Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Sanatçıdan Şaşırtan İtiraf! NFT'ler Sanat Dünyasının Seyrini Değiştirecek

etiket Ünlü Sanatçıdan Şaşırtan İtiraf! NFT'ler Sanat Dünyasının Seyrini Değiştirecek

Ali Aydemir
12.09.2021 - 10:30

Fidenza oluşumunun kurucusu sanatçı Tyler Hobbs, NFT'lerin sanat dünyasına girişiyle oluşan yeni sanat ortamı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tyler Hobbs kimdir?

Tyler Hobbs kimdir?

Yapıtları, bilgisayarlı estetiğe, modern bilgisayar donanımı ve yazılımının nasıl şekillendirildiğine ve çevremizdeki doğal dünyayla nasıl ilişki kurduklarına ve etkileşimine odaklanan Tyler Hobbs, görsel görüntüler oluşturmak için kullanılan özel algoritmalar geliştirip programlar. Uluslar arası bir bilinirliğe sahip olan Hobbs, öncelikle algoritmalar, çiziciler ve boya ile çalışan bir görsel sanatçıdır. NFT'lerin sanat dünyasında dikkat çekici hale gelmiş olmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hobbs, “Bu benim için şimdiden büyük bir gerçeklik kayması oldu, bu yüzden kendime uyum sağlamak için biraz zaman ayırmaya çalışıyorum.” dedi.

Eserlerin fiyatları dur durak bilmiyor!

Eserlerin fiyatları dur durak bilmiyor!

İmza projesi Fidenza, Haziran ayında değiştirilemez token'ların (NFT) platformu Art Blocks'ta çıkış yaptı. Hobbs'un tasarımının bir algoritması tarafından rastgele oluşturulan ve renkli eğriler ve bloklarla zengin olan 999 parçanın her biri 0.17 Ether fiyatıyla basıldı. Fiyatı o zamanlar yaklaşık 400 dolar olan eserler şimdilerde ikincil piyasa OpenSea'de her biri 1.000 Ether (kabaca 3.5 milyon dolar) karşılığında işlem görüyor.

NFT'ler her geçen gün popülaritesini artırırken fiyatlar da aynı oranda büyüyor!

NFT'ler her geçen gün popülaritesini artırırken fiyatlar da aynı oranda büyüyor!

NFT'lerin popülaritesindeki yaz artışı, üretken sanat topluluğu için bir nimet oldu. Özellikle 2021 yılı Ağustos ayı önemli gelişmelere sahne olurken The Block'un verilerine göre, Ağustos ayında OpenSea gibi pazarlarda 3.25 milyar dolarlık NFT el değiştirdi. Mart ayında bir önceki aylık en yüksek 315 milyon dolar barajını aşmış oldu. Hobbs'a göre, on yıllardır sanat dünyasının sınırlarında çalışan üretken sanatçılar için piyasanın mevcut durumu, belki de onların ilk 'ana dönüm noktası'dır.

#fidenza118

#fidenza118

Hobbs, NFT'lerin kalıcı olduğunu belirterek 'Sanırım burada kalacaklar ve yakın gelecekte sanat dünyasında özellikle dijital sanatta büyük bir rol oynayacaklarını düşünüyorum.' ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Hobbs, birçok pazarda yükseliş ve düşüş döngülerinin meydana geldiğini ekledi: 'Herkes bir NFT'ye sahip olmanın bir önemi olduğu konusunda hemfikir olduğu sürece, öyledir.'

"Elle yapılan hiçbir şey yoktu, küratörlük yoktu, elle montaj yoktu."

"Elle yapılan hiçbir şey yoktu, küratörlük yoktu, elle montaj yoktu."

Art Blocks modeli bu konuda koleksiyonerlere biraz güvence veriyor. Yaz boyunca NFT'lere akan nakitin önemli bir bölümünü süpüren platform, sanatçılarının çalışmalarını oluşturmak için kullanılan senaryoyu blok zincirinde saklar. Bu, alıcıların sahip oldukları parçaların sanatçı tarafından yazılan koddan kaynaklandığını doğrulamasını sağlar.

Hobbs: “Yani, tüm bu çıktıların tamamen üretken bir programdan geldiğini garanti ediyorsunuz. Elle yapılan hiçbir şey yoktu, küratörlük yoktu, elle montaj yoktu.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın