Görüş Bildir
Haberler
Vaka Artışı Durdurulamıyor: Madrid'de Koronavirüs Nedeniyle OHAL İlan Edildi

Vaka Artışı Durdurulamıyor: Madrid'de Koronavirüs Nedeniyle OHAL İlan Edildi

Batuhan
09.10.2020 - 15:44

İspanya hükümeti, Avrupa'da en yoğun Kovid-19 görülen yerlerden başkent Madrid ve çevresinde karantina önlemleri alınması için, olağanüstü hal yetkisini devreye soktu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkemenin, merkezi hükümetin aldığı iki karantina kararını, yerel yönetimini itirazıyla engellemesinden sonra, bu yönteme başvuruldu.

Gerilim artabilir

Gerilim artabilir

Bu hamlenin, sosyalist merkezi hükümetin Başbakanı Pedro Sanchez ve kısıtlamaların yasadışı, aşırı ve yerel ekonomi için feci olduğunu savunan muhafazakâr Madrid yönetimi arasındaki gerilimi artırması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı'nın emrinin ardından, Madrid yönetimi geçen hafta kente ve kentten yapılacak gereksiz yolculukları kısıtlamıştı.

Son 3 haftadır vakaların ülkedeki 3'te biri Madrid'ten

Son 3 haftadır vakaların ülkedeki 3'te biri Madrid'ten

Son üç haftadır İspanya genelinde açıklanan Kovid-19 vakalarının 3'te 1'inin tespit edildiği Madrid, Avrupa'da da salgının en yoğun görüldüğü kent olarak öne çıkıyor.

Madrid Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Isabel Diaz, genel yasaklar yerine, yerel bulaşma düzeylerine göre farklı mahallelerde kısıtlamalar getirilmesini savunuyor.

Madrid'de mahkeme, Diaz'a destek vermişti ve bu da hükümetin olağanüstü hal kararı almasını beraberinde getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Vaka yerine hasta sayısı açıklasınlar, sorun çözülür.

Barney

sağlık bakanlığına bak hükümete emir verebiliyo ne güzel :) neyseki biz vaka-hasta ayrımı yaparak durumu kontrol altına aldık. allahın izniyle de kısa sürede... Devamını Gör

Sefa Döner

Ya kime inanacağımızı cidden şaşırdık ingiltere ispanya italya bu ülkeler ilk başlarda çok fazla kayıp veriyorlardı sonra bir anda dediler bütün tedbileri ka... Devamını Gör