Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlara Göre Rutinlerinizi Değiştirmenin Vakti Geldi! Sabah Seksi Hakkında Bilmediğiniz Her Şey!

Uzmanlara Göre Rutinlerinizi Değiştirmenin Vakti Geldi! Sabah Seksi Hakkında Bilmediğiniz Her Şey!

idil kaba
04.09.2018 - 13:50

Şimdi dürüst olalım, sabah güzel uykunuzdan uyanmak oldukça kötü. Peki neyin kötü olmadığını söyleyelim, sabah partnerinizle biraz çılgınlık yapmak! 

Uzmanların önerdiği sabah uyandığınızda yapılacaklar listeniz; 

1. Seks

2. Kahvaltı

3. Uykuna Geri Dön

Mattress Advisor şirketi sabah seksinin hayatımızda ne kadar etkili olduğunu araştırmış. Daha fazla bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://thechive.com/2018/09/01/is-mor...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sabah kalktığınızda ilk iş ne yapıyorsunuz?

1. Sabah kalktığınızda ilk iş ne yapıyorsunuz?

Çoğu insan sabah ilk iş kalkıp tuvalete gidiyor. Daha sonra telefonlarını kontrol edip, bir bardak kahve içiyorlar veya alarmı erteleyip biraz daha uyumayı tercih ediyorlar.

Bu günlerde hikaye biraz daha farklı, akıllı telefonları kullanmak, kahve içmek, duş almak yerine sabah seksi öneriliyor. Araştırmalara göre sabah akıllı telefonlarla sosyal medyaya bakmak veya elektronik postaları kontrol etmek, gün içerisinde yapmanız gereken ciddi işlere odaklanmanızı zorlaştırıyor.

2. Daha çok samimi aktivite, daha mutlu bir gün!

2. Daha çok samimi aktivite, daha mutlu bir gün!

Seks için sabah daha erken kalkmak lüks gibi gelebilir fakat seks sayesinde yaşadığınız fiziksel zevk, sağlığınız için çok faydalı. Seks sağlığı uzmanları daha çok samimi aktivitenin, çok daha iyi bağşıklık sistemi, daha iyi mesane kontrolu, düşük tansiyon ve kalp krizinin riskini azalttığını söylüyor. 

Ayrıca sabah seksi duygu durumunuzu yükselterek, daha çok rahatlamanızı sağlayarak, üretkenliğinizi arttırıyor. Erkeklerin %53'ü ve kadınların %45'i sabah seksinin üretkenliklerine faydalı olduğunu söylemiş.

Sabah kendinizi enerjik hissetmenin birçok yolu daha var. Kendinize iyi bir yastık alabilirsiniz ya da yatağınıza uyacak büyük bir minder. Fakat gece yeterince uykunuzu alamazsanız, yatağa geri yatmak isteyeceksiniz.

3. Güzel bir uykudan daha faydalı

3. Güzel bir uykudan daha faydalı

Uyku hayatın en önemli parçası olmasına rağmen, eğlenceye zaman ayırmak lazım. Araştırmacılar her gece 7 saatten az uyuyan erkeklerin (testosteron oranları sabah daha yüksek) sabah seksi için uykularından ortalama 42 dakika daha erken uyandıklarını söylüyor. Kadınlar ise ortalama 30 dakika. Kadınlar sabah seksi konusunda biraz daha isteksiz.

4. Kahvaltıda bir fincan kahve ve sabah seksi

4. Kahvaltıda bir fincan kahve ve sabah seksi

Kahvaltının en önemli öğün olduğu söyleniyor ve araştırmacılar tarafından bu bilgi doğrulanmış. Araştırmaların yarısından fazlası sabah seksini geçip ilk öğünlerini yemelerini tavsiye ediyor. Az sayıda insan sabah duşlarından vazgeçmiyor. Ayrıca insanların %55'i samimi anlar yaşamaktansa, uyumayı tercih ediyor. 

Fakat çoğu uzman insanların sabah ekstra uykularının, var olan uyku düzenlerini bozduğunu söylüyor.

5. Sabah seksi sıklık oranları

5. Sabah seksi sıklık oranları

Raporlara göre erkeklerde sıklıkla sabah seksi ortalaması ayda ortalama 4 defa, kadınlarda ise 3 defa gibi bir istatistik var. Erkekler sabah seksini biyolojik olarak daha çok tercih ediyor. 

Heteroseksüel insanların aylık sabah seksi sıklığı ile gay ve biseksüel bireylerin sabah seksi sıklığı karşılaştırıldığında, heteroseksüeller daha az bir orana sahipler. Ayrıca hiç sabah seksi yapmamış heteroseksüel grup da bu orana dahil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hafta sonu keyfi

6. Hafta sonu keyfi

Ortalama heteroseksüel çiftlerin seks süresi ön sevişme dahil 19 dakika. Kadın ve erkek ortalamasına göre sabah seksleri ise 26 dakika sürmektir. 

Bu bilgiler dahilinde uzmanların çoğunluğu, hafta sonu sabahlarını tavsiye ediyor. Birçok insan hafta sonu çalışmıyor, kendilerine sabahları vakit ayırabilirler.

7. Bahanelerimiz oldukça fazla

7. Bahanelerimiz oldukça fazla

Sabah seksini hiç yapmayan kadınların %50'si, ruh halleri gerekçesiyle istemiyor. Ayrıca aynı şekilde enerjilerinin olmaması nedeniyle de istemiyorlar.

Hiç sabah seksi yapmamış %51'in üzerinde erkek, seksin hayatlarında düzenli olmasını istiyor. %35'e yakın erkek partnerinin ruh halinden dolayı yada partnerinin uykuya ihtiyacı olmasından dolayı yapamıyor.

8. Önemli olan insanın kendini güzel bir güne nasıl hazırlayacağını keşfetmesi

8. Önemli olan insanın kendini güzel bir güne nasıl hazırlayacağını keşfetmesi

Sabahları günümüzün devamı için oldukça etkili saatler. Bazı insanlar birkaç samimi dakika kendilerine ayırarak, mutlu ve üretken bir gün geçiriyor. Diğerleri belki hızlı bir egzersiz ve kahvaltının ardından bunu hissediyor. Sizin neyi mutlu ve zinde hissettirdiğini keşfetmek ve rutin haline getirmek, o günü güzel geçirmeniz için çok önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
21
13
11
10
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdulsamet Irak

Kalktı diye de insan şaapılmaz ki arkadaş

ntyz

#7 de erkekler galiba sallamış yine, erkeklerin %51 i düzenli sabah seksi yapıyorsa bu kadınların oranını da etkiler. Tek başına seks yapmıyor ya bu erkekler!!

DUMAN

burdan daha üretken şahıslara sesleniyorum 3 ve 7 yi 4 ten önce yapalım temizlik şart