Görüş Bildir
Haberler
Vatan Partisi: 'Doğu Perinçek ve Ethem Sancak, Esad ile Görüşecek'

Vatan Partisi: 'Doğu Perinçek ve Ethem Sancak, Esad ile Görüşecek'

Emre Ordu
16.08.2022 - 18:11 Son Güncelleme: 16.08.2022 - 20:21

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'ne katılan Ethem Sancak'ın Suriye'ye gidip Cumhurbaşkanı Esad ile görüşeceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, önümüzdeki günlerde Genel Başkan Doğu Perinçek başkanlığında bir heyetin Suriye'ye giderek üst düzey görüşmeler yapacağını açıkladı. 

Ulusal Kanal'da açıklama yapan Bursalı, 'Vatan Partisi önümüzdeki 10-15 gün içerisinde Doğu Perinçek başkanlığında Suriye'yi ziyaret edecek ve en üst düzeyde görüşme yapacak. Sayın Doğu Perinçek, Ethem Sancak ve önemli isimler yer alacak. 10-15 gün içerisinde bu ziyaret Şam'a yapılacak' dedi. Bursalı, şunları söyledi:

'Suriye Devleti ile uzun süredir görüşme halindeydik. Beşar Esad ile 2015’te görüşmüştük. Vatan Partisi Suriye devletiyle çok sık görüşüyordu. Suriye, Rusya, İran, Çin olmak üzere ilişkileri tamir etti. Vatan Partisi Asya'nın en güvenilir partisi. Övmek için söylemiyoruz. Bu Türkiye’nin menfaatleri Türkiye’nin geleceği açısından kritik. Ve bütün bu konuştuğumuz ekonomi ve güvenliği başta olmak üzere düzelecek. Ayrıntılı takvimi yakında paylaşacağız'

Türkiye- Suriye ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye- Suriye ilişkilerinde yeni dönem

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 'Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz. Suriye'nin bölünmesini engellemek için Suriye'de güçlü bir yönetimin olması lazım. Topraklarının her köşesine hakim olabilecek irade ancak birlik beraberlikle olur' dedi.

Çavuşoğlu'nun sözleri Suriye'de muhalif grupların tepkisiyle karşılandı. Suriye'de Türkiye'nin kontrol ettiği bölgelerde Türkiye'yi hedef alan protesto gösterileri düzenlendi. Eylemler sırasında Türk bayrağı yakıldı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den destek verdi. MHP lideri 'Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur' açıklamasını yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı da Erdoğan ve Esad'ın görüşebileceğine yönelik mesaj verdi. Yazıcı 'Liderler bazında da bir görüşme olabilir mi?” sorusuna “Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar bunun düzeyi yükselebilir, inşallah” diye yanıt verdi.

Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de kalıcı barış için muhalefetle Şam yönetimininin uzlaştırılması gerektiğine dair sözlerinin çarpıtıldığını savundu. 'Barıştırma' değil 'Uzlaştırma' kelimesini kullandığını belirten Çavuşoğlu 'Suriye’de kalıcı bir istikrar ve barış için rejim ve muhalifler arasında uzlaşının şart olduğunu söyledik, söylüyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Cumhurbaşkanı mısın? Dışişleri bakanı mısın? Ana muhalefet lideri misin? Ne sıfatla görüşecek merak ettim.

Mr Logical

Normalde görüşmesi gerekenler zamanında çok üst perdeden restler çektikleri için iş bunlara düştü...

Pasif Kullanıcı

Tayibe laf ediliyor felan da şaka maka adam devlet bahçeliyi de doğu perinçek de kuklası yaptı ne söyledin ne yaptında 80 li yılların bir birine azılı düşma... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Üzülüyorum Esad adına..