Görüş Bildir
Haberler
Valilik'ten Açıklama: İstanbul'un Ormanlarına Usulsüz İnşa Edilen 315 Yapının Yıkımına Başlandı

Valilik'ten Açıklama: İstanbul'un Ormanlarına Usulsüz İnşa Edilen 315 Yapının Yıkımına Başlandı

Batuhan
18.09.2019 - 17:45

İstanbul valiliği, devlet ormanlarında 2017’den sonra usülsüzce inşa edilen 315 muhtelif cinste kaçak yapının yıkımına başlandığını duyurdu. Valilik ayrıca 103 adet yapı kayıt belgesinin de iptal edildiğini de açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gecekondu Kanunu’na göre yıkılması kararlaştırılan yapıların bulunduğu ilçeler Arnavutköy, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şile ve Ümraniye.

"14 ilçemizin belediye başkanlığına bildirimde bulunulmuştur"

"14 ilçemizin belediye başkanlığına bildirimde bulunulmuştur"

DHA’nın haberine göre valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce 31.12.2017 tarihinden sonra yapıldığı tespit edilen 315 kaçak yapının, 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Maddesi gereğince bulunduğu yer belediyesince yıkılması için 14 ilçemizin belediye başkanlığına bildirimde bulunulmuştur. Valiliğimizin koordinasyonunda; Arnavutköy, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şile ve Ümraniye ilçelerimizdeki kaçak yapıların yıkılması amacıyla belediyelerimizce oluşturulan yıkım ekiplerine valiliğimizce görev sorumluluk alanlarına göre Jandarma ve Polis ekipleri görevlendirilerek her türlü güvenlik desteği sağlanmış ve gerekli bütün önlemler alınmıştır.”

"103 adet yapı kayıt belgesi iptal edildi"

"103 adet yapı kayıt belgesi iptal edildi"

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce tespit edilen muhtelif cinsteki kaçak yapılarla ilgili olarak, yetkili cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuştur. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce gerçeğe aykırı beyanlarla alındığı tespit edilen yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirimde bulunulmuştur. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan kontroller sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İl Müdürlüğüne yapılan yetki devri kapsamında gerçeğe aykırı beyanla alınmış olduğu tespit edilen 103 adet yapı kayıt belgesi iptal edilerek, yapıların bulunduğu yer belediyeleri ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bildirilmiştir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki kişi gözaltına alındı

İki kişi gözaltına alındı

Valiliğin açıklamasının ardından Beykoz ve Arnavutköy’de kaçak yapıların yıkımına başlandı. Gergin geçen yıkım havadan da görüntülendi. Beykoz’da ormanlık alana yıkım için gelen ekiplerle bazı ev sahipleri arasında gerginlik yaşanırken, iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

"Seçim arifesinde de yapılan bir yerleşim yeri de değil burası"

"Seçim arifesinde de yapılan bir yerleşim yeri de değil burası"

Arnavutköyde yıllardır aynı yerde oturduğunu söyleyen bir mahalle sakini şöyle konuştu: “35 -40 yıldır burada oturanlar var. Seçim arifesinde de yapılan bir yerleşim yeri de değil burası. Orman arazisi şu bitki örtüsünün neresinde var? Burada 30-40 senelik ağaçlar var. Benim evim de yıkılan bir binanın yanında, sıra bana da gelebilir. Devletin buna bir çözüm bulması lazım.”

"Devletin o kadar kurumu var, bir tebligat gönder en azından"

"Devletin o kadar kurumu var, bir tebligat gönder en azından"

Kendilerine kesin net bir bilgi verilmediğini vurgulayan bir başka mahalle sakini Ömer Durmuş şunları söyledi: “Ben 25 yaşındayım 25 senedir buradayım. Devletin o kadar kurumu var, bir tebligat gönder en azından. Yıkılsın yıkılmasına bir şey demiyoruz. Millete beş 10 gün önceden de ‘Biz yıkmaya geleceğiz’ diye. Evde hastalar var çocuklar var. Bunu önceden bildirmeleri lazım. Yıkılacaksa gelsinler yıksınlar, yıkılmayacaksa da bunu bize bildirsinler. Sürekli tedirginlik yaşıyoruz tadilat bile yapamıyoruz. İstanbul’da mı yaşıyoruz başka bir yerde mi belli değil.”

"Ben 75 yaşındayım bu yaştan sonra nereye gideceğim?"

"Ben 75 yaşındayım bu yaştan sonra nereye gideceğim?"

75 yaşındaki Ayşe Koldaş isimli bir mahalle sakini de tepkisini şöyle dile getirdi: “Affedersin evimde keçi durmaz. Evimiz yıkık dökük yapamıyoruz yıkılma korkusundan. Sabaha kadar oturdum ağladım nereye gideceğim diye. Ben 75 yaşındayım bu yaştan sonra nereye gideceğim, kime sığınacağım? Bize hak tanınsın bir yol gösterilsin. Burası ormanmış, neresi orman buranın? 40 senedir buradayım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
31
8
7
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gok.han

yok ya, kafaniza esen yere kacak ev yapin , sonra yikilinca ah anam vay babam. bi akilli sizsiniz tabi, belediye secimi olur tapu kapariz kafasi.

Lestat

Garibanın, yetimin hakkını çalıp usulsüz inşa ettiğiniz o binalara müdahale edecek olan kepçenin operatörü g*tünüze girsin. Saygılar.

Merida

"İstanbul’da mı yaşıyoruz başka bir yerde mi belli değil.” diyo. işte olay bu zaten. sen gelmişsin sormadan etmeden nedir ne değildir şehrin ormanının içine ... Devamını Gör