Görüş Bildir
Haberler
Vatandaşlarını Geri Çağıran Rusya, Kırmızı Hattı da Askıya Aldı

Vatandaşlarını Geri Çağıran Rusya, Kırmızı Hattı da Askıya Aldı

Ulaş
26.11.2015 - 17:30

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki Rus vatandaşlarına bir an önce ülkelerine dönmeleri yönünde çağrıda bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü de, Suriye'de olası hava kazalarının önlenmesi için açılan kırmızı hat da dahil olmak üzere Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile tüm ilişkilerin askıya alındığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Türkiye’de terör tehdidi bulunduğu için vatandaşlarımızın bu ülkeye gitmemeleri için yaptığımız tavsiyeyi yineliyoruz. Türkiye’de bulunanların da bir an önce Rusya’ya dönmelerini öneriyoruz. Bu çağrı, Türkiye’ye turizm acenteleri dışında özel ziyaret gerçekleştiren vatandaşlarımız için de geçerli.”

Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör tehdidi bulunduğu gerekçesiyle Rus vatandaşlara Türkiye’ye sehayat etmeme uyarısı yapmıştı. Rusya lideri Vladimir Putin de bu çağrıya destek vermişti.

'Kırmızı hat' dahil tüm askeri ilişkiler askıya alındı

'Kırmızı hat' dahil tüm askeri ilişkiler askıya alındı

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'yle askeri işbirliği kanallarının tümünün askıya alındığını açıkladı. Acil durumlarda ordular arasında irtibatı sağlayan 'Kırmızı hat' da askıya alınan iletişim kanalları arasında.

Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'un konuyla ilgili açıklamasından öne çıkan noktalar şöyle:

-Daha önce alınan karara göre, Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki tüm işbirliği kanalları askıya alındı. Buna Suriye’deki terörist yapılanmalarının imhası esnasında oluşabilecek hava kazalarını önlemek için başlatılan kırmız hat da dahil.

-Türkiye, Rusya'nın askeri ataşesine Rus Su-24 uçağına yapılan saldırıyla ilgili belgeleri vermeyi reddetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
52
21
20
15
5
0