Görüş Bildir
Haberler
Vali Coş'a 'Gavat' Diyen Gazeteci Hakan Gülseven'e 11 Ay Hapis

Vali Coş'a 'Gavat' Diyen Gazeteci Hakan Gülseven'e 11 Ay Hapis

Ulaş
30.09.2014 - 18:08

Kendisini protesto eden bir yurttaşa ‘gavat’ diyen dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında ‘Gavat’ Üzerine…’ başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci yazar Hakan Gülseven hakkında, Coş’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Hakaret edilmedi, eleştiri yapıldı

Yurt gazetesinde 11 Kasım 2013 tarihinde yayınlanan yazıya ilişkin İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcı Hacı Hasan Bölükbaşı sanık Gülseven’in ‘kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Gülseven’in avukatı Gizem Duygu Öcalan ise söz konusu yazıda Coş’un bir yurttaşa karşı kullandığı ‘gavat’ i fadesine atıf yapılarak hakaret edilmediğini, eleştiri yapıldığını belirtti.

Hapis cezası paraya çevrildi

Öcalan’ın beraat talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme, Gülseven’e ‘kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret’ suçundan bir yıl iki ay hapis cezası verdi. Cezayı 11 ay 20 güne indiren mahkeme bu cezayı da paraya çevirdi. Mahkeme sanık Gülseven’in 7 bin TL adli para cezası ödemesine hükmetti.

Vali Coş, geçen 10 Kasım töreninde hükümet aleyhine protestolar sırasında bir kişiyi polise göstererek “Alın o gavatı” demişti. Söz konusu ifade nedeniyle Coş hakkında yapılan şikayette savcılık takipsizlik kararı vermiş, Kamu Etik Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı’na yapılan şikayetler de işleme konulmamıştı.

'Dünyanın bütün gavatları, birleşin!'

Mahkemenin kararını Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarla değerlendiren Gülseven şu mesajları paylaştı:

“Adana’da en az bir gavat var” dediğimde üzerine alınan ve dava açan Vali H.A. Coş, davayı kazandı. Yaşasın ‘yüce’ yargı!

‘Gavat Davası’nın fevkalade şenlikli olacağını düşündüğüm Yargıtay temyiz dilekçesini paylaşacağım… Dünyanın bütün gavatları, birleşin!

Artık Adana’da ‘bir gavat’ yoktur!.. (Diğer illeri bilemem!)

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/gavatiyla-mes...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0