Görüş Bildir
Haberler
İlk Rus Turist Kafilesi Antalya'da: Çiçeklerle Karşılandılar

etiket İlk Rus Turist Kafilesi Antalya'da: Çiçeklerle Karşılandılar

Onedio Medya
09.07.2016 - 11:12 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 18:44

Rusya ile Türkiye arasında ilişkileri normalleştirmeye dönük atılan adımların ardından Rus turist kafilesini taşıyan ilk uçak, Antalya Havalimanı'na indi. Kafile, çiçeklerle karşılandı. Rusya Başbakanı Medvedev de charter uçak seferleriyle ilgili sorunun çözülmesi için talimat verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kasım 2015'te Rus savaş uçağının düşürülmesiyle kopma noktasına gelen Türkiye-Rusya ilişkilerinde son dönemde atılan adımların ardından Antalya'ya ilk Rus turist kafilesi geldi.

Rossiya Airlines’in 189 yolcu taşıyan uçağı 2’nci Dış Hatlar terminalinde Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar ve ICF Airports Antalya Havalimanı yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.

Pasaport bölümünde Rus konuklar için kokteyl düzenlendi. Kokteylin ardından pasaport işlemlerini tamamlayan turistler, daha sonra kendilerini tatil yapacakları yerlere taşıyacak araçlara binerek havalimanından ayrıldı.

Medvedev'den charter talimatı

Medvedev'den charter talimatı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Bakanlar Kabinesi’nin açıklamasında, “Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, ilgili bakanlık ve devlet dairelerine, Rusya ve Türkiye arasında charter hava taşımacılığının yeniden başlaması için 1 hafta içinde mutabık kalınan teklifler sunma talimatını verdi” dendi.

Medvedev ayrıca ek güvenlik tedbirlerinin alınması ihtiyacına dikkat çekerek terör tehdidinin yüksek olduğu yerlere uçuşların yapılmaması talimatını verdi.

Charter uçuş bir seyahat acentesinin uçağı kiralayarak sefer yapması anlamına geliyor. Tarifeli uçuşlara göre daha ucuz olduğu için tercih edilebiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik tur satışı ve charter uçuşları kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi 30 Haziran'da imzalamıştı.

Rusya Federal Havacılık Ajansı'nın izin vermemesi nedeniyle Rus uçağının düşürülmesi sonrası Kasım ayından beri Türkiye'ye yapılması beklenen ilk charter uçuşu önceki gün iptal edilmişti.

Sputnik News ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
134
83
81
14
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Karabulut

Yazıklar olsun be. Yazıklar olsun. Kendi ülkemizde bir gün böyle bir muamele görmedik. Yollarına kul köle olursunuz sonra müslüman geçinirsiniz. Kendi ülkeni... Devamını Gör

EASTKING

suriyeli KARDEŞLERİMİZE taciz edecek yeni avlar geldi.

Pasif Kullanıcı

Eller bavulda start tuşunu beklemişler