Görüş Bildir
Haberler
Uluslararası Af Örgütü'nden Onur Kılıç Çağrısı

Uluslararası Af Örgütü'nden Onur Kılıç Çağrısı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uluslararası Af Örgütü, “cumhurbaşkanına hakaretten” tutuklanan Onur Kılıç’la ilgili acil eylem çağrısı yaptı, “Kılıç’ı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmaya çağırıyoruz ve Adalet Bakanı’ndan kovuşturmasına onay vermemesini talep ediyoruz” dedi.

ÖDP Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç’ın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Uluslararası Af Örgütü ‘acil eylem’ çağrısı yaptı. Söz konusu suçlamanın TCK’nın 299. Maddesi uyarınca 4 yıla kadar hapisle cezalandırıldığını hatırlatan örgüt, bu madde altındaki kovuşturmaların “ Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler tarafından koruma altına alınan ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini” vurguladı.

Yetkilileri Onur Kılıç’ı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmaya çağıran örgüt, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan da Onur Kılıç’ın kovuşturmasına onay vermemesini talep etti. Ayrıca bireylerin fikirlerini barışçıl bir şekilde ifade edebilmeleri için TCK’nın 299. Maddesi altındaki tüm tutuklamaların ve kovuşturmaların sona erdirilmesini istedi.

Uluslararası Af Örgütü ayrıca, ifade özgürlüğünü savunan herkesi, örgütün acil eylem sitesindeki (Aktivist Onur Kılıç ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandı) metni imzalamaya çağırdı.

ÖDP PM üyesi Onur Kılıç 11 Ocak’ta, zorunlu din eğitimine karşı düzenlenen eylemde, ‘Hırsız katil Erdoğan’ sloganı attığı iddiasıyla 12 Şubat’ta gözaltına alınmış, 13 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kaynak: http://www.acileylem.org.tr/eylem-det...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0