Görüş Bildir
Haberler
😴 Uykusuzlar Buraya! Yalnızca Az Uyuyabilen İnsanların Derinden Anlayabileceği 13 Şey

😴 Uykusuzlar Buraya! Yalnızca Az Uyuyabilen İnsanların Derinden Anlayabileceği 13 Şey

Dale Cooper
19.09.2017 - 11:31

Hiç kuşkusuz hayat bazı konularda ikiye ayrılır. Mesela uyumayı sevenler ve uyumayı sevmeyenler! 

Bunun yanında bir de uyumayı sevip bir türlü uyuyamayanlar vardır. Onların hastalık değildir, yalnızca az uyuyan bir yapıya sahiptirler. Ama az uyumak da göründüğü kadar kolay bir şey değil. Ve asıl yükü bu kişiler çeker, kimsenin bilesi olmaz.

Azıcık uykusu olan bu insanların anlayabileceği şeylere biraz yakından bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle herhangi bir hastalıkları yok ya da insomnia değildirler; yalnızca az uyuyabiliyorlardır işte, az. O yüzden çözümü neredeyse yok gibidir.

Varsa da oldukça zordur. Ama genelde doktora tavsiyesiyle kullanılan birtakım ilaçlar sonrasında her şey başa sarar. Çünkü hayat boyu ilaç içmek de kimsenin yapmak isteyeceği bir şey değildir.

2. Ve yaşanılan bu az uyuma durumunu başka insanlara anlatmak neredeyse mümkün değildir.

Her zaman aynı soruları sorar ve önerdikleri şeyleri hayatlarında ilk defa kendilerinin önerdiğini düşünürler. Pek tabii ki, kendi çaplarında size yardımcı olmaya çalışan bu insanlara bir noktadan sonra bile patlamamak için çok özen gösterirsiniz.

Çünkü nezaket nerede kalır o zaman!?

3. Ama içlerinde öyle bir ekip vardır ki kendileri minimum 6-7 saat uyumalarına rağmen sürekli az uyumanın "çok cool" bir şey olduğundan bahsedip dururlar.

CANIM NEREDEN BİLİYORSUN NEREDEN? Hayatında 6 saatten az uyumamış insan ya, ne ara anladın cool olduğunu? Hasbinallah... 😒

4. Bu yükü yalnızca siz çekersiniz kimsenin bilesi olmaz! Siz de homur homur saatlerce uyuyabilen insanlara pek özenirsiniz çünkü.

Oh şöyle bi 7 saat, mışıl mışıl ne güzel olurdu. 😴

5. Fakat, gelin görün ki her zaman uyuduğunuzdan azıcık fazla uyusanız türlü baş ağrıları yakanıza yapışır.

Adeta matkapla beyninize delmeye çalışıyorlarmış gibi bir ağrıdır bu. Öyle kolayca da geçmez nalet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşin en kötü yanı, ne kadar dinlenirseniz dinlenin hep bir kırgınlık ve yorgunluk hissedersiniz.

Ya da zamanla daha çabuk yorulmaya başlarsınız. İnsan her şeye bir şekilde katlanıyor da bu yorulma işinin üstesinden kolayca gelinemiyor.

7. Uykunuzdan geri kalan zamanı öyle herkesin düşündüğü gibi verimli bir şekilde değerlendirmek pek de mümkün olmaz.

'Yhaa ben o kadar az uyusam var ya sürekli kitap okur, film izler bir şeyler yaparım...' lafları genel olarak yalnızca laftır ve az uyku size birçok şey sağlasa da her zaman verimli olmaz.

8. Çünkü minnoş gözlerinizin de canı var!

Uyuyamasanız da gözleriniz belli bir saatten sonra kendisini rahat bırakmanızı ister. Haklı da yani, bu yükün en büyük ortağı o sonuçta.

9. Genel olarak hastalık ve memnuniyetsizlik arasında gidip gelen bir yüz ifadesine sahipsinizdir. Ve insanlar bu ifadenizi bireysel algılamaya çok meraklı olurlar! 😁

Oysa onlarla hiçbir alakası olmaz. Doğum günü, kutlama, düğün vb. zamanlar dışında bu ifadenin kaybolması oldukça güçtür. Hatta, bazen, bu zamanlarda da kaybolmaz. 😅

10. Çok sevseniz de çay ve kahve gibi içecek tüketimlerinizi sınırlamanız gerekir ki bu çoğu zaman yüreğinizi dağlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aile veya ev arkadaşıyla yaşamak tam anlamıyla ardı arkası kesilmeyen bir yakınma, şikayet ve istek döngüsü haline gelir.

Bunun sebebiyse onların uyuduğu saatlerde sizin genellikle bir şeyler yapıp birtakım sesler çıkarıp evin içinde gezinerek onları rahatsız etmenizdir. Siz öyle düşünmezsiniz ama onlar kesinlikle öyle düşünür. Ve yakınların ya da isteklerin ardı arkası kesilmez. Öyle zaman olur ki odanızdan çıkmaya bile tereddüt edersiniz kimseyi rahatsız etmemek için. 

Hof ki ne hof yani. 😒

12. Her an, her yerde uyuyabilen insanları görünce içinizden durmadan "Bari böyle olabilseydim" diye geçirip durursunuz.

13. Zira sizin için uyuyabilmek halihazırda güçten bir de üzerine yalnızca belli yerlerde uyuyabilmek hayatınızı hiçbir şekilde kolaylaştırmaz. 😒

En azından her yerde uyuyabilmek işi biraz avantaja dönüştürmek olurdu. Ne diyelim, sağlık olsun.

Allah tüm uykusuzlara kolaylıklar versin. 😴

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
30
21
13
11
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

valla gayet güzel oluyo. sinirlenirsem ve stres olursam başım ağrıyo. onun dışında gayet dinç oluyosun. yorgunluk, kırgınlık filan olmuyo. 3 gibi yatıyorum b... Devamını Gör

Asosyal deli

valla aynı ben daha dun yatakta 3 saat kıvrandıktan sonra uyuyabildim

Paco Hernandez

yemin ediyom hayatımı özetlemiş bu içerik ya! haftasonlarını bekliyorum şöyle çok değil 9'a kadar uyuyim diye, sabah 6-7 arası hortluyorum! günde 4saatten fa... Devamını Gör