Görüş Bildir
Haberler
Uykuya Almak, Hazırda Bekletmek, Kapatmak: Bilgisayarınız İçin Hangi Güç Seçeneğinin Daha Etkili Olduğunu Söylüyoruz

Uykuya Almak, Hazırda Bekletmek, Kapatmak: Bilgisayarınız İçin Hangi Güç Seçeneğinin Daha Etkili Olduğunu Söylüyoruz

Bilgisayarımızı kullanmadığımız zaman hangi güç durumunda kullandığımız bilgisayarımızın uzun süreli performansını etkileyebiliyor. Peki hangi zamanlarda hangi güç seçeneğini kullanmalıyız? Sorunuzun cevabı içeriğimizde;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uyku modu:

Uyku modu:

Bilgisayarı uyku moduna almak da hepimizin çok sık kullandığı bir güç seçeneğidir. Ancak hangi durumlarda uyku moduna aldığımız da önemlidir. Genellikle bilgisayar başından kısa süreli uzaklaşmalarda bilgisayarın uyku moduna alınması tavsiye edilir. Verileri korumak ve güç tasarrufu elde etmek için ideal bir güç seçeneğidir. Ancak bilgisayarınızı saatlerce uyku modunda unutmadığınızdan da emin olun.

Hazırda bekletme:

Hazırda bekletme:

Eğer birkaç saat sürecek bir toplantıya gidecekseniz bu güç seçeneği tam sizlik olabilir. Bilgisayarı kapatmadan da etkili bir güç tasarrufu sağlayacaktır. Ancak her bilgisayarda bu seçeneğin olmadığını da belirtelim.

Bilgisayarı kapatmak:

Bilgisayarı kapatmak:

Bilgisayarınızla artık işiniz bittiğinde bilgisayarınız kapatmak bilgisayarınız için yapacağınız en etkili yöntem. Bazen üşenip bilgisayarı uyku modunda bırakmak birçoğumuzun adeti haline gelmiş olabilir. Ancak bilgisayarın uzun ömürlü olması için bu güç seçeneklerini kullanmakta fayda var.

Hibrit:

Hibrit:

Sadece masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmış bir güç seçeneğidir.Uyku modu ile hazırda bekletme modunun aynı anda kullanmasına benzetilir. Masaüstü bilgisayarlar için oldukça işlevsel bir güç seçeneğidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın