Görüş Bildir
Haberler
Ünlü Romanlardan Seçip Baş Göz Ettiğimiz 13 Roman Kahramanı Çift

Ünlü Romanlardan Seçip Baş Göz Ettiğimiz 13 Roman Kahramanı Çift

Dale Cooper
03.10.2016 - 15:02

Büyük aşklarıyla, ihanetleriyle ve yaşadıklarıyla ünlenmiş, hepimizin hafızasına kazınmış sayısız roman kahramanı mevcut. Kimisi büyük aşık, kimisi çok gururlu, kimisi sadakatten yoksun. Peki roman kahramanları başka romanlardaki kahramanlarla çift olsa nasıl olurdu? Birbirinden farklı, ünlü romanlardan seçtiğimiz 30 kahramanı sizler için baş göz ettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bihter ile Hamlet

1. Bihter ile Hamlet

Shakespeare'in Hamlet'indeki Prens Hamlet ile Halid Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu romanındaki Bihter, Hamlet'in akıbetini değiştecek bir çift olabilir. Entrika ustası, derin tutkuların kadını Bihter, Hamlet'e iyi bir aşık olmakla beraber kıvrak zekası ve keskin manevra kabiliyetiyle iyi bir akıl hocası da olabilir. Bihter ve Hamlet çiftinin Danimarka'nın gidişatını değiştireceği ve intikamların ardı arkası kesilmeyeceği şüphesiz.

2. Feride ile John Thorton

2. Feride ile John Thorton

Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanındaki Feride ile Elizabeth Gaskell'in Kuzey ve Güney'indeki John Thorton mutlu bir yuva kurabilecek ideal bir çift olacaktır. Güzeller güzeli, İstanbul terbiyesiyle büyümüş Feride ve dürüst, çalışkan, aile babası niteliğine fazlasıyla sahip John Thorton birbirleri için adeta biçilmiş kaftan!

3. Hermione Granger ile Ender

3. Hermione Granger ile Ender

Barış Bıçakçı'nın Bizim Büyük Çaresizliğimiz romanın naif ve kitapkurdu erkeği Ender ile J.K Rowling'in kaleminden Harry Potter serisinin Hermione Granger'ı çok aklı başında ve sade bir ilişki yaşayacak idealler çiftlerden. Ender ile Hermione başta ağır oturaklı halleri ve zevkleriyle saadet kapısını aralayacak bir çift.

4. Tereza ile Kemal Basmacı

4. Tereza ile Kemal Basmacı

Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanının müzeyi kuran karakteri Kemal Basmacı ve Milan Kundera'nın Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği romanındaki kırılgan ve bir o kadar eserekli karakteri Tereza'nın birbirlerini mutlu edecek bir çift olmaları söz konusu. Kemal Basmacı'nın Masumiyet Müzesi'ndeki kendisini sevmeyen aşkı Füsun'un aksine Tereza Kemal'e hak ettiği sevgi ve ilgiyi vermesi söz konusuyken; Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'nde Tereza'yı paranoyağa çeviren Tomas'ın aksine Kemal kadıncağıza bir gün yüzü gösterecektir. Good match!

5. Maria Puder ile Mr. Darcy

5. Maria Puder ile Mr. Darcy

Türkçe Edebiyat'ın en önemli eserlerinden Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna romanının ana karakterlerinden Maria Puder ile Jane Austen'ın Aşk ve Gurur romanının yardımsever ve zengin erkeği Fitzwilliam Darcy aşkı soluksuz yaşaması mümkün bir çift. Duygusallar duygusalı Maria Puder ile gururlular gururlusu Mr. Darcy her ne kadar tutkulu bir aşk yaşayabilir olsa da taraflardan birinin diğerine çileler çektirip verem etmesi de olası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Füsun Keskin ile Heathcliff

6. Füsun Keskin ile Heathcliff

Emily Brontë'nin Uğultulu Tepeler'indeki kötü kalpli, kinci ve bilumum kötü özelliği kişiliğinde barındırmasının yanı sıra iyi bir aşık olan Heathcliff ile Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanındaki güzeller güzeli, herkesi kendine aşık eden karakteri Füsun Keskin sıradışı bir ilişki yaşabilir. Masumiyet Müzesi'nde Kemal'in aşkına karşılık bir aşk beslemeyen Füsun Heathcliff'in çekiciliği ve baştan çıkarıcılığına kolayca karşı koyabileceğini sanmıyoruz. İlişkilerinde söz konusu olabilecek iniş çıkışlarla Füsun ile Heathcliff çifti gürültülü bir aşk yaşabilir.

