Görüş Bildir
Haberler
Utanç Tablosu: 'Türkiye Çocuk İstismarında Dünyada Üçüncü'

Utanç Tablosu: 'Türkiye Çocuk İstismarında Dünyada Üçüncü'

Emre Ordu
01.11.2017 - 21:15 Son Güncelleme: 02.11.2017 - 10:17

Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği Başkanı Buğra Kaan Oğuz, Türkiye'nin çocuk istismarında dünyada üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Antalya Serik’te yeni kurularak faaliyete geçen Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇOCUKÇA) tarafından Boğazkent Mahallesi’ndeki bir tesiste basın toplantısı düzenlendi.

"Dünyada her 5 çocuktan 2’si istismara uğruyor veya ihmal ediliyor"

"Dünyada her 5 çocuktan 2’si istismara uğruyor veya ihmal ediliyor"

 Buğra Kaan Oğuz

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren ÇOCUKÇA Başkanı Buğra Kaan Oğuz, birkaç çocuk istismarı dosyasına avukat olarak atanmasının ardından derneğin kurulmasının gündeme geldiğini söyledi. Çocuk istismarıyla ilgili oranları araştırdıklarını ve çarpıcı rakamlara ulaştıklarını anlatan Buğra Kaan Oğuz, “Dünyada her 5 çocuktan 2’si fiziksel, duygusal ya da cinsel istismara uğruyor veya ihmal ediliyor. Ve ne yazık ki uzmanlar cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 15’inin adli mercilere intikal ettiğini söylüyor. Gerisinin üzeri bir şekilde kapatılıyor ve çocuklar yaşadıkları travmalarla kalıyor” dedi.

"Türkiye'de her 3 çocuktan 1'i istismara uğramış"

"Türkiye'de her 3 çocuktan 1'i istismara uğramış"

Yapılan araştırmalara göre, istismarcıların en az yüzde 50’sinin çocukluğunda istismara uğramış kişiler olduğunu kaydeden Oğuz, 'Halbuki istismara uğrayan çocuk bunun akabinde psikolojik destek alsa, bu travmayı atlatması mümkün, fakat çoğu olayda çocuk hiçe sayılıp olayın bir şekilde üzeri kapatılmaya çalışıldığı için mağdur bir kez daha mağdur ediliyor. Çocuk istismarı konusunda ülkemiz ne yazık ki dünyada üçüncü sırada. Türkiye Psikiyatri Derneği yaptığı araştırmada, ülkemizde istismara uğramış çocuk oranını yüzde 33 olarak tespit etti. Bu rakam her 3 çocuktan 1’i demektir. Dünyada son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı ise 250 bin civarında. Antalyamız ise Türkiye’de 4’üncü sıradadır' ifadelerini kullandı.

"Pedofilinin refah seviyesiyle bir ilgisi yok"

"Pedofilinin refah seviyesiyle bir ilgisi yok"

Dünyadaki oranlar hakkında da bilgi veren Buğra Kaan Oğuz, Avrupa ülkeleri ve ABD’de de tablonun çok iyi olmadığını vurguladı. Buğra Kaan Oğuz, şöyle dedi:

“Dünyada en çok çocuk istismarı içerikli yayın yapan internet sitesi Avrupa’da. Ve Hollanda bu konuda birinci sırada. ABD, Kanada, Fransa ve Rusya ise, onun ardından geliyor. Dünyada çocuk istismarı konusunda ilk 10’da Güney Afrika, Bangladeş gibi ülkeler başı çekerken ardından Türkiye, İngiltere, ABD, Rusya ve Avustralya geliyor. Görüldüğü gibi bu suçun, bu pedofili olarak tanımlanan hastalığın ekonomi, refah seviyesi, okuryazarlık yani kısacası her anlamda gelişmişlik diye tabir edebileceğimiz olguyla hiçbir alakası yok. Bu tamamen üzerine eğilinmesi ve mücadele edilmesi gereken bir hastalıktır. Tabi biz bu araştırmaları yapıp kendimizde belli bir bilinç oluşunca ister istemez rahatsızlık duyduk.”

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

TACİZE TECAVÜZE UĞRAYAN KADINLARI/ÇOCUKLARI SIRF TAKIM ELBİSE GİYDİ DİYE SUÇLUSUNU GÖZ GÖRE GÖRE SALAN HAKİMLER SAĞOLSUN , ADAM 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA TECAVÜZ ... Devamını Gör

cookielyon

bak savunmak gibi olmasın ama hakimlerin yaşadığı psikolojiyi bilemezsin. benim babam da hakim, adliyede savcıların kafasına mermi yağdıran herifler gördü bu... Devamını Gör

Bozkurt

Halk çocuk geline dur denmesini istemedi. Halk başkanlık sistemi istedi, halk tüm okulların imam hatip olmasını istedi, halk 4+4+4 diye bir sistem istedi. Ha... Devamını Gör

Elif

Annemin şahit olduğu bir olay vardı. Durakta bekleyen genç bir kızın kalçasına dokunup kaçmış adamın biri. Yakalanamamış. Kız saatlerce ağlamış olayın şokuyl... Devamını Gör