Görüş Bildir
Haberler
VALORANT'ta Nick Değiştirme Nasıl Yapılır? VALORANT İsim Değiştirme Rehberi

VALORANT'ta Nick Değiştirme Nasıl Yapılır? VALORANT İsim Değiştirme Rehberi

Burak KayaBeril Özge Danacı
30.06.2021 - 12:18 Son Güncelleme: 06.09.2022 - 13:35

VALORANT'ta her oyuncu, bazı dönemlerde oyun içi nick/ismini değiştirmek ister. Bu değişim işlemi oldukça kolay olmasına rağmen bazen oyuncuların kafasını karıştırabiliyor. Riot Games oyunculara VALORANT'ta belirli aralıklarla isim değiştirme şansını ücretsiz bir biçimde sunuyor. 

Peki VALORANT'ta nick nasıl değiştirilir? 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

VALORANT oldukça popüler.

VALORANT oldukça popüler.

2020 yılında, pandemi döneminde çıkış yapan ve çıktığı günden beri geniş kitleler tarafından sevilerek oynanan VALORANT, gün geçtikçe popülaritesini arttırıyor.

Espor arenasına yaptığı yaptırımlar ile birlikte profesyonel oyuncuları da kazanan oyun, rakibi olan CS:GO'nun tahtını salladı desek yanlış olmaz. Hem ülkemizde, hem de dünya genelinde çok sevilip espor arenasında da büyük popülerlik kazanmış olan VALORANT oyuncuların yeni favorilerinde. 5v5 rekabetçi bir oyun deneyimi vadeden, farklı yeteneklere sahip geniş ajan havuzu ile neredeyse her oyuncunun kendine uygun oynanış tarzını bulabileceği oyun sürekli güncellenmeye de devam ediyor. Riot Games'in yeni gözdesi olan oyuna düzenli aralıklarla yeni haritalar, ajanlar ve iyileştirmeler yapılıyor. 

VALORANT ayrıca oyunculara isimlerini, yani oyun içi nicklerini belli bir aralıkla değiştirme şansı da sunuyor. Her 30 günde bir oyuncular, internet sitesi üzerinden belirledikleri nickleri değiştirebilir. Peki bu işlem nasıl yapılır? Gelin basit adımları takip ederek sonuca birlikte ulaşalım.

VALORANT'ta nick nasıl değiştirilir?

VALORANT'ta nick nasıl değiştirilir?

Öncelikle hatırlatmak gerekiyor ki VALORANT nickinizin küfür, hakaret veya cinsel içerikler barındırmaması gerekiyor. Bu şekildeki uygunsuz isimler hesabınızın yasaklanmasına, hatta kalıcı olarak oyundan uzaklaştırılmanıza bile neden olabilir.  

VALORANT'ta nasıl nick değiştirilir?

  • Buradaki linke tıklayarak VAORANT'ın resmi sitesine gidin. Bu adımda bilgilerinizi kullanarak siteye giriş yapabilirsiniz. Sitenin sağ üst köşesinde yer alan 'Hemen Oyna' butonuna tıklayarak karşınıza gelecek ekranda beliren 'Oturum Aç' kısmına tıklayın

  • VALORANT'a giriş yapmak için kullandığınız kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yapın. Bu aşamada hesabınızda çifte doğrulama açıksa Riot Games'ten bir mail alacaksınız. Şayet bu ayar açıksa hesabınıza gelen mailde bir kod yer alıyor olacak. Bu kod sizden talep edildiğinde ilgili bölüme yazdıktan sonra diğer adımlara devam edebilirsiniz ancak çifte doğrulama seçeneğini aktif etmediyseniz bu aşamayla karşılaşmayacaksınız.

  • Ekranın sağ üst köşesinde yer alan profilinizin olduğu bölüme tıklayın. Açılan menüde yer alan seçenekler arasından 'Ayarlar' kısmına tıklayarak ilgili menüye devam edin. 'Hesap Yönetimi' kısmına yönlendirileceksiniz. Bu kısımda yalnızca VALORANT isim değiştirme işlemlerinizi değil, oyunla ve hesabınızla alakalı pek çok değişiklik yapabilirsiniz.

  • 'Hesap Yönetimi' kısmında yer alan 'Riot ID' bölümüne tıklayın. Açılacak olan ekranda size 'Riot ID' ve 'Etiket' olmak üzere seçenek sunulacak. Bu kısımlardan 'Riot ID' bölümü sizin oyun içerisinde gözükecek olan adınız olacak. Riot ID bölümüne kurallar dahilinde istediğiniz adı yazarak VALORANT isminizi değiştirebilirsiniz. Unutmayın ki küfür, hakaret ve cinsel içerikli nicknameler yasak olduğu gibi aynı zamanda oyundan kalıcı olarak uzaklaştırılmanıza dahi uzanabilecek olaylara sebep olabilir.

  • 'Riot ID kısmı isimse bu etiket ne?' diyorsanız buyurun ona da değinelim. Sayılardan oluşan etiket bölümü aslında oyunlarda kullanıcıların sıklıkla karşılaştıkları can sıkıcı bir duruma basit ama etkili bir çözüm sunuyor. Etiket sayesinde almak istediğiniz VALORANT nicki sizden önce alınmış olsa bile dilediğiniz ismi seçebilmeniz mümkün.

VALORANT'ta nick değiştirmek işte bu kadar kolay.

VALORANT'ta nick değiştirmek işte bu kadar kolay.

Bu kolay işlemleri yaparak siz de VALORANT'ta isminizi kolayca değiştirebilirsiniz. Eğer nick'inizi değiştirirken sorun yaşarsanız, Riot Games'in destek birimiyle iletişime geçerek sorununuzu çözebilirsiniz.

VALORANT oyuncularına 30 günde bir sunulan ücretsiz isim değiştirme hakkı sayesinde ve bu kolay adımları takip ederek oyuncu kimliğinizi ve oyun içi isminizi zevkinize göre yeniden düzenlemeniz mümkün olacak. Üstelik etiket sistemi sayesinde de 'acaba istediğim nickname alınmış mıdır?' kaygısı yaşamanıza da gerek kalmayacak. Oyunda gördüğünüz, eğlenceli ve yaratıcı oyuncu adlarını böylece siz de kullanabilirsiniz. İsterseniz de duruma göre kendi orijinal oyuncu adınızı VALORANT'a taşıyıp rakiplerinizin karşısına bu isimle çıkabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
6997

selem alekum♥