7. Marla Singer ile Hikmet Benol

7. Marla Singer ile Hikmet Benol

Yine Türkçe Edebiyat'ın yapı taşlarından, Oğuz Atay'ın kaleminden Tehlikeli Oyunlar'ın şahsına münhasır kişiliği Hikmet Benol ile Chuck Palahniuk'un kült eseri Dövüş Kulübü'nün dibi bulmaya çalışan karakteri Marla Singer'ın her an, her şey olabilecek bir ilişkileri olabilir. Yarını düşünmeden yaşayan vurdumduymaz Marla ile her şeyi fazlasıyla düşünen, kafası karışık Hikmet birbirlerinin tezatlıklarından yararlanabilir. Ancak biz, yine de, bu ilişkinin uzun soluklu olacağını sanmıyoruz.

8. Emma Bovary ile Osman

8. Emma Bovary ile Osman

Gustave Flaubert'in Madame Bovary romanın ana karakteri Emma Bovary ile Ayfer Tunç'un Yeşil Peri Gecesi'ndeki Osman'ı yaşamak istedikileri hayatlara bakınca yollarının kesişmesi mümkün iki karakter. Aşırıya kaçan lüks tutkuları, romantik halleri ve sonunda bir şekilde kaybedecek olmalarıyla Emma ile Osman git geli bol, hüzünlü ve entrikalı bir ilişki yaşabilir. Sonunda ikisinden biri muhakkak acı bir şekilde ölecek.

9. Irene Adler ve Sirius Black

9. Irene Adler ve Sirius Black

Arthur Conan Doyle'un defalarca televizyona ve sinemaya uyarlanan karakteri Sherlock Holmes'ü bugüne kadar etkileyebilmiş yegane kadın Irene Adler ile J.K. Rowling'in Harry Potter serisinin Sirius Black'i devlerin aşkını yaşasa yeridir! Belki de serinin en çekici karakterlerinden biri olan Sirius Black, ilk görüşte Irene Adler'in zekasına, kurnazlığına ve elbette güzelliğine vuralacak ve olaylar gelişecek...

10. Ela ile Clarissa Dalloway

10. Ela ile Clarissa Dalloway

Sevgi Soysal'ın Yürümek romanındaki Ela ile Virginia Woolf'un Mrs. Dalloway romanının ana karakteri Clarissa Dalloway birbirlerini anlayabilecek, gözetebilecek ve sıcacık bir sevgiyle sarabilecek ideal bir çift olabilir. Halihazırdaki kocasından ziyade kadınlara daha çok ilgi duyan Clarissa; Ela'nın olgunlaşma sürecinde, beraber sahip olacakları yeni deneyimlerle, birbirlerine yarenlik eden düşman çatlatacak bir çift olacak, bizden demesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Juliet ile Frodo

11. Juliet ile Frodo

Shakespeare'in romantik tragedyası Romeo ve Juliet'inin talihsiz Juliet'i ile J.R.R Tolkien'ın kurgusal serisi Yüzüklerin Efendisi'nin Frodo'sunun mutlu sonla bitecek bir ilişkisi olabilir. Sonuçta Frodo, Capulet sülalesinin düşmanı değil; hem de iyi eğitimli, temiz yüzlü, pak çocuk. Taşıdığı yüzüğü Juliet'e takar artık.

12. Anna Karenina ile Aleksi Zorba

12. Anna Karenina ile Aleksi Zorba

Nikos Kazancakis'in Zorba romanının kadınlara zaafı olan baş karakteri Aleksi Zorba ile Tolstoy'un klasik romanı Anna Karenina'nın Anna'sının sürükleyici bir aşka düşmesi de olası. Gel gör ki acıma duygusu hayli keskin olan Aleksi Zorba bir zaman sonra Anna'nın kocası Karenin'e acımaya başlayacak ve Anna'yla arasında arıza çıkacak. Artık Anna'nın kötü kaderinden midir nedir, bu sefer de mutlu bitmeyecek.

13. Alice ile Holden Caulfield

13. Alice ile Holden Caulfield

Son çiftimiz ise J.D. Salinger'ın kült romanı Çavdar Tarlasında Çocuklar'ın çok sancılı esas kahramanı Holden Caulfield ile Lewis Carroll'ın Alice Harikalar Diyarında'ki maceracı Alice'i. Gerek büyüme sancıları, gerekse hayata olan yaklaşımıyla gerçek bir anti kahraman olan Holden, Alice'in peşinden bir tavşan deliğinden geçerek gireceği fantastik dünyada unutulmaz maceralara tanık olacak. Holden ile Alice'in sıkça tartışan oldukça eğlenceli bir çift olması kaçınılmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
31
15
12
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fafatara

Kemal Basmacı'nın Masumiyet Müzesi'ndeki kendisini sevmeyen aşkı Füsun'un 1. Füsun'da Kemal'i sevmiştir. 2.Kıyaslamalarınızı sevmedim. 3. Gereksiz içerik ... Devamını Gör

hamide gökat

biraz saçma geldi yahu

zeynep

sirius black benle ask yasasa daha mutlu olur bence😇😇