Görüş Bildir
Haberler
Van'da Bombalı Araçla Saldırı: 50 Yaralı

Van'da Bombalı Araçla Saldırı: 50 Yaralı

ATKN
12.09.2016 - 11:08 Son Güncelleme: 12.09.2016 - 19:33

Van'ın Beşyol mevkiinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Van Valisi yaptığı açıklamada bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 46'sı sivil, 4'ü polis olmak üzere 50 kişinin yaralandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Van'ın Beşyol mevkinde 10:50 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. 

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

'Van Valiliği ile AK Parti İl Başkanlığı arasında'

'Van Valiliği ile AK Parti İl Başkanlığı arasında'

Bayram tatili sebebiyle bölgenin kısmen tenha olduğunu ifade eden Doğan Haber Ajansı muhabiri Feyat Erdemir, CNN Türk'te yaptığı açıklamada, 'Van Valiliği'ne 200 metre kadar uzaklıkta. Patlamanın olduğu noktada AK Parti İl Başkanlığı binası bulunuyor. Yaralılar var ancak henüz net bir bilgi yok. Olay yerindeki polisler bombalı araç olduğunu söylediler' dedi-

4'ü polis 50 yaralı

4'ü polis 50 yaralı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Van Valisi İbrahim Taşyapan, saldırının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Taşyapan, 'Sabah saatlerinde polis noktasının dış tarafında bomba yüklü bir araç fark edildikten on saniye sonra patlatıldı. Aracın içinde olan bir kişi patlamadan önce uzaklaştığı sırada aracı uzaktan kumandayla patlattı. Patlamanın ardından bu gördüğünüz manzara ortaya çıktı ve 50 vatandaşımız yaralandı. Bu yaralılardan 2'sinin durumu ağır diğerlerinin durumları iyi. 4 polis memurumuz da yaralı.' açıklamasında bulundu.

Yayın yasağı

Yayın yasağı

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

Toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması gerektiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'Bu çerçevede yayın yasağı, patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Suçlu devletin başındakiler bunların türemesini engelleyemedigi için

Burak Gündoğdu

bu örgüt 30 yıl önce kuruldu. daha o zamanlar bizim devleti yönetecebilecek kapasiteye sahip adamlar yoktu, silah desen o da yoktu. Bunlara ise amerika'dan, ... Devamını Gör

ynsemrebagiban

Şimdilik 10+ yaralı var...Büyük ihtimalle belediye aracı kullanıldı...Kayyumlara ses çıkaran demokrasi aşığı şerefsizleri bu gönderiye bekliyorum.

Yunus Emre Yazıcı

PKK bayram günü bomba patlattı! PKK Kürtlerin lehini güden bir oluşum değil, İslam'ı silmek isteyen güçlerin bir örgütüdür! Artık görün şunu!

Pasif Kullanıcı

Atatürk'ü sever misin kardeş ?