi olduğuna dair spekülasyonlar söz konusudur. Bu usta film, tablodaki kızın gizemli yaşamını yeniden canlandırmak istemiş. Scarlett Johansson’ın oynadığı Griet, İngiliz aktör Colin Firth’ün oynadığı ressam Johannes Vermeer’in evindeki bir hizmetçidir. Vermeer’in zengin patronu ve biricik destekçisi Van Ruijven, Griet’in resmini yapması için kendisine görev verir. Esas amacı ise tablo bitmeden önce Griet’in tamamen kendisine ait olmasını sağlamaktır. Griet, bu zor pozu verirken Vermeer’in karısının, kendisine ait olan küpeleri, onun kulağında görmesi ile gerilim artacaktır.

19. ...Ve Tanrı Kadını Yarattı / Et Dieu... créa la femme (1956)

19. ...Ve Tanrı Kadını Yarattı / Et Dieu... créa la femme (1956)

IMDb: 6.3

Juliete Hardy, kasabanın erkeklerini peşinden koşturan güzel ve alımlı bir kızdır. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen bir kadının düşünebileceği şekilde düşünüp davranan Juliete, yetimhanede büyümenin verdiği serbestlikle erkeklerle yakın ilişki kurmaktan çekinmez.

Kasabanın yakışıklı genci Antonie'ye gönül veren Juliete, genç adamdan beklediği karşılığı alamaz. O sıralarda bir aile tarafından evlatlık alınan Juliete, Antonie'nin kardeşi Eric'den aldığı evlilik teklifini kabul etse de gönlü Antonie'den yanadır.

20. Sevmek Zamanı (1965)

20. Sevmek Zamanı (1965)

IMDb: 8.4

Adada ustasıyla birlikte boyacılık yapan Halil, çeşitli evlerde çalışmaktadır. Bir gün çalışmaya gittiği bir köşkün duvarında asılı halde gördüğü bir kadın resmine aşık olur. Uzun bir süre boyunca resime bakmak için sık sık evi ziyaret eden Halil, bu güzel kadının suretine tarifi zor bir biçimde aşık olmuştur. Yine bu ziyaretlerden birinde, fotoğrafını gördüğü kadın, Meral, ansızın çıkagelir. Halil'in suretine aşık olduğunu öğrenen Meral, bu durumdan fazlasıyla etkilenir. Aralarında bir şeyler olacağını, Halil'in çok özel bir adam olduğunu düşünen genç kadın Halil'le aralarında özel bir şeyler olacağını düşünür. Ancak Halil yalnızca Meral'in resmine aşık olmuştur, kendisine değil...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Malena (2000)

21. Malena (2000)

IMDb: 7.5

Dünya, ülkelerin arasındaki politik çıkmazlar sebebiyle büyük bir savaşın gölgesindedir. Bu dünyada gençliğine ulaşmaya çabalayan bir çocuk ise kasabalarına gelen, güzeller güzeli bir genç kadın olan Malena'nın etkisiyle kendi erkek kimliğini bulmak üzeredir. Malena, tüm güzelliğiyle faşist bir İtalyan kasabasını derinden etkilemektedir. Bütün kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi ve dul kadın, bu kasabanın hem başlangıcı hem de sonu olmak üzeredir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
412
139
65
16
14
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkut Keskin

ve tanrı Monica Belucci yi yarattı.hiçbir kadın monica kadar kadın olamaz

Roronoa Zoro

Sen ateist değil miydin? Desene Monica seni imana getirmiş.

Pasif Kullanıcı

O filmlerin çoğunun güzel olması Scarlett'tan kaynaklanıyor :)

starlight

şu scarlet cücesinde ne buluyonuz arkadaş, hiç hazetmiyorum kendisinden. #4 de çıplak arz ı endam etmekte sevenleri için belirtelim bu arada :)