Görüş Bildir
Haberler
Sizi Ütopik Dünyalarda Seyahate Götüren 10 Film

Sizi Ütopik Dünyalarda Seyahate Götüren 10 Film

Anıl Topçu
25.09.2014 - 16:07 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:39

Ütopik Dünyalara Götüren Filmler

Günlük hayatta yaşadığımız onca karmaşa ve tutarsızlıklar içinde zihnimiz bize kaçış sinyalleri verir. Bu kaçışlar bazen ıssız bir ada bazen ise alelade bir ortamdır. Beynimizin kıvrımlarını zorlayan bu düş ve gerçeklik arası paradokslar yönetmenlerin vazgeçemediği konulardan birisidir. Kaçış veya düzeltme üzerine kurulu filmlerden bir buket sunusu ;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Beach

1. The Beach

Amerikalı genç Richard'ı(Leonardo Di Caprio) macera arayışı ile Tayland'a gelmesine neden olan şey işte bu yapmacık dünyada gerçek bir şey bulma ve ona bağlanma arzusudur. Farklı bir şeyin arayışı içindedir. Bangkok'da ucuz bir otelde Etienne(Gaillaume Canet) ve Francoise (Virginie Ledoyen) isimlerinde bir Fransız çiftle karşılaşır. Aynı zamanda Daffy adında, yılların ve ilaçların etkisi ile çökmüş yaşlı bir gezginle tanışır. Daffy Richard'a turistler tarafından işgal edilmemiş, gizli bir cennetten, bir adadan söz eder.

2. Dreamers

2. Dreamers

Üç öğrencinin birbirlerinin hayatlarını ve cinselliklerini test ettikleri ve nereye kadar gitmeye cesaret edeceklerini gösteren bir film... Isabelle ve erkek kardeşi Theo, anne babaları tatile gittiğinde Paris’te öğrenim gören Amerikalı öğrenci Matthew'u evlerine davet ederler. Üçlü, evde kaldıkları süre boyunca kurallarını kendilerinin koydukları akıl oyunlarıyla birbirlerinin duygularını ve cinselliklerini keşfe çıkarlar.Fransa'nın politik çalkantı içinde olduğu 1968 yılında geçen film, arka planda dönem gençliğinin yükselen sesini beyazperdeye yansıtıyor.

3. La Chinoise

3. La Chinoise

Maoculuğu öğrenen bir grup Fransız öğrencinin politik tartışma ve eylemlerini anlatan bir film. Beş kişiden oluşan bu küçük grup sembolik olarak devrim pratiğine değişik yaklaşımları temsil ederler. Grubu yöneten Veronique, aynı zamanda gruptaki en muhalif eylemcidir. Guillaume romantik ve akılcı düşünce kalıpları arasında bocalamaktadır. Henri insancıl düşünceleri nedeniyle yanlış anlaşılacak ve bir revizyonist olduğu gerekçesiyle bir süre sonra gruptan atılacaktır, Kirilov şiddete eğilimlidir ve kendine zarar verecek düşüncelere sahiptir. Eskiden fahişelik ve çiftçilik yapmış olan Yvonne grupta politikayla en az ilgilenen kişidir.

4. The Truman Show

4. The Truman Show

Truman çok güzel bir adada yaşamaktadır... Fakat bu ada, Truman dışında her şeyin sahte olduğu bir ortamdır ve doğduğu günden itibaren devamlı olarak seyirciler tarafından izlenmiştir. Truman, bunun hiç farkında olmaz,  ta ki öldüğünü sandığı babasını görene dek.

5. Man from Earth

5. Man from Earth

Üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan John Oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. Şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. Arkadaşları John'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. Önceleri suskun kalan John da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.

Filmde ortamdaki kişiler profesör ve uzmanlardan oluşan bir ekip olduğundan, John'un hayat hikayesini anlatmasıyla birlikte tartışma merak uyandırmaya ve içinden çıkılmaz bir hal almaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dances With Wolves

6. Dances With Wolves

Teğmen Dunbar .Amerikan iç savaşından sonra güney Dakota'daki sınır karakoluna atanır.Sürekli sınır karakoluna gelen bir kurtla arkadaş olur.Bu kurtla oyunlar oynarken onu Sioux kabilesinden yerliler görür ve ona kurtlarla dans eden adam adını takarlar.Dunbar'ın bu kabileyle tanışması sonucu politik fikirleri değişmeye başlar.Zaman içinde bu barışcıl kızılderilileri dahada yakından tanıyarak dostluklarını ilerletir.Onlardan biri gibi davranmaya başlandığında aslında kızılderililerin büyüttüğü bir beyaz olan tek yumrukla direnen aşık olacak ve gelen tehlikeleri birlikte gögüs gerecekler.

7. Dogtooth

7. Dogtooth

Yunanistan'dan gelen en şok edici, kışkırtıcı ve en yaratıcı filmlerden biri olan Köpek Dişi, atmosferiyle Michael Haneke'yi, duygusal sıkıntı açısından Lars Von Trier'i anımsatıyor. Film, üç genç kardeşin anne babalarıyla, sanki paralel bir evrende, farkında olmadıkları bir tutsaklıkta yaşadığı evde geçiyor. İşlevsiz ailelerin gelebileceği son nokta bu... Köpek Dişi - Dogtooth

8. Battle Royale

8. Battle Royale

Beyazperdede şiddet kullanımı açısından Japon sinemasının tartışmasız bir ağırlığı var. Ölüm Oyunu ise Japonların bu alışkanlıklarını nereye götürebileceğini gözler önüne seriyor.Özellikle gençlerin kontrolündeki şiddettin arttığı Japon toplumunda, gençlere göz dağı vermek için korkunç bir oyun tasarlanır. Dokuzuncu sınıfa giden 42 öğrenci, zorla bir adaya sürülür ve birbirlerini yok etmeleri sağlanır. Sadece biri geri dönecek ve bu oyunu ibret olması için çağına anlatacaktır.

9. Into The Wild

9. Into The Wild

Okulunun gözde öğrencisi Christopher McCandless, 1990 yılında mezun olduktan sonra biriktirdiği 24.000 doları bir vakfa bağışlar ve hayatının seyahatine çıkmaya hazırlanır. Orta gelirli bir ailenin oğlu olan Christopher'ın en büyük amacı Alaska'ya giderek oradaki vahşi doğayla iç içe yaşayabilmektir. Christopher çıktığı yolda hayatını değiştirecek birbirinden ilginç karakterle karşılaşacaktır.

10. Snowpiercer

10. Snowpiercer

2031 yılında, küresel ısınmayı durdurmak üzere yapılan bir deney yanlış gitmiş ve dünya yeniden buzul çağına dönmüştür. Bu felaketten geride kalan az sayıda insan, Snowpiercer adı verilen bir trende yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak trendeki insanlar yöneten ve yönetilen kesim olarak ikiye ayrılmıştır. Sürekli ezilen arka vagon halkı, artık bu duruma bir son vermek istemektedir.

Güney Koreli ünlü yönetmen Joon-ho Bong'un ilk İngilizce film denemesi olan Snowpiercer'da çok iyi bir oyuncu kadrosu bizleri bekliyor. Captain America filminden hatırladığımız Chris Evans'ın başrolde olduğu filmde Allison Pill ve Jamie Bell gibi genç oyuncuların yanı sıra, John Hurt, Tilda Swinton, Ed Harris gibi Hollywood'un usta isimleri de yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
14
9
4
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın