Görüş Bildir
Haberler
Uzun Süre Tokluk İçin Sahurda Tüketebileceğiniz Düşük Glisemik İndeksli Besinler

Uzun Süre Tokluk İçin Sahurda Tüketebileceğiniz Düşük Glisemik İndeksli Besinler

Rana Şen
15.04.2021 - 11:34

Yiyeceklerin içerisindeki protein, posa, lif, yağ miktarlarındaki değişiklik sayesinde tok hissettirme süreleri de değişiyor. Bu nedenle bazı yiyecekler daha uzun süre tok kalmamızı sağlıyorlar. Kompleks karbonhidratlar, kana daha yavaş geçer ve bizi daha uzun süre tok tutar.

Yumurta

Yumurta

Yumurta, anne sütünden sonra en kaliteli protein. A vitamini ve bazı B vitaminleri bakımından zengin bir yiyecek olan yumurtada demir, fosfor, magnezyum, kükürt ve sodyum gibi mineraller bulunur. Yumurtanın sarısı E vitamini içerir ve yağlı yapısıyla uzun süre tok tutar.

Yeşil Çay

Yeşil Çay

Yeşil çay hafif bir iştah bastırıcıdır, daha az yemenizi ve atıştırmalıklar tüketmeden bir öğünden diğerine geçmenizi sağlar.

Yulaf Ezmesi

Yulaf Ezmesi

Yulaf, diğer tahıllara göre daha yüksek oranda çözünür posa içerir. Kan şekerini ve mide-bağırsak fonksiyonlarını düzenleyici etkisi vardır. Aynı zamanda önemli anti-oksidanlardan selenyum kaynağı. İster sütle, ister yoğurtla karıştırıp içine kuru meyveler ekleyip yiyebilirsiniz.

Yeşil Sebzeler

Yeşil Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler, A ve C vitaminiyle riboflavin, folat, demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum kaynağı. Sebzeler, posa, anti-oksidan ve diğer fitokimyasalları zengin besleyici yiyeceklerdir. Su oranlarının yüksekliği, düşük kalorili olmalarının sebebidir. Zengin lif içerikleriyse, tok kalmanızı destekler.

Badem

Badem

1 avuç badem 3.4 gr posa içerir ve günlük ihtiyacın %14’ünü karşılar. BE Magnezyum yönünden oldukça zengindir. ve tokluk hissi yarattığı için uzun süre açlık hissetmeden devam etmelerini sağlamaktadır. Bu da kilo kontrolü için oldukça önemlidir.

Protein

Protein

Balık, yumurta, yağsız kırmızı et, kuru baklagiller, hindi, tavuk, süt ve süt ürünleri gibi kaliteli protein kaynaklarını ana yemek veya ara öğünlerinizin yanına ekleyerek, daha uzun süre tok kalabilirsiniz.

Su

Su

Yağ oranımız artıkça su oranımız azalır. Besinlerin sindiriminde, emiliminde ve besin ögelerinin hücrelere taşınmasında, ağız göz ve burun gibi vücut dokularının nemlenmesinde, dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığın önlenmesi gibi birçok görevi vardır. Yani acıktığınızı hissettiğinizde ilk olarak su içmelisiniz. Belki acıkmamış, susamış olabilirsiniz.

Baklagil

Baklagil

Protein içerikleri değişiklik gösterir. Nohut, mercimek, bakla, fasulye, bezelye, börülce ve soya fasulyesi. %17–35 arası protein içeriğine sahiptir. En çok protein içeren bitkisel besinlerdir ancak protein kalitesi düşüktür. Lif oranları yüksektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın