Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteler İçin Kritik Hafta! Üniversiteler Açılacak Mı, Yüz Yüze Eğitim Başlayacak Mı?

Üniversiteler İçin Kritik Hafta! Üniversiteler Açılacak Mı, Yüz Yüze Eğitim Başlayacak Mı?

Koronavirüs pandemisi sebebiyle ilk dönem kapalı kalan üniversitelerin, bahar döneminde açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Öğrenciler, ‘üniversiteler açılacak mı’ sorusunun cevabını arıyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu hafta üniversiteler için bakanlıktan yazı beklediklerini açıkladı. Bakanlığın önerisine göre üniversitelerin açılıp açılmayacağı belli olacak. İşte milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği haberde son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Üniversiteler Açılacak Mı?

Üniversiteler Açılacak Mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK tarafından Sağlık Bakanlığına bahar dönemindeki eğitim öğretime ilişkin görüşü sorulduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz. Belirsizliğin giderilmesi için bu önemlidir. Sağlık Bakanlığından gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır” dedi.

‘GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALIYORUZ'

Saraç, ankete gönüllülük esasında katılan 1 milyon 255 bin öğrenci ile 29 bin öğretim elemanı ve rektörlere teşekkür ederek, “Görüşlerini paylaşan öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin şunu bilmesini istiyoruz; Görüşleri dikkate alıyoruz, yetki alanımızdaki karar süreçlerimize yansıtmaya çalışıyoruz, yetki alanımız dışındakileri de ilgililer ile paylaşıyoruz. Ankete cevap veren öğrencilerimizin yüzde 55'i kız öğrencilerimizdir. Ankete katılımlarının erkeklerden anlamlı ölçüde daha fazla olmasının, önemli ve umut verici bir ayrıntı olduğunu da belirtmek isterim. Anket sonuçlarının bütününün kamuoyu ile bu hafta içerisinde paylaşılması planlanmıştır” diye kaydetti. (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın