Görüş Bildir
Haberler
Vandallık Kazandı! Cumhurbaşkanlığı Korumalarınca Dövülen Avukatın Davasına Takipsizlik...

etiket Vandallık Kazandı! Cumhurbaşkanlığı Korumalarınca Dövülen Avukatın Davasına Takipsizlik...

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının düğününün yapıldığı Çırağan Sarayı’nın önündeki yolun trafiğe neden kapatıldığını sorduğu için cumhurbaşkanlığı koruma polisleri tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun davasında takipsizlik kararı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da nikâh şahitliği yaptığı 13 Nisan 2019’daki düğün için Çırağan Sarayı’nın önündeki caddenin bir bölümü trafiğe kapatılmıştı.

Orada bulunan avukat Sertuğ Sürenoğlu bu duruma "Bir düğün için olur mu?" diyerek isyan edince cumhurbaşkanlığı korumaları ve polislerce bir araca götürülmüştü. 📹

Burada ters kelepçe vurulduğunu söyleyen Sürenoğlu, gözlerinin de bağlanarak darp edilmeye başladığını anlatmıştı. Sürenoğlu, savcılık ifadesinde “Bana cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” demişti.

Savcı, Sürenoğlu'nun hakaretten tutuklanmasını istemiş, mahkeme ise ev hapsi şartıyla bırakmıştı. 

Sürenoğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten açılan dava da kısa sürede düşmüştü.

Sözcü’den Alişer Delek’in haberine göre savcı, araç içi kamera kaydı olmadığı için, diğer polislerin ifadesine başvurmadan ‘müştekinin şüpheliler tarafından görevin gerekleri dışında kasten yaralandığına dair kamera kaydı veya tanık beyanı dahil somut delil bulunmadığı’ gerekçesiyle şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Adalet Bakanı takip edeceği sözünü vermişti...

Adalet Bakanı takip edeceği sözünü vermişti...

Sürenoğlu o gece ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

'Babamla eve geldiğimde annem çok üzüldü. Ben çocukluğumda dahil hayatımda hiç kavga etmedim. İlk defa beni öyle gördü. Sonra barolar harekete geçti. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu aradı, davanın takipçisi olacağını söyledi. CHP ve İYİ Parti liderleri aradı. Canan Kaftancıoğlu ziyaretime geldi. Her partiden geçmiş olsun demek için aradılar. Ev hapsimin 40. günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül aradı. “HSYK'da da savcı ve hakimler hakkında gerekli soruşturmayı başlatıyorum, geçmiş olsun” dedi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
321
127
41
10
10
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

görevi dahilinde yaralayabiliyor yani hımmm ok.

Gökçe Çiçek

yazık düğüne falan giderken mecbur halka karışmak zorunda kalıyorlar aynı yolları kullanıyorlar keşke kendilerine ait yolları falan olsa !

uzaklardan

Gelmiş geçmiş en kötü yönetim. Bir sonraki iktidar bize yaşatılanların hesabını sormazsa hakkımı helal etmeyecem.