Usta Oyuncu Altan Karındaş Hayatını Kaybetti! Altan Karındaş Kimdir ve Neden Ölmüştür?

0PAYLAŞIM

Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş 91 yaşında hayatını kaybetti. 10 yıldır Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1 ay önce hastaneye kaldırılmıştı. Daha fazla dayanamayıp bugün hayatını kaybeden Karındaş'ın ölüm haberini ise ünlü tiyatrocu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu. Peki Altan Karındaş kimdir? Altan Karındaş neden öldü? İşte Altan Karındaş hayatı ve detayları...

Altan Karındaş Ölüm Nedeni

Muğla’nın Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ünlü sanatçı Altan Karındaş, bazı organlarında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1 ay önce hastaneye kaldırılmıştı. Karındaş bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Acı haberi ünlü tiyatrocu Nedim Saban sosyal medya hesabından duyurdu:

Tiyatromuzun büyük ustası Altan Karındaş’ı biraz önce kaybettik. 'Ölüm oranı yüzde yüz olan tek hastalık yaşamdır' der Memet Baydur.
Çok üzgünüm, hastaneye girmeden önce yolladığı ses kaydı yüreğimin en derin yerinde acıtmaya devam edecek.

Altan Karındaş Kimdir?

Altan Karındaş 30 Ağustos 1928 tarihinde dünyaya geldi. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Şan ve Tiyatro eğitimi alan sanatçı; 1951 yılında Muhsin Ertuğrul'un Küçük Sahnesi'nde sanat hayatına başladı.

Şehir Tiyatroları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Saim Alpago Tiyatrosu, Gen-Ar Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı. Bir dönem kendi adına da tiyatro kurdu.

Karındaş, rahatsızlığına rağmen 2019 yılında 10 Kasım Atatürk filmi için kamera karşısına geçmişti.

Pek çok sinema ve dizilerde rol aldı. Gençliğinde şarkıcılık da yapan Karındaş, çeşitli hayvan ve çocuk sesi taklitlerinde büyük başarı kazandı. Aranılan dublaj sanatçısı oldu. Karındaş, tiyatroda 70’in üzerinde oyunda oynadı. Sanatçı, doksanlarda yaptığı “Çöpçatan” adlı programla evlilik programlarının öncülüğünü yapmıştır.

Altan Karındaş Filmografisi

  • Ayağa Kalk (kısa film) - 2019 [1]

  • Gönül Ferman Dinlemiyor - 2010

  • Hicran Yarası - 2009

  • Sevda Çiçeği - 2006

  • Kızlar Yurdu - 2006

  • Misi - 2005

  • Melekler Adası - 2004

  • Ne de Olsa Çocuk - 2003

  • Hırçın Menekşe - 2003

  • Ah Yaşamak Var Ya! - 2002

  • Karanlıkta Koşanlar - 2001

  • Baba Evi - 1997

  • Rumuz Goncagül - 1987

  • Paranın Kiri - 1979

  • Canavar Cafer - 1975

  • Vur Tatlım - 1975

  • Vefasız - 1971

  • Yaban Ali - 1971

  • Ölüm Şart Oldu - 1969

  • Hayat Kasırgaları - 1966

  • Hıçkırık - 1965

  • Ölürüm de Ayrılmam - 1959

  • Dertli Irmak - 1958

  • Kahpenin Aşkı - 1957

  • Anası Gibi - 1957

  • Günah Yolcuları - 1956

  • Ölmüş Bir Kadının Evrakı Metrukesi - 1956

  • Kalbimin Şarkısı - 1956

  • Yolpalas Cinayeti - 1955

  • Vahşi Bir Kız Sevdim - 1954

  • Halıcı Kız - 1953

  • Kara Davut - 1953

  • Yavuz Sultan Selim Ağlıyor - 1952

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Kızgın!
YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Görüş Bildir