Görüş Bildir
Haberler
Bankada 9 Saat Süren Rehine Krizi Son Buldu

Bankada 9 Saat Süren Rehine Krizi Son Buldu

Onedio Medya
24.03.2015 - 19:35 Son Güncelleme: 25.03.2015 - 10:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Yolcudağ, 9 saat sonra sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim oldu.

Van’da dün akşam saat 16.50 sıralarında bir bankada soygun ve rehine krizi yaşandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde memur olarak çalışan 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ, dün kapanmasına yaklaşık 10 dakika kala Abdurrahman Gazi mahallesi Erçiş yolu üzerindeki bir bankaya pompalı tüfekle girdi. Bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube Başkanlığı da yapan Yolcudağ, güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek tabancasını aldı ve soygun girişiminde bulundu. 

Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede aralarında özel harekât timlerinin de aralarında bulunduğu polisler, Van Ticaret Borsası’nın altındaki banka şubesinin çevresini kuşattı. Teslim olması için çağrı yapılan evli ve 3 çocuk babası Yolcudağ, bankadaki personel ve müşterileri rehin aldı. Soyguncu, saat 19.30 sıralarında biri hamile 2 kadını serbest bıraktı. En az 5 kişiyi rehin tutan soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirildi.

500 BİN TL VE HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ, 500 bin lira ve kaçışı için bir helikopter istedi. Yolcudağ, 3 yıl önce ölen babasını tedavi ettirebilmek için yaklaşık 380 bin lira borçlandığını, bunu ödeyebilmek için soygun girişiminde bulunduğunu söyledi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ, talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit etti. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin olay yerine çağrılan bir yakınının çabalarına rağmen evli ve 3 çocuk babası olan Veysel Yolcudağ ikna edilemedi.

9 SAAT SONRA TESLİM OLDU

Veysel Yolcudağ, 9 saat süren ikna çabaları sonucu teslim oldu. Saat 16.50'de başlayan olay, gece saat 02.15'te bitti.

Olay yerine gelen bir avukat banka şubesine girerek yaklaşık yarım saat Yolcudağ'la görüştü. Bu görüşmenin ardından Yolcudağ ikna olunca Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan içeri girerek Yolcudağı alarak şubeden dışarı çıkardı. Yolcudağ, geniş güvenlik önlemleri altında polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Bankada bulunan 5 rehinin kurtulması üzerine dışarıda bekleyen yakınları sevinç gözyaşları döktü.

Bu arada, Hak-İş'e bağlı Öz-İş Sendikası'nın Van eski temsilciliği yapan Veysel Yolcudağ'ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde çalışmak için müracaat ettiği ancak işe alınmadığı da belirtildi.

Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0