Görüş Bildir
Haberler
Uyarlaması Vizyona Girmeden Önce Okumanız Gereken 5 Kitap

Uyarlaması Vizyona Girmeden Önce Okumanız Gereken 5 Kitap

Ulaş
03.09.2015 - 17:52 Son Güncelleme: 11.09.2015 - 15:05

Edebiyat son yıllarda sinemanın en büyük ilham kaynaklarından biri. Gün geçmiyor ki bir edebiyat uyarlaması beyazperdede boy göstermesin. Fakat bu durumun sinefillerle edebiyatseverleri birbirine düşürdüğünü belirtmeden geçmeyelim. Kimi sinefiller edebiyat uyarlaması filmleri bir sinema eseri olarak kendi başına değerlendirmekten yanayken kimi azılı okurlar kitabı okumadan sinemanın kapısından bile geçmiyor. İşte 2015’in ikinci yarısında vizyona girecek beş edebiyat uyarlaması

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Denizin Kalbinde – Nathaniel Philbrick

1. Denizin Kalbinde – Nathaniel Philbrick

Moby Dick romanına da ilham veren gerçek bir olaydan yola çıkan bu ödüllü kitap 1820’de bir ispermeçet balinasının saldırısına uğrayan bir av gemisini ve bu saldırının ardından hayatta kalanların başından geçenleri konu alıyor. Kitap Ron Howard tarafından perdeye taşınıyor ve başrollerinde Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Ben Whishaw ve Brandan Gleeson yer alıyor.

2. Marslı – Andy Weir

2. Marslı – Andy Weir

Any Weir’ın 2012 yılında internet üzerinden yayınladığı ve sonrasında büyük ses getiren romanıMarslı şimdi de beyazperdede boy göstermeye hazırlanıyor. Türkçeye İthaki Yayınları tarafından kazandırılan ve Mars’a düzenlenen bir görev sırasında yanlışlıkla geride bırakılan bir astronotun hayatta kalma mücadelesini anlatan roman, çok yakında sinemaseverlerle de buluşacak. Başrolünde Matt Damon’un yer aldığı filmde Damon’a Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Krister Wiig, Jeff Daniels, Donald Glover, Kate Mara ve Sean Bean eşlik ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Ridley Scott yer alıyor.

3. Karanlık Yerler – Gillian Flynn

3. Karanlık Yerler – Gillian Flynn

Geçen yıl Gone Girl adlı kitabının David Fincher tarafından sinemaya uyarlanmasıyla sinema salonlarında fırtına gibi esen Gillian Flynn’ın Karanlık Yerler adlı romanının uyarlaması da yolda. Bu kez ailesinin kurban gittiği vahşi cinayetle başa çıkmaya çalışan ve gizli bir topluluk tarafından cinayeti çözmesi beklenen bir kadını merkezine alan romanın sinema uyarlaması da bünyesinde güçlü isimler barındırıyor. Başroldeki Charlize Theron’a Chloe Grace Moretz, Christian Hendricks, Nicholas Hoult ve Corel Stoll eşlik ediyor.

4. Silence – Shûsaku Endô

4. Silence – Shûsaku Endô

The Wolf Of The Wall Street filmi ile kariyerindeki en yüksek gişeli filme imza atan Martin Scorsese’den yeni haberler var! Scorsese tarihi bir roman olan Silence (Sessizlik) ile edebiyat sularına geri dönüyor. 17. yüzyılda Japonya’da Hıristiyanlığı yaymaya çalışan bir Cizvit misyonerinin çektiği acıları ve uğradığı zulmü anlatan bu romanı sinemaya uyarlamak Scorsese açısından büyük bir meydan okuma gibi görünse de filmin kadrosu oldukça sağlam duruyor. Filmin oyuncuları arasında Liam Neeson’u, Andrew Gardield’i ve Adam Driver’ı saymak mümkün.

5. The Price of Salt – Patricia Highsmith

5. The Price of Salt – Patricia Highsmith

Patricia Highsmith geçmişten bu güne birçok kült filme kaynaklık etmiş bir yazar. Bu bağlanma akla gelen ilk uyarlamalar 1951 tarihli bir Alfred Hitchcock klasiği Strangers ve 1991 tarihli Yetenekli Bay Ripley. 1952 tarihli The Price of Salt’un Vladimir Nabokov’a Lolita’yı yazması konusunda ilham verdiği de biliniyor. Bir alışveriş merkezindeki nefret ettiği işine mahkum bir kadınla banliyöde yaşayan ve ona özgürlüğünü kazanmasında yardımcı olan bir ev kadınının gönül ilişkisini anlatan romanın sinema uyarlamasında başrolleri Cate Blanchett ve Rooney Mara yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Far From Heaven filminden tanıdığımız Todd Haynes var. Burnumuza Oscar kokusu geliyor, bizden demesi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0